Για μένα
Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Πάτρα, μετακόμισα στη Ζάκυνθο, αφότου διορίστηκα ως μουσικός σε δημόσιο σχολείο. Η μαγειρική, υπήρχε πάντα μέσα στη ζωή μου. Στο σπίτι, η μάνα μαγείρευε, ζύμωνε, στις γιορτές δεν έλειπαν ποτέ τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά και η δουλειά στην κουζίνα ήταν διασκέδαση για μας, που από μικρά μας άφηνε να παίρνουμε μέρος σ' αυτή τη διαδικασία. Η αγάπη για την κουζίνα μεγάλωνε και μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια. Ερασιτέχνης μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα, με πολύ μεράκι όμως για ό,τι κάνω. Blogger από το 2006, αρχικά σε ομαδικό blog μαγειρικής και από το Σεπτέμβρη του 2008, στη δική μου μικρή κουζίνα. Μαγειρεύω, φωτογραφίζω, ταξιδεύω, μέσα από γεύσεις, εικόνες και αρώματα.
Subscribe to:
Posts (Atom)
Κική μου πολύ ωραίες οι καινούριες σελίδες που έφτιαξες και στην φωτογραφία είσαι γλυκύτατη!
ReplyDeleteΜάγδα
Μάγδα μου ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική και καλώς σε βρήκα.
ReplyDeleteΠολύ ωραίο το blog σου!!!
Φιλιά, Φανή
Καλώς τη Φανή! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚΑΛΕ!!!!
ReplyDeleteΛοιπόν εμπιστευόμουν το σαιτ καιρό τώρα, για διάφορες συνταγές, το βγάζει πάντα το γκουγκλ στο σερτς! αλλά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί ποιος να το χει το μπλογκ... και τωρα εψαχνα το χαλβα το σιμιγδαλενιο και ειχα μπει πριν στου παρλιαρου, αλλα αυτος εδω μου φανηκε πιο φυσιολογικος!! και λεω λες να ναι κι αυτη καμια απο αυτες που βγαινουν στην τιβι??? οοοοοχι λοιπον, ειναι η καθηγητρια της μουσικης μου!!!!
Mary? Mary who? Τώρα θα σκάσω εγώ από περιέργεια! Χαχα!
ReplyDeletekalogeria...! nomiza oti tha evgaine olo to onoma epeidi ekana sign in me to google account.. ;P
ReplyDeleteanyway, latrevw to blog, mpainw poli sixna giati peiramatizomai ki egw stin kouzina kai den kserw pws egine, alla pote den eixa proseksei poios to xei!
Βρε βρεεεεε...Πώς τα καταφέρνουμε, όλο κάπως συναντιόμαστε! Σοβαρά; Μπαίνεις εδώ καιρό και δεν το ήξερες; Δεν σου είχε κάνει εντύπωση που έλεγα για Ζάκυνθο; Και ασχολείσαι με τη μαγειρική ε; Για φαντάσου! Μπράβο Μαιρη! :-)
ReplyDeleteEmpaina panta psaxnontas kati sigkekrimeno, pantws k egw den kserw pws den pige to mialo mou...!pantws poli kali douleia!
ReplyDeleteΜου αρέσει πολύ η ανανέωση του μπλογκ... μπράβο, εξαιρετικά!!
ReplyDeleteMary, τελικά ο κόσμος είναι μικρός...Ακόμα και ο ιντερνετικός! ;-)
ReplyDeleteΜαριέλα ευχαριστώ! :-)
ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ...
ReplyDeleteΕΙΣΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.
ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ,(Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΟΥ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ...)
ματίνα...
Ματίνα; Γνωριζόμαστε; :-)))
ReplyDeleteΕυχαριστωωωωω!
ΑΧ...ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ...ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ...
ReplyDeleteΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...
ΜΑΤΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ
Μόνο σ'αυτή τη Ματίνα πήγε το μυαλό μου, αλλά μου φάνηκε κουφό, γιατί πίστευα ότι θα τα ξέρεις από τη Διονυσία! :-)))
ReplyDeleteΣμουαααααααααααατς!
ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΨΕ...
ReplyDeleteΤΩΡΑ ΕΧΩ ΧΩΘΕΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ...
ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΩΡΑ!!!
θα μπω κι αυριο...και μεθαυριο...και μπορει να μαθω και να μαγειρευω καποια στιγμη κιολας...που ξερεις???χιχιχι
Χαχα! Ποτέ δεν είναι αργά! Ούτε για να μπεις, ούτε για να μάθεις να μαγειρεύεις! ;-)
ReplyDeleteΦιλάκιαααα!
Κι ευχαριστώωωωωωωωωωω!
ReplyDeleteΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΕΣΥ,ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΕΓΩ,ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ;;ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ''ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ''!!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ !!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!!!ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!
ReplyDeleteΚαλώς τη Βίλλυ την συμπατριώτισσα! Χαιρομαι που σου αρέσει η σελίδα μου! Κριος κι εσυ ε; Γάτες τα κριαράκια! ;-)
ReplyDeleteΚική τα συγχαρητήριά μου και απο εδώ (σου έστειλα και email)!!!! πάρα πολύ χάρηκα και χαίρομαι για σένα!!! Είναι υπέροχο να συναντάς μετά απο χρόνια ανθρώπους και να βλέπεις πως είναι καλά κυρίως με πραγματοποιημένα τα όνειρα τους!!!πολλά φιλιά απο μένα και τώρα που σε βρήκα εδώ θα τα λέμε συχνά!!!!! Μαρία ή peina
ReplyDeleteΕυχαριστώωωωω! Θα τα λέμε με μέιλς!
ReplyDeleteΠολύ όμορφη η σελίδα σου.
ReplyDeleteΘα ήθελα να σου ζητήσω την άδεια σου να αναδημοσιεύσω την φωτογραφία και μέρος κειμένου συνταγής στην υπό κατασκευή σελίδα μου (http://theastodiadiktyo.weebly.com)
με εμφανή την πηγή και σύνδεση/παραπομπή στην σελίδα σου.
Θεόδωρος
Ευχαριστω πολυ!
ReplyDeleteΓια ποια φωτογραφία μιλάμε και για ποια συνταγή;
την κύρια φωτογραφία του site και την συνταγή "χοιρινό με δαμάσκηνα", ή ό,τι εσείς νομίζετε καλύτερα.
ReplyDeleteευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Αν πρόκειται μόνο για μέρος της συνταγής, με ενεργό λινκ προς το μπλογκ μου, οκ! Καλή επιτυχία στο νέο σάιτ!
ReplyDeleteευχαριστώ, ήδη αναρτήθηκε, μπορείς να το επισκεφθείς!
ReplyDeleteΤο είχα δει ήδη!
ReplyDeleteειμαι 18 χρονων ειμαι μαθητρια και των τελευταιο καιρο λογω πιεσης αρχιζω να κανω καινουρια πραγματα ετσι ωστε να ξεφυγω λιγο και μεσα σε αυτα ειναι και η μαγειρικη...μπορει να μην φτιαχνω και τιποτα ιδιαιτερο αλλα οποτε εχω τη δυνατοτητα τρεχω στην κουζινα....τι Blog σας ειναι φανταστικο και το υφος που κρατατε ειναι πολυ φιλικο και αξιζετε συγχαρητητρια...μπραβο σας !!! να ξερετε πως απο τωρα θα αρχισω να χρησιμοποιω τις συνταγες σας γιατι ειναι ευκολες με φαντασια και απο οτι φαινεται νοστιμια...συνεχιστε αυτο που κανετε
ReplyDeleteΣ΄ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να βρεις ενδιαφέρουσες συνταγές και περιμένω να τις σχολιάσεις!
ReplyDeleteΈνα μεγάλο ευχαριστώ για τις όμορφες γεύσεις που μας προσφέρεις!!!!!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ! :-)
DeleteΓεια σας
ReplyDeleteΕίμαι ξενητεμένος Ζακυνθινός από το 1968, πρώτα στην Αθήνα και μετέπειτα στην Γλασκώβη Σκωτίας όπου ζω. Πρώην καθηγητής τώρα μάγειρας μπήκα στην ιστοσελίδα σας ψάχνοντας για, τι άλλο?, Ζακυνθινά, μια και ανοίγω ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΣΕΝ εδώ και φυσικά οι γεύσεις τση Ζάκυθος έχουνε μείνει μέσα μου τζογούλια μου.
Μπράβο λοιπόν ΚΙΚΙ έτσι είναι ακριβώς όπως τα γράφεις κι όπως τα θυμάμαι.
Ευχαριστώ
Αντώνης Ξένος
Αντώνη, πρώην καθηγητής και στη συνέχεια μάγειρας! Τέλειο! Καλή επιτυχία στο Ντελικατέσσεν σου σου εύχομαι.
DeleteΕυχαριστώ!
Κική μου δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρά και περηφάνια ένιωσα όταν βρέθηκα τυχαία στο blog σου για μια συνταγή με κουλουράκια από σίκαλη. Είμαι και εγώ μουσικός διορισμένη στην πρωτοβάθμια και τα τελευταία επτά χρόνια κατοικώ στη βόρεια Ηλεία. Η Πάτρα πλέον έχει γίνει η καινούρια μου αγαπημένη πόλη .Οπότε όπως καταλαβαίνεις συγκινήθηκα πολύ με την υπέροχη παρουσία σου στον ιντερνετοχώρο. Πολλά φιλιά και πάλι πολλά ,πολλά συγχαρητήρια.
