Pages

Monday, July 2, 2012

Παγωτό χαλβάς!

Είναι κανά δυο χρόνια τώρα, που μου έχει μπει στο μυαλό να φτιάξω παγωτό με γεύση χαλβά. Τώρα πώς μου ήρθε; Άγνωστο. Απλά σκεφτόμουνα ότι θα ταιριάζει. Η ώρα του πειραματισμού ήρθε. Η συνταγή του απλού και πετυχημένου παγωτού της Αγγελικής ήταν αυτή που θα χρησιμοποιούσα σαν βάση και ο Θεός βοηθός να μην χρειαστεί να φάω εγώ ένα 2λιτρο παγωτό (κάπου εκεί βγαίνει). Τελικά το πείραμα πέτυχε! Τα αγόρια μου το έφαγαν με χαρά, χωρίς διαμαρτυρία (δεν είχα αποκαλύψει τι είχε μέσα, χεχε) άρα όλα καλά!



Παγωτό χαλβάς 
Υλικά 
2 φακελάκια σκόνη σαντιγύ
φρέσκο γάλα, όσο ζητάει η σαντιγύ (συνήθως 400 ml) (έβαλα λάιτ, μη γελάτε)
¾ φλυτζανιού φρέσκο γάλα επιπλέον (ξαναέβαλα λάιτ, ξανά μη γελάτε)
1 κουτί γάλα εβαπορέ (έβαλα λάιτ, ξαναλέω μη γελάτε)
400 γρ. χαλβά εμπορίου βανίλια-κακάο (ΕΔΩ γελάτε!!!)
4 κ. σ. κακάο σκόνη (δεν υπάρχει λάιτ! Ή μήπως υπάρχει;)



Εκτέλεση 
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το φρέσκο γάλα, μέχρι να στέκεται.
Προσθέτουμε το εβαπορέ γάλα, το επιπλέον φρέσκο γάλα και το κακάο. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε 300 γρ. χαλβά θρυμματισμένο με το χέρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τα 100 γρ. που απομένουν τα βάζουμε πάνω από το παγωτό στο μπωλ μέσα στο οποίο θα παγώσει, αφού σταθεροποιηθεί.
Τοποθετείστε το στην κατάψυξη σε μεταλλικό (αν έχετε είναι καλύτερο) μπωλ ή πλαστικό που να κλείνει, για 5-6 ώρες τουλάχιστον.
Δεν χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα και δεν κρυσταλλιάζει.
 Όταν θέλετε να σερβίρετε, αφήστε το εκτός ψυγείου για 5-10 λεπτά.

Tips: Στο παγωτό βάλαμε 300 γρ. χαλβά και αφήσαμε 100 γρ. για στόλισμα. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε όλο το χαλβά μέσα. Δεν είναι τόσο γλυκό που να μην το αντέχετε.


Θρυμματίζοντας το χαλβά με το χέρι και χτυπώντας με το μίξερ στη συνέχεια, ο χαλβάς «εξαφανίζεται» και ενσωματώνεται απόλυτα. Αν υπάρχουν χοντρά κομματάκια, πάνε στον πάτο. Οπότε, αν θέλετε να βρίσκετε τον χαλβά και να μην είναι απόλυτα λιωμένος, μην τον προσθέσετε από την αρχή, αλλά προσθέστε τον αφού έχει αρχίσει να παγώνει λίγο το παγωτό σας. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο φυσικά (ένα μέρος εντελώς θρυμματισμένο και ένα μέρος σε κομματάκια).

Η μοναδική ζάχαρη που έχει το παγωτό, είναι αυτή του χαλβά και της σαντιγύ. Είναι υπεραρκετή!

Τα λάιτ προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν επειδή αυτά είχα στο σπίτι. Φυσικά και δεν έχει νόημα με 400 γρ. χαλβά να πιστέψεις ότι μπορεί να γίνει λάιτ το παγωτό!

Υποθέτω ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη σαντιγύ με κρέμα γάλακτος. Αυτό δεν το δοκίμασα ακόμα!

