Πριν λίγες μέρες συνοδεύαμε το φαγητό μας με μια ζεστή σαλάτα που έφτιαξα στη στιγμή.
Οι σαλάτες είναι καθημερινά στο τραπέζι μας, ακόμα και τις μέρες που τρώμε λαδερά ή...σούπα!
Μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικό σας αρέσει, αρκεί να σωτάρετε τα λαχανικά ξεκινώντας από τα πιο σκληρά και προσθέτοντας τα πιο μαλακά. Μέχρι να μαλακώσουν τα πιο μαλακά, έχουν μαλακώσει και τα πιο σκληρά που ρίξατε πρώτα.
Εγώ προτίμησα κουνουπίδι, κόκκινες πιπεριές και μανιτάρια φρέσκα. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε καρότο, κρεμμύδι, κλπ.
Ζεστή σαλάτα λαχανικών
Υλικά
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια αγαρικά κομμένα σε κομμάτια
1 φουντίτσα κουνουπίδι κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μπαλσάμικο
προαιρετικά: 2 κ. σ. κατίκι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, στη συνέχεια τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά το πολύ. Δεν θέλουμε να λιώσουν τα λαχανικά, αλλά να κρατάνε.
Αλατίζουμε στο τέλος, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και 1 κ. σ. κατίκι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε άλλη μια κ. σ. κατίκι.
Τρώγεται ευχάριστα και κρύα, αν και δεν νομίζω πως θα μείνει :)
Καλό Σαββατοκύριακο.
Οι σαλάτες είναι καθημερινά στο τραπέζι μας, ακόμα και τις μέρες που τρώμε λαδερά ή...σούπα!
Μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικό σας αρέσει, αρκεί να σωτάρετε τα λαχανικά ξεκινώντας από τα πιο σκληρά και προσθέτοντας τα πιο μαλακά. Μέχρι να μαλακώσουν τα πιο μαλακά, έχουν μαλακώσει και τα πιο σκληρά που ρίξατε πρώτα.
Εγώ προτίμησα κουνουπίδι, κόκκινες πιπεριές και μανιτάρια φρέσκα. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε καρότο, κρεμμύδι, κλπ.
Ζεστή σαλάτα λαχανικών
Υλικά
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια αγαρικά κομμένα σε κομμάτια
1 φουντίτσα κουνουπίδι κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μπαλσάμικο
προαιρετικά: 2 κ. σ. κατίκι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, στη συνέχεια τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά το πολύ. Δεν θέλουμε να λιώσουν τα λαχανικά, αλλά να κρατάνε.
Αλατίζουμε στο τέλος, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και 1 κ. σ. κατίκι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε άλλη μια κ. σ. κατίκι.
Τρώγεται ευχάριστα και κρύα, αν και δεν νομίζω πως θα μείνει :)
Καλό Σαββατοκύριακο.