ReplyDeleteΧρύσα
Να που έχουμε κοινά λοιπόν! Πολύ χαίρομαι! Ευχαριστώ πολύ για όλα!
DeleteΕίδες που μπορούν και οι δασκάλοι σας να σας εκπλήσσουν κάποια στιγμή; χαχα! Χαίρομαι που ενθουσιάστηκες!
ReplyDeleteΤώρα θα ρωτήσω. Ο Κάρδαρης που θυμάμαι, είχε σχέση με το σούπερ μάρκετ. Αυτός;
:-p
ReplyDeleteΚαι σε θυμάμαι και περι computing ξέρω! Μόνο για την Αθήνα δεν ήξερα!
Ωωωω μερσί! Αν χρειαστώ βοήθεια, ξέρω πού θα απευθυνθώ! Το καλό με αυτά εδώ τα πράματα του διαβόλου, είναι ότι σε κάνουν έξπερτ στην τεχνολογία. Μέχρι και html κώδικα έχω μάθει να επεξεργάζομαι γιατί όταν ξεκίνησα το blogging εδώ και πολλάααα χρόνια, με τέτοιο κώδικα δούλευαν ;-)
Ψαχνω μια συνταγη για παντολα
ReplyDeleteΥπάρχει στο βιβλίο της Μαρίας Φιορεντίνου.
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια!!!..Μιλάμε για πολύ μεράκι!...
ReplyDeleteΝάσαι πάντα καλά.
Μάνθος
Πολλά συγχαρητήρια για το blog σας!!!
ReplyDeleteΤι σύμπτωση!!!κι εγώ καθηγήτρια Μουσικής σε δημόσιο σχολείο κι εγώ ξεκίνησα δειλά δειλά το δικό μου blog με τις συνταγές μου...
Καλώς την. Ευχαριστώ πολύ! Καλό ξεκίνημα!
ReplyDeleteΠολύ καλό το μπλογκ... συγχαρητήρια . βλέπουμε κάτι καλό να μπορούμε να μαγειρεύουμε και εμείς όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι μας . Συνέχισε έτσι . Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς απο θέμα τεχνολογικό μην διστασεις να επικοινωνήσεις μαζί μου μιας κ έχουμε μια εμπειρία 15 ετών στο ίντερνετ . Αυτά προς το παρών πάω τώρα να μαγειρέψω φασολάκια και οπως ειπες και εσυ ΠΑΝΤΑ με φετα :)
ReplyDeleteΜε εκτίμηση
Ακης
kourkos(papaki)gmail.com
Σ' ευχαριστώ πολύ και για τα καλά λόγια και για την προσφορά βοήθειας!
DeleteΚαλησπέρα,
ReplyDeleteχαίρομαι που σε βρίσκω, παλιά ανταλλασαμε μυνηματα στο hungry και πριν μερικα χρονια μου ειχες στειλει και σαιτ με βιλες στην Ζακυνθο.
Γλυκεια Κική δεν μπορεσα να ερθω να σε γνωρισω απο κοντά, αλλά βλέπω το blog σου, το βιβλιο σου, και πόσα ωραία πράγματα έχεις κάνει... και νιώθω και εγω μια μικρή περηφάνεια που σε είχα δικτυακή φίλη πριν μερκά χρονια (5-6) ...
Παντα καλά να εισαι με αυτο το ωραίο χαμόγελο
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π.
Σοβαρα; Μιλούσαμε στο χάνγκρυ; Πολύ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε! Να είσαι καλά και χαίρομαι που χαίρεσαι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και καλή συνέχεια στην δουλειά σου!!! Κική συγχαρητήρια για την πορεία σου και τις όλο μεράκι συνταγές σου. Σε πρωτογνώρισα internetika μέσα από το beαuty elixirs. Δεν συμμετείχα τότε στις αναζητήσεις σας καθώς έχει 1 μήνα που βρήκα και ξεσκονίζω το site. Θα ήθελα αν θυμάσαι να με βοηθήσεις σε κάτι. Όταν οι συνταγές καλλυντικών αναφερόντουσαν σε κάψουλες της βιταμίνης Ε, αυτές οι κάψουλες τι IU ήταν; 100άρες, 200άρες ή 400άρες; Η μαγισσούλα ελπίζω να είναι καλά, καλά θα ήταν να συνέχιζε. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
ReplyDeleteKallaya
Καλη χρονια κι ευχαριστω για τα καλά λόγια! Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ζητάς γιατί δεν ξέρω! Δεν ανακατευόμουνα και πολύ με τις κρέμες, άρα και με τις κάψουλες. Η μάγισσα έχει αξαφανιστεί από όλους...
