Αναμφισβήτητα το χταποδάκι ξυδάτο είναι ο τελειότερος μεζές του καλοκαιριού. Οκ. Ίσως μετά τις γαρίδες σαγανάκι. Οκ. Ίσως και μετά τα μύδια. Εντάξει λοιπόν! Το χταποδάκι ξυυδάτο είναι ΕΝΑΣ από τους τελειότερους μεζέδες του καλοκαιριού! Και μην τολμήστε να πείτε "ποιανού καλοκαιριού; αφού τελειώνει τώρα" γιατί σας έφαγα! Όσο έχει ζέστη είναι καλοκαίρι. Τελεία και παύλα!
Εγώ με τα καθαρίσματα των ψαριών και ψαρικών δεν τα έχω και πολύ καλά όπως ξέρετε. Παίρνεις μια συσκευασία ωραιότατα πλοκαμάκια, καθαρά, πεντακάθαρα και κάνεις τη δουλειά σου. Κύριοι! Ούτε καθαρίσματα ούτε τίποτα.
Για την ιστορία, χρησιμοποίησα κατεψυγμένα πλοκάμια χταποδιού, σε συσκευασία 700 γρ. Τώρα, αν εσείς θέλετε να πάρετε ολόκληρο οκτάπους και να καθαρίζετε, κακό του κεφαλιού σας και δικαίωμά σας βεβαίως βεβαίως! ;-)
Χταπόδι ξυδάτο
Υλικά για ένα μεγάλο βάζο
Εγώ με τα καθαρίσματα των ψαριών και ψαρικών δεν τα έχω και πολύ καλά όπως ξέρετε. Παίρνεις μια συσκευασία ωραιότατα πλοκαμάκια, καθαρά, πεντακάθαρα και κάνεις τη δουλειά σου. Κύριοι! Ούτε καθαρίσματα ούτε τίποτα.
Για την ιστορία, χρησιμοποίησα κατεψυγμένα πλοκάμια χταποδιού, σε συσκευασία 700 γρ. Τώρα, αν εσείς θέλετε να πάρετε ολόκληρο οκτάπους και να καθαρίζετε, κακό του κεφαλιού σας και δικαίωμά σας βεβαίως βεβαίως! ;-)
Χταπόδι ξυδάτο
Υλικά για ένα μεγάλο βάζο
Χταπόδι πλοκάμια 700 γρ. ή ολόκληρο χταπόδι
2 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
½ κούπα κόκκινο ή ροζέ κρασί
ξύδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το χταπόδι (όχι κομμένο
απαραίτητα, αλλά καθαρισμένο αν το έχετε πάρει ολόκληρο), ρίχνουμε το κρασί, το μπαχάρι και τη δάφνη και τα βράζουμε για 20
λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστή τη χύτρα.
Σβήνουμε, αφήνουμε να κρυώσει η χύτρα, ανοίγουμε, αφήνουμε
να κρυώσει και το χταπόδι, το τεμαχίζουμε και το βάζουμε σε βάζο.
Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και ξύδι σε αναλογία μισό-μισό.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία μέρα και είναι έτοιμο!
Αλάτι δεν χρειάζεται. Προσθέστε μόνο αφού δοκιμάστε!
Είναι εθιστικότατο! Δεν ησυχάζεις αν δεν τελειώσει!
Καλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα!