Πάλι πίσω στη βάση μου, μετά από 20 ώρες παραμονής στην Αθήνα. Ταξίδι αστραπή και σκέτο σκότωμα, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Σύντομα θα σας πω νέα γι' αυτό.
Οι μέρες περνούν γρήγορα και πριν το καταλάβουμε, θα έχουν έρθει οι γιορτινές μέρες. Φέτος, αποφάσισα να βάλω τις γιορτινές συνταγές νωρίς, προκειμένου να κάνει όποια/ος θέλει τις δοκιμές του έγκαιρα, αν θελήσει.
Εδώ και 2-3 χρόνια, είχα φάει βασιλόπιτα-τσουρέκι από τη φίλη μου τη Χαρτ, η οποία είχε επικάλυψη αμυγδαλόπαστα. Εγώ δεν είμαι φανατική πολύ με το τσουρέκι, αλλά εκείνο, ήταν τόσο, μα τόσο νόστιμο! Δεν ξέρω αν ήταν η αμυγδαλόπαστα ή εκείνο το μοναδικό κομμάτι που είχε φέρει για να το δοκιμάσω και η παρέα το έκανε νόστιμο, αλλά από τότε, αυτή η βασιλόπιτα μου έμεινε. Από τότε, έκανα μερικές δοκιμές, χωρίς να είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Τελικά, φέτος έκανα επιπλέον δοκιμές και είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Αν σας αρέσουν οι βασιλόπιτες τσουρέκια, μπορείτε να βρείτε κι αυτή τη συνταγή ενδιαφέρουσα. Αν πάλι δεν σας αρέσουν, μπορείτε να βρείτε μια απλή βασιλόπιτα κέικ εδώ!
Βασιλόπιτα τσουρέκι
50 γρ. μαγιά φρέσκια
100 γρ. αλεύρι σκληρό για το προζύμι
1 κ. γ. κακουλέ σκόνη
1 κ. γ. μαχλέπι σκόνη
1 κ. γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
½ κ. γ. μαστίχα σκόνη
2 κ. γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού σε σκόνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
¾ κούπας γάλα καυτό
650 γρ. αλεύρι σκληρό για τη ζύμη
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
½-1 κ. σ. νερό
3-4 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ
½-1 κ. σ. νερό
700 γρ. αμυγδαλόπαστα
400 γρ. περίπου μαρμελάδα βερύκοκο
διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα
Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο με μια κουβερτούλα, μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς ή σε ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα, για να φουσκώσει. Προσοχή στη θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, το προζύμι μας θα ψηθεί και θα είναι άχρηστο και θα πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Συνήθως ανοίγω το φούρνο για λίγο και τον κλείνω όταν το βάζω μέσα. Μετά από μισή ώρα, το προζύμι μας είναι έτοιμο και συνεχίζουμε ως εξής:
Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε το καυτό γάλα με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα σπάμε με το χέρι μας και τα ανακατεύουμε κι αυτά καλά.
Ρίχνουμε στο μίγμα και το προζύμι που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
Μέσα σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Θα πρέπει να είναι ζεστό όταν θα το ρίξουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο-λίγο χωρίς να ζυμώνουμε. Απλώς ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε το ζεστό βούτυρο αναδιπλώνοντας τη ζύμη για να το πάρει.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος, τυλίγουμε με τραπεζομάντηλο και τη βάζουμε πάλι μέσα στον φούρνο στους 30 βαθμούς ή σε θερμό περιβάλλον τυλιγμένο με κουβέρτα.
Την αφήνουμε για 1-2 ώρες, ανάλογα με το φούσκωμα που θα κάνει η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να τριπλασιάσει τον όγκο της. Συνήθως στη μιάμιση ώρα έχει τριπλασιαστεί.
Όταν τριπλασιάσει τον όγκο της, βγάζουμε τη λεκάνη από το φούρνο.
Πατάμε απαλά να ξεφουσκώσει η ζύμη για να μπορέσουμε να την πλάσουμε.
