Του Ευαγγελισμού έφτιαξα ταραμοκεφτέδες ψητούς και κράτησα λίγο ταραμά για να δοκιμάσω να κάνω ταραμοσαλάτα με πατάτα. Ως τώρα την ταραμοσαλάτα την έκανα με τον κλασικό τρόπο με ψωμί. Ήταν ευκαιρία λοιπόν να δοκιμαστεί και με πατάτα. Ομολογώ ότι την λατρέψαμε. Ο δε μάραθος της έδωσε μια έξτρα ουζένια και λεπτή γεύση, που παρόλο που έβαλα κάμποσο δεν κάλυψε τον ταραμά ώστε να τον εξαφανίσει, αλλά έδωσε μια ντελικάτη γεύση.
Αν έχετε χρόνο, βράστε τις πατάτες με τη φλούδα και ξεφλουδίστε τις μετά. Διαφορετικά, βράστε τις σε κομμάτια για να γίνουν γρήγορα.
Αρχικά, είχα ξεκινήσει πώς θα βάλω 700 γρ. πατάτες, αλλά δεν χρειάστηκαν όλες, γιατί άρχισε να χάνεται η γεύση του ταραμά. Οπότε, για 2 κουταλιές ταραμά, μισό κιλό πατάτες ήταν αρκετές για μένα. Εσείς μπορείτε να βράσετε μια πατάτα παραπάνω και να την προσθέσετε αν θέλετε, ανάλογα τη γεύση σας.
Ταραμοσαλάτα με πατάτα και μάραθο
Υλικά
500 γρ. πατάτες
50 γρ. λευκό ταραμά (2 γεμάτες κουταλιές σούπας)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό μικρό λεμόνι
1/2 μάτσο μάραθο (περίπου 2 κ. σ.)
1/4 από ένα μικρό κρεμμύδι
1/2 κ. σ. ούζο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό.
Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται.
Καθαρίζουμε από τις φλούδες τις πατάτες όσο είναι ζεστές.
(Εναλλακτικά, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση ή σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται).
Χτυπάμε στο μπλεντεράκι τον ταραμά με λίγη πατάτα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά που θέλουμε να λιώσουμε με λίγη πατάτα, με τη βοήθεια του λεμονιού, λαδιού και ούζου. Το υλικό που βγάζουμε κάθε φορά το βάζουμε σε μπωλάκι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με στικάκια από ζύμη πίτας, κριτσίνια ή φρέσκο ψωμάκι.
Προσοχή: είναι εθιστικό!
Καλή εβδομάδα!
Αν έχετε χρόνο, βράστε τις πατάτες με τη φλούδα και ξεφλουδίστε τις μετά. Διαφορετικά, βράστε τις σε κομμάτια για να γίνουν γρήγορα.
Αρχικά, είχα ξεκινήσει πώς θα βάλω 700 γρ. πατάτες, αλλά δεν χρειάστηκαν όλες, γιατί άρχισε να χάνεται η γεύση του ταραμά. Οπότε, για 2 κουταλιές ταραμά, μισό κιλό πατάτες ήταν αρκετές για μένα. Εσείς μπορείτε να βράσετε μια πατάτα παραπάνω και να την προσθέσετε αν θέλετε, ανάλογα τη γεύση σας.
Ταραμοσαλάτα με πατάτα και μάραθο
Υλικά
500 γρ. πατάτες
50 γρ. λευκό ταραμά (2 γεμάτες κουταλιές σούπας)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό μικρό λεμόνι
1/2 μάτσο μάραθο (περίπου 2 κ. σ.)
1/4 από ένα μικρό κρεμμύδι
1/2 κ. σ. ούζο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό.
Τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται.
Καθαρίζουμε από τις φλούδες τις πατάτες όσο είναι ζεστές.
(Εναλλακτικά, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση ή σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται).
Χτυπάμε στο μπλεντεράκι τον ταραμά με λίγη πατάτα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά που θέλουμε να λιώσουμε με λίγη πατάτα, με τη βοήθεια του λεμονιού, λαδιού και ούζου. Το υλικό που βγάζουμε κάθε φορά το βάζουμε σε μπωλάκι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με στικάκια από ζύμη πίτας, κριτσίνια ή φρέσκο ψωμάκι.
Προσοχή: είναι εθιστικό!
Καλή εβδομάδα!