Είναι κανά δυο χρόνια τώρα, που μου έχει μπει στο μυαλό να φτιάξω παγωτό με γεύση χαλβά. Τώρα πώς μου ήρθε; Άγνωστο. Απλά σκεφτόμουνα ότι θα ταιριάζει. Η ώρα του πειραματισμού ήρθε. Η συνταγή του απλού και πετυχημένου παγωτού της Αγγελικής ήταν αυτή που θα χρησιμοποιούσα σαν βάση και ο Θεός βοηθός να μην χρειαστεί να φάω εγώ ένα 2λιτρο παγωτό (κάπου εκεί βγαίνει). Τελικά το πείραμα πέτυχε! Τα αγόρια μου το έφαγαν με χαρά, χωρίς διαμαρτυρία (δεν είχα αποκαλύψει τι είχε μέσα, χεχε) άρα όλα καλά!
φρέσκο γάλα, όσο ζητάει η σαντιγύ (συνήθως 400 ml) (έβαλα λάιτ, μη γελάτε)
¾ φλυτζανιού φρέσκο γάλα επιπλέον (ξαναέβαλα λάιτ, ξανά μη γελάτε)
1 κουτί γάλα εβαπορέ (έβαλα λάιτ, ξαναλέω μη γελάτε)
400 γρ. χαλβά εμπορίου βανίλια-κακάο (ΕΔΩ γελάτε!!!)
4 κ. σ. κακάο σκόνη (δεν υπάρχει λάιτ! Ή μήπως υπάρχει;)
Προσθέτουμε το εβαπορέ γάλα, το επιπλέον φρέσκο γάλα και το κακάο. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε 300 γρ. χαλβά θρυμματισμένο με το χέρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τα 100 γρ. που απομένουν τα βάζουμε πάνω από το παγωτό στο μπωλ μέσα στο οποίο θα παγώσει, αφού σταθεροποιηθεί.
Τοποθετείστε το στην κατάψυξη σε μεταλλικό (αν έχετε είναι καλύτερο) μπωλ ή πλαστικό που να κλείνει, για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
Δεν χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα και δεν κρυσταλλιάζει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφήστε το εκτός ψυγείου για 5-10 λεπτά.
Tips: Στο παγωτό βάλαμε 300 γρ. χαλβά και αφήσαμε 100 γρ. για στόλισμα. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε όλο το χαλβά μέσα. Δεν είναι τόσο γλυκό που να μην το αντέχετε.
Θρυμματίζοντας το χαλβά με το χέρι και χτυπώντας με το μίξερ στη συνέχεια, ο χαλβάς «εξαφανίζεται» και ενσωματώνεται απόλυτα. Αν υπάρχουν χοντρά κομματάκια, πάνε στον πάτο. Οπότε, αν θέλετε να βρίσκετε τον χαλβά και να μην είναι απόλυτα λιωμένος, μην τον προσθέσετε από την αρχή, αλλά προσθέστε τον αφού έχει αρχίσει να παγώνει λίγο το παγωτό σας. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο φυσικά (ένα μέρος εντελώς θρυμματισμένο και ένα μέρος σε κομματάκια).
Η μοναδική ζάχαρη που έχει το παγωτό, είναι αυτή του χαλβά και της σαντιγύ. Είναι υπεραρκετή!
Τα λάιτ προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν επειδή αυτά είχα στο σπίτι. Φυσικά και δεν έχει νόημα με 400 γρ. χαλβά να πιστέψεις ότι μπορεί να γίνει λάιτ το παγωτό!
Υποθέτω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη σαντιγύ με κρέμα γάλακτος. Αυτό δεν το δοκίμασα ακόμα!
Κάτι ακόμα που ενδιαφέρει τους φίλους του μπλογκ. Έφτιαξα στο facebook μια σελίδα για τη μικρή κουζίνα. Είχα σελίδα, αλλά έπρεπε να εγκρίνω όσους έκαναν αιτήματα φιλίας και είχα αρχίσει να χάνω τη μπάλλα αφού οι φίλοι έχουν ξεπεράσει τους 2000...Οπότε, αποφάσισα να κάνω σελίδα, την οποία μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί, χωρίς να χρειάζεται να είναι "φίλος" μου. Αν θέλετε κάνετε like στη σελίδα, για να παρακολουθείτε κι εκεί τη ροή των ποστ, όπως γινόταν και στην προσωπική μου σελίδα. Απλά η προσωπική μου σελίδα δεν θα υπάρχει σε λίγο και θα υπάρχει μόνο αυτή. Μπορείτε να δείτε τη σελίδα μου κάνοντας κλικ εδώ. Ακόμα τη φτιάχνω :-)
Καλόπιασα τον Ιούλιο με παγωτό όπως βλέπετε. Καλό μήνα σε όλους!