Καλύπτουμε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών με χαρτί ψησίματος στον πάτο και τα πλαϊνά.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στο ταψί για μισή-μία ώρα. Αν το έχουμε μέσα στο φούρνο, ανάβουμε το φούρνο στους 30 βαθμούς. Αν το έχουμε εκτός φούρνου το σκεπάζουμε με κουβέρτα. Και στις 2 περιπτώσεις βάζουμε από πάνω του λαδόκολλα.
Όταν φουσκώσει, χτυπάμε σε ένα μπωλάκι, τον κρόκο με ½-1 κουταλιά σούπας νερό.
Αλείφουμε απαλά το τσουρέκι με τον κρόκο. Προσοχή στο άλειμμα γιατί μπορεί να ξεφουσκώσει.
Ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά σε πάνω-κάτω αντιστάσεις. Μετά τα 10 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 25 λεπτά. Προσοχή γιατί αρπάζει εύκολα.
Αφού ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγα λεπτά, την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν τη διακοσμήσουμε. Τώρα είναι η στιγμή να βάλουμε μέσα ένα φλουρί! Τυλίγουμε ένα κέρμα σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε κάθετα από την ανάποδη πλευρά. Μετά από ένα δεκάλεπτο, τη γυρίζουμε στη σχάρα από την καλή πλευρά και όταν κρυώσει εντελώς, τη βάζουμε σε πιατέλα.
Η αμυγδαλόπαστα είναι πιο σκληρή από τη ζαχαρόπαστα και πιο δύσκολο να την ανοίξουμε με πλάστη. Θα σας πω τι να κάνετε που το έκανα κι εγώ για να γίνει πιο εύκολο.
Ανοίξτε με τα χέρια σας τη μισή ποσότητα όσο περισσότερο μπορείτε, κινώντας τα δάχτυλά σας κυκλικά ώστε να ανοίγει ομοιόμορφα και κυκλικά.
Στρώστε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε ελαφρά με άχνη ζάχαρη.
Πατήστε με τα δάχτυλα από το κέντρο προς τις άκρες πάλι τη ζύμη σας. Στρώστε με τον πλάστη προς όλες τις κατευθευθύνσεις.
Μετά, χωρίστε την υπόλοιπη αυγδαλόπαστα σε μπουκιές και πλάστε τις μπουκιές σε χοντρά κορδόνια.
Ανασηκώστε τις άκρες κυκλικά και βάλτε κάτω από την ανοιγμένη αμυγδαλόπαστα κορδόνια συνεχόμενα στην περίμετρό της.
Τώρα, πάλι με τα δάχτυλα σας, πατήστε να έρθει η ζύμη στο ίδιο πάχος. Με αυτό τον τρόπο, θα επιμηκυνθούν οι άκρες, χωρίς να παιδεύεστε με τον πλάστη από το κέντρο προς τις άκρες.
Μετράτε πού και πού το μέγεθος της ζύμης σας με τη βασιλόπιτα. Όταν έχετε το επιθυμητό μέγεθος, καλύψτε τη βασιλόπιτα με ένα καλό στρώμα μαρμελάδας. Θα βοηθήσει να κολλήσει η αμυγδαλόπαστα.
Μετά, βάλτε τον πλάστη στο κέντρο του φύλλου, φέρτε το μισό φύλλο πάνω από τον πλάστη και ανασηκώστε το. Με προσοχή, φέρτε το πάνω από τη βασιλόπιτα μέχρι τη μέση και ξετυλίξτε την υπόλοιπη με τη βοήθεια του πλάστη. Με προσοχή, τραβήξτε τις άκρες να φτάσουν μέχρι κάτω. Προσοχή γιατί αν το φύλλο είναι πολύ λεπτό, θα κάνει τρύπες! Μην σας ανησυχεί αν στο κάτω μέρος δεν στρώνει τόσο όμορφα όσο η ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να καλύψετε τυχόν ατέλειες με διακοσμητικά ή να περάσετε τις πτυχές της πάστας κάτω από την πίτα.
Μετά, διακοσμήστε τη όπως εσείς θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα ζαχαρόπαστα. Αγχωθήκατε; Είπαμε: η αμυγδαλόπαστα είναι για τις τολμηρές!
Tips:
Με τα αμύγδαλα μπορούμε να γράψουμε τη χρονιά ή ό,τι θέλουμε.
Αν βάλετε αμυγδαλόπαστα, μπορείτε να μην την αλείψετε με κρόκο αυγού (και αμύγδαλα εννοείται).
Σκεπάζετε τη βασιλόπιτα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, γιατί οι ζύμες τσουρεκιών έχουν την ιδιότητα να ξεραίνονται.
Αν έχετε ταψί 32 νούμερο βάλτε τη εκεί. Εγώ την έβαλα σε 30 και κόντεψε να ξεχυλίσει. Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα και να το βάλετε σε 2 μικρότερες φόρμες (πχ 24-26 εκατοστών).
Το τσουρέκι, χωρίς την αμυγδαλόπαστα δεν είναι πολύ γλυκό. Αν την κάνετε σκέτη, προτείνω να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμα.
Οι μέρες περνούν γρήγορα και πριν το καταλάβουμε, θα έχουν έρθει οι γιορτινές μέρες. Φέτος, αποφάσισα να βάλω τις γιορτινές συνταγές νωρίς, προκειμένου να κάνει όποια/ος θέλει τις δοκιμές του έγκαιρα, αν θελήσει.
Εδώ και 2-3 χρόνια, είχα φάει βασιλόπιτα-τσουρέκι από τη φίλη μου τη Χαρτ, η οποία είχε επικάλυψη αμυγδαλόπαστα. Εγώ δεν είμαι φανατική πολύ με το τσουρέκι, αλλά εκείνο, ήταν τόσο, μα τόσο νόστιμο! Δεν ξέρω αν ήταν η αμυγδαλόπαστα ή εκείνο το μοναδικό κομμάτι που είχε φέρει για να το δοκιμάσω και η παρέα το έκανε νόστιμο, αλλά από τότε, αυτή η βασιλόπιτα μου έμεινε. Από τότε, έκανα μερικές δοκιμές, χωρίς να είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Τελικά, φέτος έκανα επιπλέον δοκιμές και είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Αν σας αρέσουν οι βασιλόπιτες τσουρέκια, μπορείτε να βρείτε κι αυτή τη συνταγή ενδιαφέρουσα. Αν πάλι δεν σας αρέσουν, μπορείτε να βρείτε μια απλή βασιλόπιτα κέικ εδώ!
Βασιλόπιτα τσουρέκι
(1 μεγάλη βασιλόπιτα για ταψί νούμερο 32)
Υλικά
Για το προζύμι
½ κούπα νερό χλιαρό50 γρ. μαγιά φρέσκια
100 γρ. αλεύρι σκληρό για το προζύμι
Για τη ζύμη
200 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. ακόμα)1 κ. γ. κακουλέ σκόνη
1 κ. γ. μαχλέπι σκόνη
1 κ. γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
½ κ. γ. μαστίχα σκόνη
2 κ. γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού σε σκόνη ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
¾ κούπας γάλα καυτό
650 γρ. αλεύρι σκληρό για τη ζύμη
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για τη διακόσμηση
1 κρόκο αυγού½-1 κ. σ. νερό
3-4 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ
ή
1 κρόκο αυγού (μπορεί να παραληφθεί)½-1 κ. σ. νερό
700 γρ. αμυγδαλόπαστα
400 γρ. περίπου μαρμελάδα βερύκοκο
διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ, λιώνουμε τη μαγιά με ½ κούπα χλιαρό νερό. Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο με μια κουβερτούλα, μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς ή σε ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα, για να φουσκώσει. Προσοχή στη θερμοκρασία. Αν η θερμοκρασία είναι υψηλή, το προζύμι μας θα ψηθεί και θα είναι άχρηστο και θα πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Συνήθως ανοίγω το φούρνο για λίγο και τον κλείνω όταν το βάζω μέσα. Μετά από μισή ώρα, το προζύμι μας είναι έτοιμο και συνεχίζουμε ως εξής:
Μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε το καυτό γάλα με τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα σπάμε με το χέρι μας και τα ανακατεύουμε κι αυτά καλά.
