Ένα φαγητό που δοκίμασα στην πεθερά μου σας γράφω σήμερα. Κάτι σαν τις σουπιές με σπανάκι, μόνο που εδώ έχουμε βακαλάο με σπανάκι. Εύκολο και γρήγορο.
Δεν δίνω ποσότητες ακριβείς, γιατί εξαρτάται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Για 2-4 μερίδες, ένα κιλό φρεσκο σπανάκι νομίζω είναι καλά αφού θα προσθέσουμε και το ψάρι, ενώ αν βάλετε κατεψυγμένο, χρειάζεται λιγότερο.
Βακαλάος με σπανάκι
Υλικά
σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο ή κατεψυγμένο
ροδέλες βακαλάου (χρησιμοποιήθηκαν κατεψυγμένες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. πάστα ντομάτας ή μια ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
λίγο αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τον βακαλάο αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο και τον αφήνουμε να σουρώσει.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι το σπανάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε και μαγειρεύουμε για λίγο το σπανάκι μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλάτι.
Τέλος, βάζουμε και το βακαλάο αφού έχει ξεπαγώσει και σουρώσει καλά
Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι μας, το οποίο γίνεται γρήγορα.
Δεν δίνω ποσότητες ακριβείς, γιατί εξαρτάται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Για 2-4 μερίδες, ένα κιλό φρεσκο σπανάκι νομίζω είναι καλά αφού θα προσθέσουμε και το ψάρι, ενώ αν βάλετε κατεψυγμένο, χρειάζεται λιγότερο.
Βακαλάος με σπανάκι
Υλικά
σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο ή κατεψυγμένο
ροδέλες βακαλάου (χρησιμοποιήθηκαν κατεψυγμένες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. πάστα ντομάτας ή μια ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
λίγο αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τον βακαλάο αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο και τον αφήνουμε να σουρώσει.
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το λάδι το σπανάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε και μαγειρεύουμε για λίγο το σπανάκι μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ προσθέτουμε τη ντομάτα και το αλάτι.
Τέλος, βάζουμε και το βακαλάο αφού έχει ξεπαγώσει και σουρώσει καλά
Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι μας, το οποίο γίνεται γρήγορα.