Τελευταίες μέρες του Ιουνίου, και είναι εκείνες οι μέρες που εύχομαι το 24ωρο να είχε 48 ώρες. Κάτι η δουλειά, κάτι η θάλασσα, κάτι οι φίλοι και οι βόλτες, κάτι τα αποτελέσματα των πανελληνίων που μας έχουν κάνει να ασχολούμαστε με αυτά συνέχεια, κάτι οι τελετές αποφοίτησης που πήραν χρόνο κι αυτές, δεν μένει χρόνος για πολλά πράγματα. Βέβαια, να πω ότι όλα όσα ανέφερα ήταν ευχάριστα και φυσικά δεν παραπονιέμαι αφού είναι ευχάριστα.
Εδώ και καιρό, έκανα πειράματα για μπράουνι. Ήθελε μια μικρή βελτίωση, οπότε πριν λίγες μέρες είπα να το ξαναδοκιμάσω. Σκέφτηκα λοιπόν αντί για ξηροκάρπια να βάλω ένα φρούτο εποχής. Φράουλες ακόμα πολλές δεν υπάρχουν, αλλά για κάποιο λόγο στο μανάβικο υπήρχαν καλές και μικρές φράουλες. Η ιδέα υλοποιήθηκε με αυτές και το αποτέλεσμα ήταν καλό! Το γλυκό ξαναφτιάχτηκε για την αποφοίτηση των παιδιών στο λύκειο και ήταν φανερό ότι άρεσε. Σας προτείνω όσο υπάρχουν ακόμα φράουλες να το δοκιμάσετε. Πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο καλό και με κεράσια (που θα δοκιμάσω σύντομα).
Μπράουνι με φράουλες
Υλικά
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 μεγάλα αυγά (χωρισμένα κρόκους-ασπράδια)
200 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή μπράντυ
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
12-15 μικρές φράουλες
για το στόλισμα
1 κ. σ. γάλα
50 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Χτυπάμε σε μπωλ τα ασπράδια καλά σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το λικέρ, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι.
Τέλος, με σπάτουλα ή με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ενσωματώνουμε τα ασπράδια. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Ρίχνουμε το υλικό μέσα, τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε αέρα για 25 λεπτά.
Δεν χρειάζεται να τις πιέσουμε να μπουν μέσα στη ζύμη, γιατί θα φουσκώσει και θα μισοκαλυφτούν. Μην το παρακάνετε και βάλετε πολλές φράουλες (στη φωτό έχω βάλει πολλές) γιατί υγραίνεται περισσότερο το μπράουνι.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το γάλα σε μπρίκι στη φωτιά.
Αφού κάψει, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στολίζουμε το μπράουνι με τη λευκή σοκολάτα.
Απολαμβάνουμε με τύψεις. Αν θέλουμε ακόμα περισσότερες τύψεις, βάζουμε ΚΑΙ παγωτό! :-p
Καλό σκ!
Εδώ και καιρό, έκανα πειράματα για μπράουνι. Ήθελε μια μικρή βελτίωση, οπότε πριν λίγες μέρες είπα να το ξαναδοκιμάσω. Σκέφτηκα λοιπόν αντί για ξηροκάρπια να βάλω ένα φρούτο εποχής. Φράουλες ακόμα πολλές δεν υπάρχουν, αλλά για κάποιο λόγο στο μανάβικο υπήρχαν καλές και μικρές φράουλες. Η ιδέα υλοποιήθηκε με αυτές και το αποτέλεσμα ήταν καλό! Το γλυκό ξαναφτιάχτηκε για την αποφοίτηση των παιδιών στο λύκειο και ήταν φανερό ότι άρεσε. Σας προτείνω όσο υπάρχουν ακόμα φράουλες να το δοκιμάσετε. Πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο καλό και με κεράσια (που θα δοκιμάσω σύντομα).
Μπράουνι με φράουλες
Υλικά
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 μεγάλα αυγά (χωρισμένα κρόκους-ασπράδια)
200 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή μπράντυ
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
12-15 μικρές φράουλες
για το στόλισμα
1 κ. σ. γάλα
50 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Χτυπάμε σε μπωλ τα ασπράδια καλά σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το λικέρ, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι.
Τέλος, με σπάτουλα ή με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ενσωματώνουμε τα ασπράδια. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Ρίχνουμε το υλικό μέσα, τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε αέρα για 25 λεπτά.
Δεν χρειάζεται να τις πιέσουμε να μπουν μέσα στη ζύμη, γιατί θα φουσκώσει και θα μισοκαλυφτούν. Μην το παρακάνετε και βάλετε πολλές φράουλες (στη φωτό έχω βάλει πολλές) γιατί υγραίνεται περισσότερο το μπράουνι.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το γάλα σε μπρίκι στη φωτιά.
Αφού κάψει, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στολίζουμε το μπράουνι με τη λευκή σοκολάτα.
Απολαμβάνουμε με τύψεις. Αν θέλουμε ακόμα περισσότερες τύψεις, βάζουμε ΚΑΙ παγωτό! :-p
Καλό σκ!