Παγωτό χαλβάς
Υλικά
2 φακελάκια σκόνη σαντιγύφρέσκο γάλα, όσο ζητάει η σαντιγύ (συνήθως 400 ml) (έβαλα λάιτ, μη γελάτε)
¾ φλυτζανιού φρέσκο γάλα επιπλέον (ξαναέβαλα λάιτ, ξανά μη γελάτε)
1 κουτί γάλα εβαπορέ (έβαλα λάιτ, ξαναλέω μη γελάτε)
400 γρ. χαλβά εμπορίου βανίλια-κακάο (ΕΔΩ γελάτε!!!)
4 κ. σ. κακάο σκόνη (δεν υπάρχει λάιτ! Ή μήπως υπάρχει;)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το φρέσκο γάλα, μέχρι να στέκεται.Προσθέτουμε το εβαπορέ γάλα, το επιπλέον φρέσκο γάλα και το κακάο. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε 300 γρ. χαλβά θρυμματισμένο με το χέρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τα 100 γρ. που απομένουν τα βάζουμε πάνω από το παγωτό στο μπωλ μέσα στο οποίο θα παγώσει, αφού σταθεροποιηθεί.
Τοποθετείστε το στην κατάψυξη σε μεταλλικό (αν έχετε είναι καλύτερο) μπωλ ή πλαστικό που να κλείνει, για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
Δεν χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα και δεν κρυσταλλιάζει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφήστε το εκτός ψυγείου για 5-10 λεπτά.
Tips: Στο παγωτό βάλαμε 300 γρ. χαλβά και αφήσαμε 100 γρ. για στόλισμα. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε όλο το χαλβά μέσα. Δεν είναι τόσο γλυκό που να μην το αντέχετε.
Θρυμματίζοντας το χαλβά με το χέρι και χτυπώντας με το μίξερ στη συνέχεια, ο χαλβάς «εξαφανίζεται» και ενσωματώνεται απόλυτα. Αν υπάρχουν χοντρά κομματάκια, πάνε στον πάτο. Οπότε, αν θέλετε να βρίσκετε τον χαλβά και να μην είναι απόλυτα λιωμένος, μην τον προσθέσετε από την αρχή, αλλά προσθέστε τον αφού έχει αρχίσει να παγώνει λίγο το παγωτό σας. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο φυσικά (ένα μέρος εντελώς θρυμματισμένο και ένα μέρος σε κομματάκια).
Η μοναδική ζάχαρη που έχει το παγωτό, είναι αυτή του χαλβά και της σαντιγύ. Είναι υπεραρκετή!
Τα λάιτ προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν επειδή αυτά είχα στο σπίτι. Φυσικά και δεν έχει νόημα με 400 γρ. χαλβά να πιστέψεις ότι μπορεί να γίνει λάιτ το παγωτό!
Υποθέτω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη σαντιγύ με κρέμα γάλακτος. Αυτό δεν το δοκίμασα ακόμα!
Κάτι ακόμα που ενδιαφέρει τους φίλους του μπλογκ. Έφτιαξα στο facebook μια σελίδα για τη μικρή κουζίνα. Είχα σελίδα, αλλά έπρεπε να εγκρίνω όσους έκαναν αιτήματα φιλίας και είχα αρχίσει να χάνω τη μπάλλα αφού οι φίλοι έχουν ξεπεράσει τους 2000...Οπότε, αποφάσισα να κάνω σελίδα, την οποία μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί, χωρίς να χρειάζεται να είναι "φίλος" μου. Αν θέλετε κάνετε like στη σελίδα, για να παρακολουθείτε κι εκεί τη ροή των ποστ, όπως γινόταν και στην προσωπική μου σελίδα. Απλά η προσωπική μου σελίδα δεν θα υπάρχει σε λίγο και θα υπάρχει μόνο αυτή. Μπορείτε να δείτε τη σελίδα μου κάνοντας κλικ εδώ. Ακόμα τη φτιάχνω :-)
Καλόπιασα τον Ιούλιο με παγωτό όπως βλέπετε. Καλό μήνα σε όλους!