Ρίχνουμε στο μίγμα και το προζύμι που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
Μέσα σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Θα πρέπει να είναι ζεστό όταν θα το ρίξουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο-λίγο χωρίς να ζυμώνουμε. Απλώς ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε το ζεστό βούτυρο αναδιπλώνοντας τη ζύμη για να το πάρει.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος, τυλίγουμε με τραπεζομάντηλο και τη βάζουμε πάλι μέσα στον φούρνο στους 30 βαθμούς ή σε θερμό περιβάλλον τυλιγμένο με κουβέρτα.
Την αφήνουμε για 1-2 ώρες, ανάλογα με το φούσκωμα που θα κάνει η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να τριπλασιάσει τον όγκο της. Συνήθως στη μιάμιση ώρα έχει τριπλασιαστεί.
Όταν τριπλασιάσει τον όγκο της, βγάζουμε τη λεκάνη από το φούρνο.
Πατάμε απαλά να ξεφουσκώσει η ζύμη για να μπορέσουμε να την πλάσουμε.
Καλύπτουμε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών με χαρτί ψησίματος στον πάτο και τα πλαϊνά.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στο ταψί για μισή-μία ώρα. Αν το έχουμε μέσα στο φούρνο, ανάβουμε το φούρνο στους 30 βαθμούς. Αν το έχουμε εκτός φούρνου το σκεπάζουμε με κουβέρτα. Και στις 2 περιπτώσεις βάζουμε από πάνω του λαδόκολλα.
Όταν φουσκώσει, χτυπάμε σε ένα μπωλάκι, τον κρόκο με ½-1 κουταλιά σούπας νερό.
Αλείφουμε απαλά το τσουρέκι με τον κρόκο. Προσοχή στο άλειμμα γιατί μπορεί να ξεφουσκώσει.
Ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά σε πάνω-κάτω αντιστάσεις. Μετά τα 10 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 25 λεπτά. Προσοχή γιατί αρπάζει εύκολα.
Αφού ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγα λεπτά, την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν τη διακοσμήσουμε. Τώρα είναι η στιγμή να βάλουμε μέσα ένα φλουρί! Τυλίγουμε ένα κέρμα σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε κάθετα από την ανάποδη πλευρά. Μετά από ένα δεκάλεπτο, τη γυρίζουμε στη σχάρα από την καλή πλευρά και όταν κρυώσει εντελώς, τη βάζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλετε να καλύψετε τη βασιλόπιτα με αμυγδαλόπαστα:
Κατ΄ αρχήν σας συστήνω να πάρετε έτοιμη αμυγδαλόπαστα. Μόνο αν έχετε πολύ δυνατό μπλέντερ που κάνει πούδρα αμυγδάλου μπορείτε να την κάνετε μόνη σας, αλλιώς η έτοιμη δεν συγκρίνεται με τη σπιτική.Η αμυγδαλόπαστα είναι πιο σκληρή από τη ζαχαρόπαστα και πιο δύσκολο να την ανοίξουμε με πλάστη. Θα σας πω τι να κάνετε που το έκανα κι εγώ για να γίνει πιο εύκολο.
Ανοίξτε με τα χέρια σας τη μισή ποσότητα όσο περισσότερο μπορείτε, κινώντας τα δάχτυλά σας κυκλικά ώστε να ανοίγει ομοιόμορφα και κυκλικά.
Στρώστε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε ελαφρά με άχνη ζάχαρη.
Πατήστε με τα δάχτυλα από το κέντρο προς τις άκρες πάλι τη ζύμη σας. Στρώστε με τον πλάστη προς όλες τις κατευθευθύνσεις.
Μετά, χωρίστε την υπόλοιπη αυγδαλόπαστα σε μπουκιές και πλάστε τις μπουκιές σε χοντρά κορδόνια.
Ανασηκώστε τις άκρες κυκλικά και βάλτε κάτω από την ανοιγμένη αμυγδαλόπαστα κορδόνια συνεχόμενα στην περίμετρό της.
Τώρα, πάλι με τα δάχτυλα σας, πατήστε να έρθει η ζύμη στο ίδιο πάχος. Με αυτό τον τρόπο, θα επιμηκυνθούν οι άκρες, χωρίς να παιδεύεστε με τον πλάστη από το κέντρο προς τις άκρες.
