tag:blogger.com,1999:blog-3994725717554023642024-02-28T21:08:50.445+02:00μικρή κουζίναΜαγειρεύοντας στην κουζίνα, με χιούμορ και απλότητα!kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comBlogger1382125tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-55959180939193008472024-02-05T12:37:00.005+02:002024-02-05T12:58:42.430+02:00Ζυμαρικά με μοτσαρέλα και τσένταρ, σε ένα σκεύος Ομολογώ ότι αυτή η συνταγή δεν είναι δική μου. Καθώς περιπλανιόμουν, στους δρόμους του ίνσταγκραμ, έπεσα πάνω της. Με την κάκιστη μετάφραση του google, είδα τα υλικά ( ο Θεός να τα κάνει υλικά με τη μετάφραση). Αν θέλετε να δείτε την ορίτζιναλ συνταγή, δείτε εδώ το προφίλ της Adi, που έχει ένα αξιολογότατο μαγειρικό σάιτ. Η δόση είναι για 4-5 πιάτα. Προσοχή γιατί είναι βαρύ φαγητό. Η kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-16173504483268089742024-01-22T11:29:00.000+02:002024-01-22T11:29:54.153+02:00Αυγό τηγανητό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μοτσαρέλα και αβοκάντο Τον Οκτώβριο που είχα την κόρη μου εδώ, ένα πρωί που πεινούσε, έφτιαξε ένα σούπερ και δυναμωτικό πρωινό. Δεν είναι φανατική με το αυγό, για την ακρίβεια δεν της άρεσε ποτέ ο κρόκος. Από μωρό 😐😁Οπότε, όταν τρώει αυγό, φροντίζει είτε να ανακατεύει τον κρόκο ή να είναι πηχτός κλπ.Οπότε, τι έκανε (που το έκανα κι εγώ αργότερα):Αυγό τηγανητό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μοτσαρέλα και kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-38696906501133174362024-01-02T09:51:00.007+02:002024-01-02T09:51:54.464+02:00Τρουφάκια κουκουνάρια με 4 υλικά Η 2η συνταγή που φτιάξαμε στο σχολείο, ήταν αυτή της Φωτεινής, για τρουφάκια κουκουνάρια.Εύκολα και γρήγορα.Τρουφάκια κουκουνάρι2 πακέτα μπισκότα ορέο ή σοκολάτας τριμμένα (περίπου 300-320 γρ)1 πακέτο τυρί κρέμα 200 γρ.δημητριακά (αυτά τα σκούρα καφέ που μοιάζουν με το εξωτερικό των κουκουναριών)άχνη ζάχαρη για το στόλισμαΕκτέλεσηΣε μπωλ μαλακώνουμε το τυρί με ένα κουτάλι.Ρίχνουμε το kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-7860757126041648612023-12-16T15:26:00.004+02:002023-12-16T15:26:44.896+02:00Εύκολα τρουφάκια ορέο με 3 υλικά Μετά από αρκετά χρόνια, μετέτρεψα πάλι την τάξη, σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Ενόψει της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου, φτιάξαμε με τα παιδιά τρουφάκια ορέο. Με πρωτοβουλία των παιδιών, φέραμε υλικά και ότι άλλο χρειαζόταν και πιάσαμε δουλειά. Είναι πανεύκολα, είναι νόστιμα και χρειάζονται μόλις 3 υλικά. Τη συνταγή, μας την έδωσε η παλιά μου μαθήτρια, η Σίσσυ, που συγκεντρώνει kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-5373481911171831852023-11-01T11:25:00.004+02:002023-11-02T15:14:36.966+02:00Σολομός στη λαδοκολλα Ομολογώ ότι ενώ ο καπνιστός σολομός μου αρέσει πάρα πολύ, όταν επρόκειτο να τον κάνω στο τηγάνι ή στον φούρνο, με απογοήτευε. Είναι από τα υγιεινά ψάρια, αλλά έλα που δεν μου άρεσε το λίπος του που το νιώθω... 