Κάτι ακόμα που ενδιαφέρει τους φίλους του μπλογκ. Έφτιαξα στο facebook μια σελίδα για τη μικρή κουζίνα. Είχα σελίδα, αλλά έπρεπε να εγκρίνω όσους έκαναν αιτήματα φιλίας και είχα αρχίσει να χάνω τη μπάλλα αφού οι φίλοι έχουν ξεπεράσει τους 2000...Οπότε, αποφάσισα να κάνω σελίδα, την οποία μπορεί ο  καθένας να παρακολουθεί, χωρίς να χρειάζεται να είναι "φίλος" μου. Αν θέλετε κάνετε like στη σελίδα, για να παρακολουθείτε κι εκεί τη ροή των ποστ, όπως γινόταν και στην προσωπική μου σελίδα. Απλά η προσωπική μου σελίδα δεν θα υπάρχει σε λίγο και θα υπάρχει μόνο αυτή. Μπορείτε να δείτε τη σελίδα μου κάνοντας κλικ εδώ. Ακόμα τη φτιάχνω :-)

Καλόπιασα τον Ιούλιο με παγωτό όπως βλέπετε. Καλό μήνα σε όλους!

43 comments:

  1. οπως πολυ συχνα, την πατησα χεχεχε

    διαβαζοντας τον τιτλο νομιζα οτι μπορεσες να συνδυασεις παγωτο με χαλβα σιμιγδαλενιο!

    Καλο μηνα!
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αντώνη! χαχα! Κάτι θα σκεφτώ και για κείνον το χαλβά. Έχω ήδη σκεφτεί, αλλά λέμε!

      Delete
    2. Ξέχασα να ευχηθώ και καλό μήνα! :-)

      Delete
  2. Καλημέρα Κική μου,πάρα πολύ ωραίο φαίνεται το παγωτάκι σου θα το φτιάξω σίγουρα.Καλό μήνα να έχεις!!!!!

    ReplyDelete
  3. Η γεύση του χαλβά είναι αγαπημένη μου και με τρελαίνει! Οι υπόλοιποι ούτε να τον δουν, να το φτιάξω και ας το φάω μόνη μου??? Μάλλον θα κάνω το μισό και βλέπουμε!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ για μισό έλεγα στην αρχή Λίλα. Μετά είπα δεν βαριέσαι. Θα το φάνε! χαχα!

      Delete
  4. Καλημέρα Κική, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
    Λοιπόν μόλις χτες άνοιξα το ντουλάπι μου και είδα ότι έχω μια συσκευασία χαλβά με γεύση βανίλια-κακάο... Προς στιγμή σκέφτηκα τι να τον κάμω: παγωτό, μους, άλλο;
    Και να σήμερα η ανάρτησή σου! Ε αν αυτό δεν είναι προφητικό, δεν ξέρω τι να πω!
    Υπάρχει αλήθεια τρόπος να αποφύγουμε το εβαπορέ στη συνταγή;
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα! Να μια ευκαιρία να το κάνεις!
      Χμμμ...Θα έβαζα φρέσκο και αν φοβάσαι πως θα είναι πολύ νερουλό (άρα θα έχει κρυσταλλάκια), θα το έβαζα στην κατάψυξη για λίγο και θα το χτύπαγα να αφρατέψει. Για δοκίμασε έτσι! Σόρυ που άρχγησα να απαντήσω!

      Delete
  5. Καλή βδομάδα, καλό μήνα, υπέροχο το παγωτάκι με την γεύση του χαλβά!!

    ReplyDelete
  6. Καλό και γλυκό μήνα Κικίτσα μου! Θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή οπωσδήποτε! Καιρός ήταν για τη σελίδα, επιτέλους! Φυσικά την τίμησα! :)))

    Φιλιά πολλά! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ναι. Η σελίδα ήταν καιρός να γίνει! :-) Ευχαριστω! Καλό μήνα και δοκίμασε κι αυτή!

      Delete
  7. Και ο χαλβάς μου αρέσει και το παγωτό, οπότε μάλλον θα το τσάκιζα το 'λαιτ' παγωτάκι αυτό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Μες στο λάιτ είναι!

      Delete
  8. Καλό μήνα με πολλές παγωτονοστιμιές!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  9. χεχεχε έχεις πολύ πλάκα Κική γι' αυτό μ'αρέσεις!
    Η λίστα των υλικών σου ποτέ δεν είναι μια απλή λίστα!