Μετράτε πού και πού το μέγεθος της ζύμης σας με τη βασιλόπιτα. Όταν έχετε το επιθυμητό μέγεθος, καλύψτε τη βασιλόπιτα με ένα καλό στρώμα μαρμελάδας. Θα βοηθήσει να κολλήσει η αμυγδαλόπαστα.
Μετά, βάλτε τον πλάστη στο κέντρο του φύλλου, φέρτε το μισό φύλλο πάνω από τον πλάστη και ανασηκώστε το. Με προσοχή, φέρτε το πάνω από τη βασιλόπιτα μέχρι τη μέση και ξετυλίξτε την υπόλοιπη με τη βοήθεια του πλάστη. Με προσοχή, τραβήξτε τις άκρες να φτάσουν μέχρι κάτω. Προσοχή γιατί αν το φύλλο είναι πολύ λεπτό, θα κάνει τρύπες! Μην σας ανησυχεί αν στο κάτω μέρος δεν στρώνει τόσο όμορφα όσο η ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να καλύψετε τυχόν ατέλειες με διακοσμητικά ή να περάσετε τις πτυχές της πάστας κάτω από την πίτα.
Μετά, διακοσμήστε τη όπως εσείς θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα ζαχαρόπαστα. Αγχωθήκατε; Είπαμε: η αμυγδαλόπαστα είναι για τις τολμηρές!
Tips:
Με τα αμύγδαλα μπορούμε να γράψουμε τη χρονιά ή ό,τι θέλουμε.
Αν βάλετε αμυγδαλόπαστα, μπορείτε να μην την αλείψετε με κρόκο αυγού (και αμύγδαλα εννοείται).
Σκεπάζετε τη βασιλόπιτα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, γιατί οι ζύμες τσουρεκιών έχουν την ιδιότητα να ξεραίνονται.
Αν έχετε ταψί 32 νούμερο βάλτε τη εκεί. Εγώ την έβαλα σε 30 και κόντεψε να ξεχυλίσει. Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα και να το βάλετε σε 2 μικρότερες φόρμες (πχ 24-26 εκατοστών).
Το τσουρέκι, χωρίς την αμυγδαλόπαστα δεν είναι πολύ γλυκό. Αν την κάνετε σκέτη, προτείνω να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ακόμα.
Deli μου,νόστιμη είναι,αλλά δύσκολη για μένα με τα προζύμια της-ένα κεικάκι το προτιμώ.
ReplyDeleteΦιλιά!
Τα χριστούγεννα καταφθάνει κεφίρ,ήδη άρχισα τη μελέτη από τις αναρτήσεις σου.
Βασιλόπιτα υπερπαραγωγή θα την ονόμαζα εγώ!!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές!!!
Ουάου!!! Γιορτινή και..λιμπιστερή!! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΑν κάνω βασιλόπιτα κέικ, ετούτη εδώ φαίνεται υπέροχη! Θα την δοκιμάσω! Ξέρω ότι στα τσουρέκια είσαι πρώτη οπότε η επιτυχία θα είναι σίγουρη! (Μόνο τον φούρνο μου φοβάμαι....)
ReplyDeleteΌμορφη, πολύ όμορφη!! και φαντάζομαι γευστική.
ReplyDeleteΒρε Κική μου,τρελαίνομαι για βασιλόπιτες τσουρέκι αλλά αυτή είναι πανδύσκολη,δεν έχεις κάτι πιο απλό σε βασιλόπιτα(ας μην είναι και τσουρέκι) κατάλληλο για περίοδο μετακόμισης;(όπως καταλαβαίνεις θα έχω τρεξίματα εκείνες τις μέρες και δε θα πολυκαταλάβουμε γιορτές,αλλά ήθελα έστω μια πίτα να τη φτιάξω ,να φανταστείς σκεφτόμουν να τη φτιάξω από τώρα που έχω χρόνο αλλά μετά σκέφτηκα ότι δε μπορεί να διατηρηθεί τόσο καιρό...!)
ReplyDeleteΕλένη, υπάρχει και η απλή βασιλόπιτα εδώ:http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/blog-post_27.html
ReplyDeleteΛίλα ευχαριστώ! Επίσης!
