Wednesday, November 1, 2023

Σολομός στη λαδοκολλα

 Ομολογώ ότι ενώ ο καπνιστός σολομός μου αρέσει πάρα πολύ, όταν επρόκειτο να τον κάνω στο τηγάνι ή στον φούρνο, με απογοήτευε. Είναι από τα υγιεινά ψάρια, αλλά έλα που δεν μου άρεσε το λίπος του που το νιώθω... 😋

Όλα αυτά, μέχρι που έπιασα κουβέντα με την Κωνσταντίνα και μου είπε ότι τον έψηνε σε λαδοκολλα για 15-20 λεπτά. Έτσι, δεν στέγνωνε και γινόταν θεονοστιμος. Δοκιμάστηκε κατ' επανάληψη γιατί μας άρεσε πολύ!


Σολομός στη λαδόκολλα 

Για ένα φιλέτο σολομού με ή χωρίς δέρμα. 

1 μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα

Αλάτι 

Πιπέρι 

2 λεπτές φέτες λεμόνι 

Λίγο χυμό λεμονιού

Λίγο ελαιόλαδο 

Προαιρετικά: δεντρολίβανο


Εκτέλεση 

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. 

Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ταψί και πάνω στη λαδόκολλα τοποθετούμε τον σολομό με το δέρμα κάτω αν έχει. 

Ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε 2 φέτες λεμονιού από πάνω ή παραπάνω. 


Αν θέλουμε βάζουμε και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο (εγώ δεν βάζω). 

Κλείνουμε σε φακελάκι τη λαδόκολλα. 

Σκεπάζουμε από πάνω με αλουμινοχαρτο. 

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα πόσο λεπτά κομμένα είναι τα φιλέτα.

Σερβίρουμε αμέσως!