Είναι κοντά ένας μήνας τώρα που πάλι έχουμε πρόβλημα με το ίντερνέτ μας. Ρωτήστε με αν έχω νεύρα! Νεύρα; Κρόσια!!! Λαστιχάκια για σφεντόνα. Αντεράκια για πατσά! Έγινα σαφής; Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, μία μέρα που κατέγραφα κάθε φορά που κοβόταν, σε διάστημα τεσσάρων ωρών, το μεγαλύτερο συνεχόμενο διάστημα που είχαμε ίντερνετ ήταν 55 λεπτά. Τις υπόλοιπες ώρες, τα διαστήματα που είχαμε ίντερνετ ήταν από ένα λεπτό έως 8. Πείτε μου τώρα εσείς, αν μπορώ να δουλέψω στον υπολογιστή και να κάνω όσα θέλω να κάνω σε διάστημα ενός ή έστω 8 λεπτών...Τι να πρωτοκάνω; Να ανεβάσω ποστ; Να σχολιάσω; Να κάνω ον λάιν αγορά; Να κάνουμε φορολογική δήλωση; Να απαντήσω στα ιμέιλ μου; Τι; Τις μέρες που γίνεται αυτό, από το νευρικό που έχω, αντί να το παρατήσω και να φύγω, χάνω το χρόνο μου περιμένοντας να έρθει. Αντιθέτως, όταν έχουμε, κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ για να προλάβω να κάνω κάποια πράγματα. Προχτές κατάφερα να σχολιάσω σε όσα μπλογκ πρόλαβα. Στο δικό μου...αφήστε το. Δεν προλαβαίνω να σχολιάσω. Δύο μέρες τώρα προσπαθώ να κάνω μια αγορά ον λάιν. ΕΔΩ γελάμε. Τη Δευτέρα δεν είχαμε καθόλου. Χτες επίσης...Ή για την ακρίβεια, είχαμε όσο χρειάζεται για να προλάβεις να γράψεις μια ατάκα στο φβ. Δηλαδή δευτερόλεπτα.
Πριν αναρωτηθείτε, απαντώ. Ναι. Έχουμε φωνάξει πολλές φορές τεχνικό αφού δηλώνουμε βλάβη. Ακόμα κι αυτό όμως μας έχει κουράσει. Κάθε ένας που έρχεται, μας λέει και διαφορετικό πρόβλημα πως έχουμε. Και κάθε φορά που φεύγει διορθώνεται το πρόβλημα για 2-3 μέρες και μετά ξανά από την αρχή. Τελικά είναι τυχαίο ότι διορθώνεται. Είμαστε σίγουροι όμως πια, ότι είναι πρόβλημα της περιοχής και πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δραστικό...Ακόμα κι αν φύγουμε από τον πάροχο που πΟΤΕ δεν έχουμε ίντερνετ, πάλι τελικά πρόβλημα θα έχουμε...
Αχ...σας είπα τον πόνο μου...
Πάμε να σας γλυκάνω τώρα. Αυτό το κέικ το πρωτόφτιαξα πριν πολλά χρόνια. Το ξανάκανα και το ξαναφωτογράφισα, γιατί όσο πιο πολύ φωτογραφίζεις στη μαγειρική, τόσο λιγότερο ικανοποιημένη είσαι από τις παλιότερες φωτό (καμιά φορά και από τις πρόσφατες).
Όσο για μένα, από μακριά τα κοιτάζω τα γλυκά εδώ και λίγο καιρό ;-)
Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και βύσσινο κομπόστα
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη (ή και λιγότερο)
2 και 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή απλό αλεύρι με 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα σοκολάτα σκόνη (για ρόφημα)
6 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα ή λευκή) 150 γρ. κομμένη σε μικρά κομμάτια
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα σουρωμένο καλά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από τη σοκολάτα, βύσσινο και κρέμα γάλακτος) για 4 λεπτά.
Μετά, ζεσταίνουμε καλά (να κάψει) την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα εβαπορέ) και το ρίχνουμε πάνω από την κομμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μετά από μερικά λεπτά για να τσεκάρουμε αν έλιωσε.
Αδειάζουμε το μισό (και παραπάνω*) του υλικού στη φόρμα.
Στρώνουμε τα βυσσινάκια.
Καλύπτουμε με τη σοκολάτα.
Το αποτέλεσμα έδειξε ότι θα ήταν καλύτερο να είχα βάλει περισσότερη σοκολάτα γιατί έκανε τελικά ένα λεπτό στρώμα. Μπορείτε να βάλετε περισσότερη. Επίσης μπορούσα να την είχα ανακατέψει με λίγο από το υλικό.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο υλικό του κέικ.
Ψήνουμε περίπου μια ώρα (δοκιμάστε νωρίτερα από ώρα με ένα μαχαίρι ή τέστερ).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Δεν βάζω πάντα επικάλυψη για ευνόητους λόγους... Αυτή τη φορά έβαλα λίγη σοκολάτα και βυσσινάκια.
Tip:
Αν το φτιάξετε, βάλτε τη γέμιση στη μέση του υλικού ή ακόμα ψηλότερα, γιατί η σοκολάτα και τα βύσσινα βυθίζονται και καταλήγουν στον πάτο. Σχεδόν κάθε φορά που το κάνω, όσο ψηλά κι αν τα βάλω, καταλήγουν στον πάτο, άρα ψηλά-ψηλά όταν γυρίσω το κέικ αφού το βγάλω από το φούρνο (ή κάτω-κάτω όπως στη φωτό, επειδή δεν το γύρισα). Προσωπικά μου αρέσει που πάνω-πάνω ή κάτω-κάτω έχει το σοκολατοβύσσινο, αλλά οφείλω να ενημερώσω. Για τον ίδιο λόγο θέλει καλό βουτύρωμα και αλεύρωμα. Αν παρόλα αυτά σας κολλήσουν τα βυσσινάκια στη φόρμα, μην σκάσετε. Ξεκολλήστε τα και προσθέστε τα από πάνω.
υγ. Από χτες το βράδυ προσπαθώ να βάλω αυτό το ποστ λόγω των διακοπών... Γι' αυτό μην απορείτε όταν βλέπετε ποστ στις 3 τη νύχτα ή με βλέπετε στο φβ. Εκείνες τις ώρες συνήθως δεν κόβεται... Γκρρρρ!
Τέλος, για να γελάσουμε (και να ξεχάσω το νευρικό μου με το ίντερνετ). δείτε δύο παλιές φωτό του ίδιου κέικ. Έτσι φωτογράφιζα κάποτε. Οι φωτό είναι τραβηγμένες 5 χρόνια πριν...
Τα πάντα επιδέχονται βελτίωση, αρκεί να το θες! ;-)
Φιλούμπες!