😋Όλα αυτά, μέχρι που έπιασα κουβέντα με την Κωνσταντίνα και μου είπε ότι τον έψηνε σε λαδοκολλα για 15-20 λεπτά. Έτσι, δεν στέγνωνε και γινόταν θεονοστιμος. Δοκιμάστηκε κατ' kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-42459362261745991212023-09-02T09:24:00.002+03:002023-09-02T09:24:29.673+03:0015 χρόνια μικρή κουζίνα 15 χρόνια μικρή κουζίνα 😊 Με πολύ λιγότερες συνταγές δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά πάντα με αγάπη για την κουζίνα! kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-76160562116880882342023-07-24T12:43:00.005+03:002023-07-25T13:48:01.125+03:00Σαλάτα με σολομό και σάλτσα μελιού Αυτές τις μέρες που κάνει τόση πολλή ζέστη, δεν έχω διάθεση για μαγείρεμα αλλά ούτε και για να φάω κανονικό φαγητό. Προτιμώ τις σαλάτες ή πολύ ελαφριά γεύματα.Τις προηγούμενες μέρες ανέβασα αυτή τη δροσιστική σαλάτα στο Instagram και πολλοί ρώτησαν τι ακριβώς είχα βάλει. Σας δίνω λεπτομέρειες εδώ. Ήταν δροσερή, ελαφριά, γρήγορη, θεονοστιμη και υγιεινή.Την φάγαμε σαν κύριο γεύμα οπότε τα kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-2659061544509832872023-03-18T08:50:00.004+02:002023-03-18T08:53:49.458+02:00Νηστίσιμη μπουγάτσα ΑχαΐαςΚαθώς ακούς τη λέξη μπουγάτσα, τα μάτια σου πεταρίζουν από χαρά. Συγκεντρώσου 😋.Δεν μιλάμε για τη γνωστή μπουγάτσα με κρέμα. Μιλάμε για τη νηστίσιμη μπουγάτσα Αχαΐας και γενικότερα Πελοποννήσου, ένα μπισκοτένιο κέικ, θεονόστιμο, που δεν θυμίζει σε τίποτα τη βορειοελλαδίτικη μπουγάτσα με κρέμα. Η νηστίσιμη μπουγάτσα Πελοποννήσου, είναι ένα χαμηλό κέικ-μπισκότο. Δεν είναι αφράτο σαν το kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-10442446277329483472023-01-17T21:21:00.004+02:002023-02-06T08:46:52.432+02:00Μαλακά ψωμάκια για χάμπουργκερ χωρίς γλουτένη Τα χειροποίητα τρόφιμα χωρίς γλουτένη, με απασχολούν τα τελευταία χρόνια συχνά, γιατί όλο και κάποιος φίλος διαγιγνώσκεται με δυσανεξία στη γλουτένη. Μερικοί σπεύδουν να πουν ότι όλα είναι ένα ψέμα (μια ανάσα, μιαααα πνοηηηή), μία εκμετάλλευση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος αναγκάζεται να βγάλει τη γλουτένη από τη διατροφή του, λόγω των kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-76555532480053997302022-12-29T13:43:00.000+02:002022-12-29T13:43:02.187+02:00Εύκολο σουφλέ με ψωμί τοστΗ συνταγή αυτή, υπάρχει στο τετράδιο συνταγών που κρατάω από τα δεκαπέντε μου και θα ορκιζόμουν ότι την είχα βάλει στο μπλογκ. Μα πώς μου ξέφυγε;;; Είναι μια συνταγή πανεύκολη, που κάναμε συχνά στο πατρικό μου αλλά έκανα και όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά. Παραλλαγές υπάρχουν πολλές. Ακόμα κι εγώ, τα Χριστούγεννα που την έφτιαξα, δεν ακολούθησα επακριβώς τα βήματα και έβαλα ό,τι είχα στο kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-42893186664934455192022-12-14T14:39:00.010+02:002022-12-15T19:34:21.144+02:00Μαλακά σοκολατακια με γεύση καραμέλα Στο μπλογκ, εδώ και χρόνια υπάρχει συνταγή για φατζ (μαλακά σοκολατακια) σκούρας