οπως πολυ συχνα, την πατησα χεχεχε
ReplyDeleteδιαβαζοντας τον τιτλο νομιζα οτι μπορεσες να συνδυασεις παγωτο με χαλβα σιμιγδαλενιο!
Καλο μηνα!
:)
Αντώνη! χαχα! Κάτι θα σκεφτώ και για κείνον το χαλβά. Έχω ήδη σκεφτεί, αλλά λέμε!
DeleteΞέχασα να ευχηθώ και καλό μήνα! :-)
DeleteΚαλημέρα Κική μου,πάρα πολύ ωραίο φαίνεται το παγωτάκι σου θα το φτιάξω σίγουρα.Καλό μήνα να έχεις!!!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα και σε σένα!
DeleteΗ γεύση του χαλβά είναι αγαπημένη μου και με τρελαίνει! Οι υπόλοιποι ούτε να τον δουν, να το φτιάξω και ας το φάω μόνη μου??? Μάλλον θα κάνω το μισό και βλέπουμε!!!
ReplyDeleteΚι εγώ για μισό έλεγα στην αρχή Λίλα. Μετά είπα δεν βαριέσαι. Θα το φάνε! χαχα!
DeleteΚαλημέρα Κική, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
ReplyDeleteΛοιπόν μόλις χτες άνοιξα το ντουλάπι μου και είδα ότι έχω μια συσκευασία χαλβά με γεύση βανίλια-κακάο... Προς στιγμή σκέφτηκα τι να τον κάμω: παγωτό, μους, άλλο;
Και να σήμερα η ανάρτησή σου! Ε αν αυτό δεν είναι προφητικό, δεν ξέρω τι να πω!
Υπάρχει αλήθεια τρόπος να αποφύγουμε το εβαπορέ στη συνταγή;
Φιλιά!
Καλό μήνα! Να μια ευκαιρία να το κάνεις!
DeleteΧμμμ...Θα έβαζα φρέσκο και αν φοβάσαι πως θα είναι πολύ νερουλό (άρα θα έχει κρυσταλλάκια), θα το έβαζα στην κατάψυξη για λίγο και θα το χτύπαγα να αφρατέψει. Για δοκίμασε έτσι! Σόρυ που άρχγησα να απαντήσω!
Καλή βδομάδα, καλό μήνα, υπέροχο το παγωτάκι με την γεύση του χαλβά!!
ReplyDeleteΕπίσης! Ευχαριστώ!
DeleteΚαλό και γλυκό μήνα Κικίτσα μου! Θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή οπωσδήποτε! Καιρός ήταν για τη σελίδα, επιτέλους! Φυσικά την τίμησα! :)))
ReplyDeleteΦιλιά πολλά! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ναι ναι. Η σελίδα ήταν καιρός να γίνει! :-) Ευχαριστω! Καλό μήνα και δοκίμασε κι αυτή!
DeleteΚαι ο χαλβάς μου αρέσει και το παγωτό, οπότε μάλλον θα το τσάκιζα το 'λαιτ' παγωτάκι αυτό!
ReplyDeleteΧαχα! Μες στο λάιτ είναι!
DeleteΚαλό μήνα με πολλές παγωτονοστιμιές!!
ReplyDeleteΦιλιά!!
Ευχαριστώ! Επίσης!
Deleteχεχεχε έχεις πολύ πλάκα Κική γι' αυτό μ'αρέσεις!
ReplyDeleteΗ λίστα των υλικών σου ποτέ δεν είναι μια απλή λίστα!
Φοβερή ιδέα αυτό το παγωτό!
Χαχα! Μα μπορώ να μην αστειεύομαι! Δεν μπορώ! :-)
DeleteΚαλό μήνα Κική με το υπέροχο φαγητό.
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια για την καινούρια σελίδα.
Φιλιά
Ευχαριστώ!