    Φοβερή ιδέα αυτό το παγωτό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Μα μπορώ να μην αστειεύομαι! Δεν μπορώ! :-)

      Delete
  10. Καλό μήνα Κική με το υπέροχο φαγητό.

    Συγχαρητήρια για την καινούρια σελίδα.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  11. Το φτιάχνει ένα ζαχαροπλαστείο(καλό) στη γειτονιά μου και μου αρέσει όπως όλα τα παγωτά άλλωστε. Με τη συνταγή σου θα το επιχειρήσω και στο σπίτι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοβαρά; Μπράβο του ζαχαροπλάστη! Δοκίμασέ το!

      Delete
  12. Πολύ ωραία η ιδέα σου! Καλό μήνα Κικίτσα:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Μαράκι μου! Επίσης!

      Delete
  13. Είναι αυτό που λες "να θες ν' αγιάσεις και να μη σ' αφήνουνε". Και παγωτό και χαλβάς και ουαί κι αλλοίμονο αν βγω μετά στην παραλία.
    Μωρέ θα το κάνω , θα το φάω, και θα φορέσω το μαγιό του Ντόναλντ μέχρι το γόνατο και θα πάω να πλατσουρήσω.
    Μπράβο σας κυρία μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το μαγιώ του Ντόναλντ! χαχαχα!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  14. Παγωτό και αποτυχία δύσκολο το βλέπω.

    Ωραία ιδέα ο χαλβάς. Εδώ υπάρχουν άλλα κι άλλα (τιραμισού, μπλάκ φόρεστ, εκμεκ κλπ). Στο χαλβά θα κολλήσουμε?

    Καλή ιδέα και ακόμη καλύτερη προσπάθεια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς τηνε! Έλα ντε! Δεν κολλάμε!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  15. Καλό μήνα Κική μου.
    Γιατί να γελάσουμε ? Μια χαρά λάιτ είναι το παγωτό.
    Αν σκεφτείς πως ο χαλβάς είναι αρκετά υγιεινός και το παγωτάκι σου ειναι άκρως υγιεινό και νόστιμο :)
    Πολύ ωραία ιδέα να τον κάνεις παγωτό. Εγώ βαζω χαλβά στο κορμό που κάνω και τα παιδιά μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα..

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό είναι αλήθεια, όντως! Ο χαλβάς είναι τίγκα στο ασβέστιο. Αν μη τι άλλο, από αυτή την πλευρά, είναι υγιεινό!
      Στον κορμό ε; Ωραία ιδέα!

      Delete
  16. πωπω θα λιποθυμησω!και παγωτο κ χαλβας?αγαπημενα και τα δυο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ λιποθυμώ που το βλέπω και ΔΕΝ το τρώω :-(

      Delete
  17. Δεν το είδα, δεν το είδα!
    Θες να με καταστρέψεις? Προσπαθώ να μη τρώω γλυκά... :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν το είδες, δεν το είδες! Εσύ, στα ποστ με τα λαχανικά και γρήγορα! Χαχα!

      Delete
    2. Χαχα! Κι εγώωω!

      Delete
  18. Απίθανη ιδέα και πολύ εντυπωσιακή. Εγώ για λόγους δίαιτας όλο παγωμένο γιαούρτι -δήθεν παγωτό - τρώω αλλά νομίζω ότι θα την κάνω την παρασπονδία και θα δοκιμάσω τη συνταγή σας, πολύ περισσότερο δε που δεν θέλει ενδιάμεσα χτυπήματα και δεν κρυσταλλιάζει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και το παγωμένο γιαούρτι καλό είναι. Κι εγώ σε δίαιτα. Μόνο το κοιτάζω η καημένη!

      Delete
  19. Δεν διάβασα όλα τα σχόλια,αλλά ναι υπάρχει "λάιτ" κακάο,το Van Haouten δεν έχει ζάχαρη,οπότε θεωρείτε λάιτ!!!
    Καταπληκτική συνταγή,θα την κάνω σύντομα!!!
    Αρυγρώ Π.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως είναι άγλυκο αυτό που λες! Ευχαριστούμε!

      Delete
  20. Κική ,εγώ χρησιμοποιώ ταχίνι αντί για χαλβά και είναι εξίσου το ίδιο γευστικότατο...στο συνιστώ να το δοκιμάσεις !!!!!!

    ReplyDelete