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια!Προσεγμένο blog, ταξιδιάρικες γεύσεις!Λατρεύω τη μαγειρική και την εξασκώ ερασιτεχνικά χρόόόνια τώρα!Κι εγώ πρόσφατα έμαθα να χρησιμοποιώ το internet!Μ'αρεσει να ανακαλυπτω ενδιαφέρουσες σελίδες σαν τη δική σας!καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα!
ReplyDeletehttp://marilenaroukcook.blogspot.gr
Ευχαριστώ! Καλωσήρθες και καλή αρχή!
DeleteAγαπητή Κική, θα ήθελα να καταθέσω τον θαυμασμό μου για όλα αυτά που κάνεις και δημιουργείς και να σε ευχαριστήσω για την τοσο όμορφη, την τοσο ιδιαίτερη, την τοσο ζεστή και ευωδιαστή γωνιά σου μεσα σε αυτό το αχανές διαδίκτυο! Επίσης θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές, για όλα αυτά τα μικρά και τοσο πολύτιμα μυστικά που μας αποκαλύπτεις και με τόση αγάπη μας χαρίζεις! Να είσαι πάντα καλά και να κάνεις την όμορφη Ζάκυνθο ακόμη πιο όμορφη με την γλυκειά ύπαρξή σου και πιο αρωματική, πιο ευωδιαστή και γευστική με τις λαχταριστές δημιουργίες σου!
ReplyDeleteΠάνος (νέος "οπαδός" σου)
Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα! Καλωσήρθες!
ReplyDeleteΚική καλησπέρα, καλό μήνα με όλα τα καλά. Σε πρωτογνώρισα τη Μεγάλη
ReplyDeleteεβδομάδα, ψάχνοντας μία συνταγή για "πασχαλινά κουλουράκια". Από το-
τε σε παρακολουθώ... Σ'ευχαριστώ, γιά τα υπέροχα γευστικά ταξίδια και τις ζωντανές φωτογραφίες του πανέμορφου νησιού μας. Να είσαι πάντα καλά. Καλό καλοκαίρι.
Φιλάκια,
Ρένα
Χαίρομαι που σου αρέσει το μπλογκ μου! Κι εγώ σ' ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!
DeleteOla kala alla to mavro xroma giati?
ReplyDeleteΑπλά γιατί μου αρέσει σαν χρώμα :-)
DeleteΚαλημερα,Κική συνονοματη,μια φιλη μου εστειλε σπορους κεφιρ,και το site σου,στο οποιο κολλησα.Τους ξεπλυνα και τους εβαλα στο γαλα οπως ακριβως λες στα βιντεο σου.Ομως την αλλη μερα που το σουρωσα ,ηταν λιγο ξυνο στην γευση,αλλα οχι πηχτο.Το ξανασουρωσα αλλες 2 μερες και παλι το εβαλα σε γαλα,αλλα δεν επιξε παλι.Φταιει κατι?Θα χαρω πολυ αν μου απαντησεις.Αγγελικη.
ReplyDeleteΚαλώς την! :-)
DeleteΞινό μπορεί να είναι αν η ποσότητα του κεφίρ είναι πολλή για το γάλα. Κανονικά όμως θα έπηζε επίσης. Πόση ποσότητα κεφίρ, σε πόσο γάλα βάζεις; Μόνο αν είναι πικρή ή περίεργη η γεύση του να ανησυχείς. Όχι ξινή! :-)
Κική,
ReplyDeleteΜηπώς μπορείς να με βοηθήσεις με την προμήθευση κεφιρόκοκκων γάλακτος; Ψάχνω κάμποσο καιρό να βρώ μερικούς στην Ελλάδα, αλλά μάταια μέχρι στιγμής. Είχα παραγγείλει από το εξωτερικό, αλλά αποδείχθηκαν ελλατωματικοί στην αναπαραγωγή. Είμαι στα πρώτα στάδια της νόσεως του Crohn, και θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια.
Ευχαριστώ σε εκ των προτέρων για τον χρόνο σου.
Το δικό μου, για κάποιο λόγο δεν πάει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες και δεν έχω παραγωγή. Κοίταξε στα σχόλια στα ποστ που έχω βάλει σχετικά με το κεφίρ. Τώρα τελευταία, 2-3 έγραψαν ότι έχουν περίσσευμα σπόρους. Έλα σε επαφή μαζί τους και αν δεν βρεις, γράψε μου στο email μου.
ReplyDeleteΚαλησπέρα θέλω απεγνωσμένα να βρω κεφίρ. Μπορεί κάποιος να μου δώσει. Ευχαριστώ
ReplyDelete