DeleteΤο φτιάχνει ένα ζαχαροπλαστείο(καλό) στη γειτονιά μου και μου αρέσει όπως όλα τα παγωτά άλλωστε. Με τη συνταγή σου θα το επιχειρήσω και στο σπίτι.
ReplyDeleteΣοβαρά; Μπράβο του ζαχαροπλάστη! Δοκίμασέ το!
DeleteΠολύ ωραία η ιδέα σου! Καλό μήνα Κικίτσα:)
ReplyDeleteΕυχαριστώ Μαράκι μου! Επίσης!
DeleteΕίναι αυτό που λες "να θες ν' αγιάσεις και να μη σ' αφήνουνε". Και παγωτό και χαλβάς και ουαί κι αλλοίμονο αν βγω μετά στην παραλία.
ReplyDeleteΜωρέ θα το κάνω , θα το φάω, και θα φορέσω το μαγιό του Ντόναλντ μέχρι το γόνατο και θα πάω να πλατσουρήσω.
Μπράβο σας κυρία μου!
Το μαγιώ του Ντόναλντ! χαχαχα!
DeleteΕυχαριστώ!
Παγωτό και αποτυχία δύσκολο το βλέπω.
ReplyDeleteΩραία ιδέα ο χαλβάς. Εδώ υπάρχουν άλλα κι άλλα (τιραμισού, μπλάκ φόρεστ, εκμεκ κλπ). Στο χαλβά θα κολλήσουμε?
Καλή ιδέα και ακόμη καλύτερη προσπάθεια!
Καλώς τηνε! Έλα ντε! Δεν κολλάμε!
DeleteΕυχαριστώ!
Καλό μήνα Κική μου.
ReplyDeleteΓιατί να γελάσουμε ? Μια χαρά λάιτ είναι το παγωτό.
Αν σκεφτείς πως ο χαλβάς είναι αρκετά υγιεινός και το παγωτάκι σου ειναι άκρως υγιεινό και νόστιμο :)
Πολύ ωραία ιδέα να τον κάνεις παγωτό. Εγώ βαζω χαλβά στο κορμό που κάνω και τα παιδιά μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα..
Φιλιά
Αυτό είναι αλήθεια, όντως! Ο χαλβάς είναι τίγκα στο ασβέστιο. Αν μη τι άλλο, από αυτή την πλευρά, είναι υγιεινό!
DeleteΣτον κορμό ε; Ωραία ιδέα!
πωπω θα λιποθυμησω!και παγωτο κ χαλβας?αγαπημενα και τα δυο!
ReplyDeleteΚι εγώ λιποθυμώ που το βλέπω και ΔΕΝ το τρώω :-(
DeleteΔεν το είδα, δεν το είδα!
ReplyDeleteΘες να με καταστρέψεις? Προσπαθώ να μη τρώω γλυκά... :((
Δεν το είδες, δεν το είδες! Εσύ, στα ποστ με τα λαχανικά και γρήγορα! Χαχα!
DeleteΣιωπή! Βόσκω...
DeleteΧαχα! Κι εγώωω!
DeleteΑπίθανη ιδέα και πολύ εντυπωσιακή. Εγώ για λόγους δίαιτας όλο παγωμένο γιαούρτι -δήθεν παγωτό - τρώω αλλά νομίζω ότι θα την κάνω την παρασπονδία και θα δοκιμάσω τη συνταγή σας, πολύ περισσότερο δε που δεν θέλει ενδιάμεσα χτυπήματα και δεν κρυσταλλιάζει.
ReplyDeleteΚαι το παγωμένο γιαούρτι καλό είναι. Κι εγώ σε δίαιτα. Μόνο το κοιτάζω η καημένη!
DeleteΔεν διάβασα όλα τα σχόλια,αλλά ναι υπάρχει "λάιτ" κακάο,το Van Haouten δεν έχει ζάχαρη,οπότε θεωρείτε λάιτ!!!
ReplyDeleteΚαταπληκτική συνταγή,θα την κάνω σύντομα!!!
Αρυγρώ Π.
Όντως είναι άγλυκο αυτό που λες! Ευχαριστούμε!
DeleteΚική ,εγώ χρησιμοποιώ ταχίνι αντί για χαλβά και είναι εξίσου το ίδιο γευστικότατο...στο συνιστώ να το δοκιμάσεις !!!!!!
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω!
Delete