Αφού καρναβαλιστήκαμε, έτσι για να πάμε κόντρα στον καιρό που δεν ήθελε να σταματήσει να βρέχει με τίποτα (εκτός από λίγες ώρες που επιτέλους σταμάτησε να βρέχει και έγινε η παρέλαση των γκρουπ), επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας.
Η κόρη ειναι γκουρμεδιάρα...σαν τη μαμά της. Μαγειρεύει επίσης πολύ ωραία. Σαν τη μαμά της; Χμμμ...Ας το πείτε εσείς αυτό. Χτες βγήκα να πάρω μερικές γαρίδες για να της κάνω που της αρέσουν. 16 ευρώ το κιλό...Ούτε χρυσό να αγόραζα...Και ισπανικό χρυσό...Ούτε καν ελληνικό! Πήρα μισό κιλό να κάνω τη δουλειά μου κι έφυγα...
Τις καθάρισα, τις κανάκεψα, προειδοποίησα την υπόλοιπη οικογένεια ότι θα τις φάνε ΟΛΕΣ με σεβασμό και κατάνυξη διότι είναι πανάκριβες και περίμενα να τις τηγανίσω, μέχρι που σηκώθηκε η κόρη και αναρωτήθηκε η γκουρμεδιάρα πώς θα τις κάνω. Δεν τις κάνουμε -λέει- με μέλι και λεμόνι; Θα μπορούσε να τρώει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με μέλι και λεμόνι. Έψαξε και βρήκε ότι θα ήθελε κάτι σαν αυτό, οπότε, τροποποιήσαμε τη συνταγή με ό,τι είχαμε. Η αρχική λοιπόν ιδέα, από την κουζίνα του Αιγαίου.
Γαρίδες γλυκόξινες με μάραθο και σκόρδο
Υλικά
μισό κιλό γαρίδες (οι δικές μου ήταν μετρίου μεγέθους)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
χυμό μισού λεμονιού
2 κ. σ. μέλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα κεφάλια (και αντεράκι) τις γαρίδες και τις πλένουμε. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά μας.
Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι.
Ψιλοκόβουμε σκόρδο και μάραθο.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για 2-3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι, το σκόρδο και το μάραθο.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3-4 λεπτά, αλατίζουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες σαν μεζέ, ή με ρύζι ή ζυμαρικά σαν σάλτσα.
Tip: Όπως έχουμε ξαναπεί, τις γαρίδες, μύδια κλπ, δεν τα παραβράζουμε γιατί σκληραίνουν!
Μεγάλη χάρη τους πάντως. 20-22 γαρίδες και κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι Αθήνα και Πάτρα! Χαλάλι τους λοιπόν!
Οπότε, τι λέτε; Αρχίζουμε τη Σαρακοστή νόστιμα; Καλή Σαρακοστή σε όλους!
Η κόρη ειναι γκουρμεδιάρα...σαν τη μαμά της. Μαγειρεύει επίσης πολύ ωραία. Σαν τη μαμά της; Χμμμ...Ας το πείτε εσείς αυτό. Χτες βγήκα να πάρω μερικές γαρίδες για να της κάνω που της αρέσουν. 16 ευρώ το κιλό...Ούτε χρυσό να αγόραζα...Και ισπανικό χρυσό...Ούτε καν ελληνικό! Πήρα μισό κιλό να κάνω τη δουλειά μου κι έφυγα...
Τις καθάρισα, τις κανάκεψα, προειδοποίησα την υπόλοιπη οικογένεια ότι θα τις φάνε ΟΛΕΣ με σεβασμό και κατάνυξη διότι είναι πανάκριβες και περίμενα να τις τηγανίσω, μέχρι που σηκώθηκε η κόρη και αναρωτήθηκε η γκουρμεδιάρα πώς θα τις κάνω. Δεν τις κάνουμε -λέει- με μέλι και λεμόνι; Θα μπορούσε να τρώει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με μέλι και λεμόνι. Έψαξε και βρήκε ότι θα ήθελε κάτι σαν αυτό, οπότε, τροποποιήσαμε τη συνταγή με ό,τι είχαμε. Η αρχική λοιπόν ιδέα, από την κουζίνα του Αιγαίου.
Γαρίδες γλυκόξινες με μάραθο και σκόρδο
Υλικά
μισό κιλό γαρίδες (οι δικές μου ήταν μετρίου μεγέθους)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
χυμό μισού λεμονιού
2 κ. σ. μέλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα κεφάλια (και αντεράκι) τις γαρίδες και τις πλένουμε. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά μας.
Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι.
Ψιλοκόβουμε σκόρδο και μάραθο.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για 2-3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι, το σκόρδο και το μάραθο.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3-4 λεπτά, αλατίζουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
Μπορούμε να τις απολαύσουμε σκέτες σαν μεζέ, ή με ρύζι ή ζυμαρικά σαν σάλτσα.
Tip: Όπως έχουμε ξαναπεί, τις γαρίδες, μύδια κλπ, δεν τα παραβράζουμε γιατί σκληραίνουν!
Μεγάλη χάρη τους πάντως. 20-22 γαρίδες και κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι Αθήνα και Πάτρα! Χαλάλι τους λοιπόν!
Οπότε, τι λέτε; Αρχίζουμε τη Σαρακοστή νόστιμα; Καλή Σαρακοστή σε όλους!
Πολύ μου αρέσουν! Είχε δίκιο η κούκλα τελικά! Φαίνονται νοστιμότατες :)
ReplyDeleteKαι ήταν νόστιμες Μαράκι! :-)
DeleteΝα ακούς το γκουρμεδιάρικο κορίτσι!! Τέλειες οι γαριδούλες!! Καλή Σαρακοστή^^
ReplyDeleteΕπίσηηης!
DeleteΚαλή σαρακοστή να έχεις Κικη μου με υγεία και χαρά.
ReplyDeleteΕπίσης!
DeleteΜε όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις έλεγε η γιαγιά μου!
ReplyDeleteΥπέροχες! Θα τις τιμήσω εδώ που οι γαρίδες της Μοζαμβίκης είναι σε λογικές τιμές!
Φιλάκια
Χαχα! Έτσι φαίνεται! Φιλιά!
DeleteΣούπερ συνταγή Κική μου!!!Μάζεψα μάραθο από τό βουνό,έχω καί γαρίδες από τήν Κορίνθο!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή Σαρακοστή!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕπίσης! Φιλάκια!
DeleteΣούπερ συνταγή!!! Δίκιο είχε η γκουρμεδιάρα κόρη!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Καλώς τηνε!
DeleteNice recipe, also other countries in blog.
ReplyDeleteThanks!
Delete