Κατά καιρούς όλο και περαματιζομαι με συνταγές χωρίς γλουτένη. Κάποια στιγμή δοκίμασα να φτιάξω ζύμη πίτσας και έγινε πολύ καλή. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι θέλει πρώτα να ψηθεί λίγο το ζυμάρι μόνο του και στη συνέχεια να μπουν τυριά αλλαντικά κλπ
Ζύμη πίτσας χωρίς γλουτένη
Υλικά για 2 μικρές πίτσες
250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις συν 20-25 γρ. ακόμα
150 ml χλιαρό νερό
8 γρ. μαγιά χωρίς γλουτένη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει (ή μέχρι να κάνει αρκετό αφρό).
Αφού αφρίσει, το βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μισή - μια ώρα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.
Ανοίγουμε το ένα ζυμάρι με πλάστη ή το χέρι και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, το βγάζουμε, βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και ξαναψήνουμε για λίγο.
Μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη το ζυμάρι μας. Αν το βάλουμε, όταν το χρειαστούμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να φουσκώσει λίγο.