Το να μαγειρεύεις για δύο άτομα μόνο, δεν είναι απλή υπόθεση. Το να μαγειρεύεις για ένα, είναι ακόμα δυσκολότερο. Πόσο μάλλον όταν σου αρέσει η μαγειρική και πόσο μάλλον όταν ο ένας από τους δύο δεν τρώει κανονική μερίδα. Όπως και να έχει, ακόμα και έτσι, οι ιδέες για νόστιμα πιάτα δεν λείπουν.
Τελευταία μου χάρισαν κυδώνια. Αφού βασανίστηκα με το καθάρισμά τους και έφτιαξα κάμποσο γλυκό, είπα να βάλω και στο φαγητό μας. Κυδώνια είχα βάλει σε μοσχάρι και ήταν τέλειο! Τώρα το δοκίμασα σε κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο!
Κοτόπουλο με μήλα και κυδώνια
Υλικά για 2 άτομα
2 μερίδες κοτόπουλο ή ανάλογο φιλέτο σε κομμάτια
1 κυδώνι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μήλο πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι σε κόκκους
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών αντί για αλάτι
2 κ. σ. πετιμέζι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές να ασπρίσει.
Ρίχνουμε τα κυδώνια, τα μήλα και το κρεμμύδι και τα γυρίζουμε κι αυτά για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, τα μπαχαρικά, το πετιμέζι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Βάζοντας τα κυδώνια και τα μήλα από την αρχή, μαλακώνουν αρκετά. Αν θέλετε να κρατάνε λίγο, ρίξτε τα λίγο αργότερα.
Αντί για πετιμέζι μπορείτε να βάλετε μέλι.
Αντί για μπαχαρικά (υποκατάστατο αλατιού), μπορείτε να βάλετε αλατοπίπερο.
Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!
Τελευταία μου χάρισαν κυδώνια. Αφού βασανίστηκα με το καθάρισμά τους και έφτιαξα κάμποσο γλυκό, είπα να βάλω και στο φαγητό μας. Κυδώνια είχα βάλει σε μοσχάρι και ήταν τέλειο! Τώρα το δοκίμασα σε κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο!
Κοτόπουλο με μήλα και κυδώνια
Υλικά για 2 άτομα
2 μερίδες κοτόπουλο ή ανάλογο φιλέτο σε κομμάτια
1 κυδώνι πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μήλο πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι σε κόκκους
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών αντί για αλάτι
2 κ. σ. πετιμέζι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές να ασπρίσει.
Ρίχνουμε τα κυδώνια, τα μήλα και το κρεμμύδι και τα γυρίζουμε κι αυτά για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, τα μπαχαρικά, το πετιμέζι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Βάζοντας τα κυδώνια και τα μήλα από την αρχή, μαλακώνουν αρκετά. Αν θέλετε να κρατάνε λίγο, ρίξτε τα λίγο αργότερα.
Αντί για πετιμέζι μπορείτε να βάλετε μέλι.
Αντί για μπαχαρικά (υποκατάστατο αλατιού), μπορείτε να βάλετε αλατοπίπερο.
Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!