σοκολάτας, τα οποία λατρεύουν όλοι όσοι τα δοκιμάζουν. Τα δοκίμασε ο φίλος μου ο Σωκράτης και μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω και με γεύση καραμέλα. Η συνταγή είναι παραλλαγή από εδώ Fudge με γεύση καραμέλαΥλικά 110 γρ. βούτυρο 15 γρ φυστικοβούτυρο1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα 220 kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-31797050222325521502022-10-18T11:23:00.005+03:002022-10-18T11:23:46.640+03:00Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με λαδοτύρι Ζακύνθου Μια κολοκυθόπιτα που έφτιαξα στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά που ακόμα μπορείτε να φτιάξετε.Είναι νόστιμη, ελαφριά και εύκολη! Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με λαδοτύρι ΖακύνθουΥλικά για μια ταρτιερα ή ταψί 30 εκ διαμέτρου700 γρ. κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού100 γρ λαδοτύρι Ζακύνθου τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού100 γρ φέτα θρυμματισμενη3 αυγά2 κ σ αλεύρι που φουσκώνει kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-49949752832917888712022-09-14T14:51:00.004+03:002022-09-14T14:51:30.955+03:0014 χρόνια μικρή κουζίνα. Εύκολο κέικ με αλεύρι ολικής και στέβια Καθυστερημένα γενέθλια του μπλογκ φέτος. 14 χρόνια μικρή κουζίνα. Μέσα σ αυτά τα 14 χρόνια, έχουν αλλάξει πολλά όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και ιντερνετικα. Vlogs, you tubers, tik tok, και λοιπά. Ομολογώ ότι παραμένω λάτρης των γραπτών συνταγών. Δυσκολεύομαι να παρακολουθώ και να εκτελώ ταυτόχρονα. Μπορεί να το κάνω για ευχαρίστηση, να παρακολουθήσω ένα βίντεο με συνταγή από kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-76306181611207194262022-07-15T09:50:00.000+03:002022-07-15T09:50:10.150+03:00Κινέζικο κοτόπουλο με άρωμα και γεύση λεμονιούΤις προηγούμενες μέρες, το κοριτσάκι μου μας μαγείρεψε κινέζικο. Ήταν θεονόστιμο. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε! Κινέζικο κοτόπουλο με άρωμα και γεύση λεμονιούΥλικά για 2μισό κιλό κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια (χρησιμοποίησα μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες)κορν φλάουρλάδι (προτίμησα ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)αλατοπίπερογια τη σάλτσα1 κ. σ. ζάχαρη καστανή1 σκελίδα σκόρδο kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-48511677348638207322022-05-03T21:07:00.000+03:002022-05-03T21:07:43.316+03:00Μακαρονάκι κοφτό με ανάμεικτα θαλασσινάΦαγητό που ήθελα να φτιάξω τη Μεγάλη Εβδομάδα και τελικά το έφτιαξα μετά. Φαγητό όμως που είναι ευχάριστο όχι μόνο σε νηστείες αλλά και το καλοκαίρι και παντός καιρού.Μακαρονάκι κοφτό με ανάμεικτα θαλασσινάΥλικά για 4-5 μερίδες
700 γραμμάρια ανάμεικτα θαλασσινά (κατεψυγμένα χρησιμοποίησα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο &kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-41246689205747127932022-04-10T08:24:00.002+03:002022-04-12T07:53:38.562+03:00Μπάμπκα-Τσουρέκι γεμιστό με πραλίναΤο έχω ξαναπεί ότι το ίντερνετ για μας τους λιχούδηδες είναι μπελάς. Χιλιάδες ιδέες για γλυκά (και φαγητά) περνούν μπροστά από τα μάτια σου και θες να τα φτιάξεις όλα. Μία τέτοια συνταγή είναι η παρακάτω, την οποία πρωτοείδα εδώ Η μπάμπκα είναι μια ζύμη μπριός, γεμιστή με πραλίνα φουντουκιού. Είναι ένα εβραϊκό τσουρέκι. Θα μου πεις, εβραϊκό τσουρέκι θα φτιάξουμε το Πάσχα; 😋 Μπορεί να kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-2459820465065629472022-02-23T19:31:00.006+02:002022-02-23T19:31:55.799+02:00Χοιρινά μπιφτέκια χωρίς ψωμί, με λαχανικά Να πω πριν ακόμα ξεκινήσω, ότι δεν μου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας. Σε καμία μορφή σχεδόν. Τρώω σπάνια, ακόμα και μπιφτέκια, κιμά κλπ. Ο χοιρινός κιμάς που υποτιμούσα (ως κατώτερης ποιότητας ή διατροφικής αξίας), έχει γίνει ο αγαπημένος μου...Ποιος να μου το ΄λεγε... Έχει φτιαχτεί ως κιμάς για μακαρόνια και ως μπιφτέκια φυσικά. Την τελευταία φορά, τον έφτιαξα σε ακόμα πιο light μορφή. kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-14215108754607590322022-01-29T19:50:00.002+02:002022-01-29T19:54:05.739+02:00Εύκολη και γρήγορη γεμιστή πίτα με τυρί και πατάτα στο τηγάνιΌση προσπάθεια κι αν κάνω να ΜΗΝ κοιτάζω νέες συνταγές (ειδικά σε
βίντεο), να ΜΗΝ παρασύρομαι να τις φτιάξω για να ΜΗΝ τις φάω, όλο και κάτι
ενδιαφέρον πέφτει μπροστά μου στο διαδίκτυο. Μεγάλη πληγή. Τέλος.Δεν θυμάμαι τι έψαχνα εδώ και μήνες και μπροστά μου πέρασε σφυρίζοντας
αδιάφορα αυτή η συνταγή (δείτε το βίντεο εδώ). Δεν ξέρω πώς να την ονομάσω. Πίτα; Ψωμί; Πατατοτυρόψωμο; Όπως κι αν την kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-49325861927392675282021-12-05T22:33:00.000+02:002021-12-05T22:33:10.795+02:00Εύκολα ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια. Η viral μακαρονάδα του tic tokΕδώ και μήνες, κυκλοφορεί μια εύκολη μακαρονάδα, απόλυτα ελληνική σε υλικά, η οποία ξεκίνησε από το τικ τοκ. Έπεφτα επάνω της συνέχεια, οπότε μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω κι εγώ. Πανεύκολη, γρήγορη, νόστιμη. Παραλλαγές θα βρεις πολλές. Πάρα πολλές!Η καλύτερη εποχή, σίγουρα είναι το καλοκαίρι που τα ντοματίνια είναι στην εποχή τους, αλλά ντοματίνια βρίσκεις όλες τις εποχές, οπότε μπορείς kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-79340252833808248242021-10-12T14:49:00.002+03:002021-10-13T00:39:54.564+03:00Κέικ αμυγδάλου Λατρεύω το αμύγδαλο. Ωμό, ψημένο, αλατισμένο, ανάλατο, σε γλυκά, σε αλμυρά, παντού και με κάθε τρόπο.Πρόσφατα έφτιαξα ένα κέικ αμυγδάλου. Το κέικ έγινε δύο φορές για να βελτιώσω το αποτέλεσμα. Ομολογώ ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμο! Δοκιμάστε το!Κέικ αμυγδάλουΥλικά για μεγάλη φόρμα ή 3 μικρές στενόμακρες.430 γρ. ζάχαρη250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του130 γρ ψιλοτριμμένο αμύγδαλο (το δικό μου ήταν kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-39926416080096540042021-09-13T12:50:00.003+03:002021-09-13T12:50:36.780+03:00Και τα δώρα πάνε στους... Λίγα τα άτομα που συμμετείχατε στην κλήρωση, άρα μεγάλη η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος.Στην κλήρωση έπρεπε να βγει ένα άτομο από Ζάκυνθο και ένα από αλλού. Επειδή όμως οι 2 πρώτες φορές που έκανα κλήρωση βγήκαν ντόπιοι, είπα να χαρίσω τα ντόνατς επί 2. Η 3η κλήρωση έδωσε και τον νικητή εκτός Ζακύνθου.Σας ευχαριστώ που αφήσατε σχόλιο!Οι νικητές είναι :1) Νεραϊδένια2) Κατερίνα 3) Πείναkikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-8726527293422166552021-09-08T10:04:00.003+03:002021-09-08T10:04:49.050+03:0013 χρόνια μικρή κουζίνα Καθυστερημένα γενέθλια για τη μικρή μου κουζίνα. 1η Σεπτέμβρη, η κουζίνα μου έγινε 13 χρονών. Με με λιγότερες συνταγές από ό,τι παλιότερα λόγω έλλειψης χρόνου, με την ελπίδα ότι θα βρω χρόνο πάλι για περισσότερες συνταγές και χρόνο για ένα ακόμα βιβλίο. Με την ευκαιρία των γενεθλίων, κάνω κλήρωση 2 δωράκια. Ένα για τους ντόπιους και ένα για τους εκτός Ζακύνθου.Οπότε, μέχρι την Κυριακή kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-54718104073113701442021-07-30T10:07:00.003+03:002021-07-30T10:07:24.075+03:00Τηγανιά με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος Η παρακάτω συνταγή, είναι συνταγή που μαγείρεψε ο γιος μου γιατί δεν προλάβαινα εγώ. Την έκανε συχνά ως φοιτητής και ομολογώ ότι ήταν θεονόστιμη.Χοιρινή σπάλα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτοςΥλικά για 3-4 μερίδες800 γρ. σπάλα χοιρινή (είναι το μέρος για τηγανιά)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΛίγα μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4 ή φέτεςΛίγη κρέμα γάλακτος λάιτΑλάτιΠιπέριΛίγο ελαιόλαδο1/4 κούπας κρασί kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-63870277280408720872021-07-13T20:35:00.001+03:002021-07-13T20:37:52.019+03:00Πεϊνιρλί Παρόλο που έχω ασχοληθεί με ζύμες πάρα πολύ, κοτζάμ βιβλίο έγραψα άλλωστε, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν είχα φτιάξει ποτέ πεϊνιρλί μέχρι πρόσφατα. Νόμιζα ότι γύρευε πόσο δύσκολο είναι. Διαβάζοντας μερικές συνταγές, είδα ότι λίγο πολύ, το ζυμάρι μοιάζει με τη ζύμη της πίτσας. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Το μόνο που έκανα τελικά, ήταν να χρησιμοποιήσω τη συνταγή μου για πίτσα, kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-399472571755402364.post-32666055679112316682021-04-14T09:04:00.002+03:002021-06-24T11:15:16.311+03:00Ρεβιθάδα σιφνέικη σε γάστραΣτη Σίφνο δεν έχω πάει αν και πολύ θα το ήθελα. Σιφνέικη ρεβιθάδα επίσης δεν έχω φάει, αν και επίσης θα το ήθελα. Επίσης δεν έχω αυτό το πήλινο σκεύος για ρεβιθάδα, αν και πολύ θα το ήθελα (όπως επίσης και μια τεράστια κουζίνα για να βάζω όλα τα γκατζετ μου μέσα 😁).Χρόνια διαβάζω για τη σιφνέικη ρεβιθάδα και αναρωτιόμουν τι το ιδιαίτερο να έχει και μιλούν όλοι γι' αυτή. Ε ήρθε η ώρα να το μάθω!kikihttp://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com0