Μετά από αρκετά χρόνια, μετέτρεψα πάλι την τάξη, σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Ενόψει της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου, φτιάξαμε με τα παιδιά τρουφάκια ορέο. Με πρωτοβουλία των παιδιών, φέραμε υλικά και ότι άλλο χρειαζόταν και πιάσαμε δουλειά. Είναι πανεύκολα, είναι νόστιμα και χρειάζονται μόλις 3 υλικά. Τη συνταγή, μας την έδωσε η παλιά μου μαθήτρια, η Σίσσυ, που συγκεντρώνει ζακυνθινές συνταγές και όχι μόνο στο μπλογκ της και που η αδερφούλα της τώρα η Ελισάβετ πήρε την πρωτοβουλία γιa τα τρουφάκια.
Τρουφάκια ορεο με 3 υλικά
Υλικά για περίπου 35 τρουφάκια (ανάλογα το μέγεθος
320 γρ. τριμμένα μπισκότα ορεο
1 πακέτο τυρί κρέμα των 200 γρ.
τρούφα ή ό,τι άλλο θέλετε για την επικάλυψη
Θα χρειαστείτε επίσης καραμελόχαρτα για τρουφάκια
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το τυρί κρέμα και το μαλακώνουμε λίγο με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά, να ενωθεί καλά το μπισκότο με το τυρί κρέμα. Η Ελισάβετ αυτό το έκανε με τα χέρια και το "ζύμωσε" καλά.
Πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Τα καλύπτουμε με τρούφα που έχουμε σε μπωλ και φροντίζουμε να κολλήσει η τρούφα παντού.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν (αν αντέξουμε!😋😆) για 1-2 ώρες.
Αναμείνατε γιατί ακολουθεί κι άλλη συνταγή των παιδιών!