Pela Sofi ευχαριστώ!
Αγγελική, εσύ που ξέρεις από τσουρέκια, ξέρεις ότι δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαίνεται! Ευχαριστώ!
Μαρί ήταν πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΔέσποινα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Αν πάλι θες απλή βασιλόπιτα, δες εδώ: http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/blog-post_27.html
Τα τελευταία χρόνια κάνω μόνο βασιλόπιτα τσουρέκι γιατί διατηρείται και περισσότερες μέρες! Μας αρέσει και περισσότερο. Και του χρόνου Κική. Σου έγιναν τέλειες!
ReplyDeleteΤρελαίνομαι για τσουρέκι..Γειά στα χέρια σας!!!Και του χρόνου!!!
ReplyDeleteΤι όμορφη!!! Και του χρόνου.
ReplyDeleteAX...ΖΗΛΕΥΩ...ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ...
ReplyDeleteΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!
Από διακόσμηση σκίζει, είμαι σίγουρη ότι και από γεύση δεν πάει πίσω!
ReplyDeleteΚΙΚΗ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΖΥΜΙ. ΕΓΩ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΤΟΙΜΗ; ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΒΑΖΑ ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΑΧΝΗ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!
Πολύ εντυπωσιακή η πίτα σου Κική μου και η αμυγδαλόπαστα την κάνει τόσο γιορτινή!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό βράδυ!
ΑΑΑΑΑ!τΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!!
ReplyDeleteΦανταζομαι και γευση!!
Που είσαι Κική μου με τα ωραία σου??!!! Χαθήκαμε πάλι!!! Ωραία που είναι η Βασιλόπιτα!!!! Καλές γιορτές σου εύχομαι!
ReplyDeletebasilopita san panettone dld :)))
ReplyDeletesorry gia greklish alla den eimai sto pc mou
ωραια η συνεργασία σας με την Νίκη! Μπράβο!!!! πολλά φιλιά και πολλές ευχές!
ReplyDeleteΟμορφη φαινεται και την στολισες και ωραια.Να εισαι καλα και του χρονου με καινουργια συνταγη.
ReplyDeleteΠάρα πολύ ωραία η πίτα σου κι οφείλω να σου πώ οτι έχουμε παρόμοια συνταγή,αλλά φέτος θα κάνω το δικό σου στολισμό μ΄άρεσε πολύ.Φιλιά καλό βράδυ.
ReplyDeleteΤην στόλισες πολύ ωραία Κική.
ReplyDeleteΛυπάσαι να την κόψεις.
Φιλιά
Πανέμορφη Κική μου! Γεια στα χέρια σου:)
ReplyDeleteΚική,σ'ευχαριστώ,μάλλον αυτή που μου είπες θα φτιάξω!
ReplyDeleteΒαγγελιώ, θέλει μόνο σκέπασμα γιατί κι αυτή, σαν τσουρέκι που είναι ξεραίνεται. Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΕλένη ευχαριστώ! (καλές στον πληθυντικό μου μιλάς;;;)
Μανουσίνα,
Λούρδη,
Κατερίνα ευχαριστώ!
Έφη πουλάνε έτοιμη αμυγδαλόπαστα. Όλα μαζί τα είχα χτυπήσει κι εγώ, αλλά όχι στο τέλος το βούτυρο. Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΈλενα,
Μαριάννα,
ευχαριστώ!
Καροτάκι μπλέξαμε και οι δύο πάλι φαίνεται! Μμμμάκια!
Και λοιπόν, κάπως έτσι!
ReplyDeleteΝατασσούλι ευχαριστούμε!
Δημιουργία ευχαριστώ!
Ροδάνθη (τι ωραίο όνομα) καλωσήρθες!
Μάριον,
ReplyDeleteΜαράκι,
ευχαριστώ!
Δέσποινα καλή επιτυχία!
Πολυ ωραια η συνταγη μου φαινεται αλλα η ζυμη μεσα ειναι στεγνη η μαλακη και σχετικα υγρη?
ReplyDeleteΣτεγνή δεν είναι πάντως! Ικανοποιητικά υγρή!
ReplyDelete