Τελευταία συνταγή πριν το Πάσχα! Αυτη την πανακότα, την έφτιαξα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά σκέφτηκα ότι είναι ένα πολύ ωραίο και ελαφρύ επιδόρπιο για μετά το Πασχαλινό τραπέζι.
Έχω ξαναπεί, ότι το Πάσχα, θέλουμε επιδόρπια ανάλαφρα, φρουτένια, παγωμένα, κρέμες ελαφριές, όχι όμως βαριά γλυκά. Μετά από ένα πλούσιο και λιπαρό γεύμα, χρειάζεαι κάτι ελαφρύ που να...χωράει και να μην βαραίνει τις γεμάτες κοιλίτσες!
Η συνταγή είναι ελαφρώς τροποποιημένη από ένα βιβλιαράκι που κυκλοφορεί η νουτέλα σε ξένες γλώσσες, δωράκι της κόρης μου. Το συνάντησα επίσης -πού αλλού;- στην Ιταλία. Αν το βρείτε πάρτε το. έχει πολύ ωραίες, σύντομες και πετυχημένες συνταγές!
Για άλλες ιδέες για γλυκάκια Πασχαλινά, ρίξτε μια ματιά εδώ
Πανακότα με νουτέλα
Έχω ξαναπεί, ότι το Πάσχα, θέλουμε επιδόρπια ανάλαφρα, φρουτένια, παγωμένα, κρέμες ελαφριές, όχι όμως βαριά γλυκά. Μετά από ένα πλούσιο και λιπαρό γεύμα, χρειάζεαι κάτι ελαφρύ που να...χωράει και να μην βαραίνει τις γεμάτες κοιλίτσες!
Η συνταγή είναι ελαφρώς τροποποιημένη από ένα βιβλιαράκι που κυκλοφορεί η νουτέλα σε ξένες γλώσσες, δωράκι της κόρης μου. Το συνάντησα επίσης -πού αλλού;- στην Ιταλία. Αν το βρείτε πάρτε το. έχει πολύ ωραίες, σύντομες και πετυχημένες συνταγές!
Για άλλες ιδέες για γλυκάκια Πασχαλινά, ρίξτε μια ματιά εδώ
Πανακότα με νουτέλα
Υλικά για 6-7 μικρά μπωλ
500 ml
κρέμα γάλακτος λάιτ ή 200 ml
κρέμα γάλακτος και 300 ml
γάλα πλήρες
3 φύλλα ζελατίνης*
50 γρ. ζάχαρη ψιλή
90 γρ. νουτέλα
λίγο κρύο νερό για τα φύλλα ζελατίνης
Προαιρετικά: λίγο τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα λάιτ, χρησιμοποιήστε
2,5 φύλλα. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα και κρέμα, βάλτε 3 φύλλα.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπωλ με λίγο κρύο νερό.
Σε κατσαρολάκι
ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα (ή μόνο κρέμα).
Διατηρούμε μέτρια τη φωτιά (δεν χρειάζεται να βράζει το
μίγμα) και προσθέτουμε τη νουτέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να
ενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε
καλά να λιώσει.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 6-7 μικρά μπωλάκια.
Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε
ψυγείο. Χρειάζονται 3-4 ώρες για να σφίξουν.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι ή σιρόπι σοκολάτα ή
σκέτα. Είναι θεϊκά!
Tip!
Αν δεν έχετε ζάχαρη ψιλή, μπορείτε να χτυπήσετε κανονική ζάχαρη στο μπλέντερ.
Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!