Tuesday, May 3, 2022

Μακαρονάκι κοφτό με ανάμεικτα θαλασσινά

Φαγητό που ήθελα να φτιάξω τη Μεγάλη Εβδομάδα και τελικά το έφτιαξα μετά. Φαγητό όμως που είναι ευχάριστο όχι μόνο σε νηστείες αλλά και το καλοκαίρι και παντός καιρού.


Μακαρονάκι κοφτό με ανάμεικτα  θαλασσινά

Υλικά για 4-5 μερίδες

700 γραμμάρια ανάμεικτα  θαλασσινά (κατεψυγμένα χρησιμοποίησα)

1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο  philolia

Πιπέρι

Αλάτι

3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάστα

Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό

Λίγο ούζο (ένα σφηνάκι πχ)


Εκτέλεση

Αποψύχουμε σε σουρωτήρι τα θαλασσινά.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα ανάμεικτα θαλασσινά χωρίς νερό, χωρίς λάδι.

Αφήνουμε να πάρουν βράση και να βγάλουν τα υγρά τους.

Όταν πιούν τα υγρά τους,  βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Αν δείτε ότι έχουνε βγάλει πάρα πολλά υγρά, αφήστε να βράσουν 2-3 λεπτά, βγάλτε σε δοχείο τα υγρά και συνεχίστε με το λάδι. Μην πετάξετε τα υγρά, αλλά προσθέστε τα μαζί με το νερό παρακάτω.

Αφού σωταριστούν 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το ούζο.

Μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την πάστα, αρκετό χλιαρό νερό, τη δάφνη, αλατοπίπερο, και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μακαρονάκι  και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρονάκι.  Φροοντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά και να έχει ζουμάκι το φαγητό για να μην στεγνώσει εντελώς.