Πίσω στη βάση μου μετά από 3 μέρες παραμονής στην Πάτρα. Η πόλη στολισμένη μεν, ο κόσμος συγκρατημένος δε, παντού τα ίδια προβλήματα. Σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα για πολλούς έλληνες φέτος.
Μαγείρεψα για τους αγαπημένους μου απλά πράγματα, φάγαμε λίγο παραπάνω, είδαμε φιλαράκια, κάναμε βολτίτσες και πάλι πίσω.
Λίγες μέρες απομένουν πάλι για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Έναν πολύ εύκολο, νόστιμο, γρήγορο και γκουρμεδιάρικο μεζέ σας προτείνω να φτιάξετε για το βράδυ της παραμονής ή ανήμερα την πρωτοχρονιά: ψητό μπρι, συνοδεία κάποιου τσάτνεϋ.
Μαγείρεψα για τους αγαπημένους μου απλά πράγματα, φάγαμε λίγο παραπάνω, είδαμε φιλαράκια, κάναμε βολτίτσες και πάλι πίσω.
Λίγες μέρες απομένουν πάλι για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Έναν πολύ εύκολο, νόστιμο, γρήγορο και γκουρμεδιάρικο μεζέ σας προτείνω να φτιάξετε για το βράδυ της παραμονής ή ανήμερα την πρωτοχρονιά: ψητό μπρι, συνοδεία κάποιου τσάτνεϋ.
Τι χρειάζεστε:
1 κομμάτι μπριτσάτνεϋ δαμάσκηνο ή κρεμμύδι, ή όποιο τσάτνεϋ έχετε ή σας αρέσει, σε θερμοκρασία δωματίου
Τι θα κάνετε:
Βάλτε το μπρί (χωρίς να αφαιρέσετε το άσπρο περίβλημα) πάνω σε πυρίμαχο σκεύος, μέσα στο οποίο και θα το σερβίρετε.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς.
Βάλτε μέσα το μπρι και αφήστε το να ζεσταθεί για 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως, με το τσάτνεϋ από πάνω, το οποίο θα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεσταμένο και ψωμάκι ή κράκερς. Αν έχετε τη δυνατότητα να έχετε φρεσκοψημένο ψωμί, ακόμα καλύτερα. Είναι εξαιρετικός μεζές και γκουρμεδιάρικος.
Εκείνο που θέλουμε με το μπρι, είναι να ζεσταθεί και να μαλακώσει και όχι να ψηθεί και να το μαζεύετε με το κουτάλι! Αν σας αρέσουν τα τσάτνεϋ και τα τυριά, θα το λατρέψετε!
Αν δεν έχετε τσάτνεϋ, μπορείτε να σωτάρετε κρεμμύδια ελαφρά σε ελάχιστο λάδι, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Ευχαριστώ για όλες τις ευχές που έλαβα! Δεν είχα σύνδεση εκεί και δεν έχω απαντήσει ακόμα!
Ελπίζω να περάσατε όλοι τέλεια!
Καλή Πρωτοχρονιά!!!
ReplyDeleteΦάγαμε τόσα τυριά τα Χριστούγεννα και συνεχίζουμε!!!
Πάντα να περνάς καλά!
Καλες γιορτές!!!Φίνεται πόλύ καλό!!!Καλή πρωτοχρονιά!!!!!!Με υγεία!!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά Κική μου, με υγεία!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Ω! Και μπρι και τσάτνι!! Αμφότερα αγαπημένα, δεν είχα σκεφτεί ότι συνδυάζονται!! Και του Χρόνου χρυσοχέρα Κική, με αγάπη και υγεία!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!
ReplyDeleteΠολύ ιδιαίτερη και γιορτινή πρόταση! Τσάτνευ προμηθεύτηκαμε από το μπαζάρ, μένει να ψάξω για το τυράκι! Χρόνια πολλά Κικίτσα μου και καλή χρονιά να έχουμε! Ευχομαι να περάσεις πολύ όμορφα! Φιλάκια!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά από όλους μας!!
ReplyDeleteΤο τσάτνεϋ δαμάσκηνου που μας χάρισες συνόδευσε τόσο νόστιμα τη γαλοπούλα μας που ανεπιφύλακτα θα δοκιμαστεί η νέα σου gourmet εκδοχή! Μόνο που θα το σκεφτώ πολύ να μοιραστώ αυτή τη γκουρμέ λιχουδιά με τους υπόλοιπους [χι,χι,χι] γιατί έχει για μένα αγαπημένα αρώματα και γεύσεις....
Merci για την ιδέα!!
Gros Bisous!!
Εδώ πάντως συνηθίζονται πολύ τα τσάτνευ, που εγώ τα έλεγα...μη γελάσεις...."μαρμελαδες" μέχρι που είδα τη σωστή ονομασία στης Ξανθής!
ReplyDeleteΤην πρώτη φορά στη Γαλλία, έβγαζα την άσπρη κόρα. Μετά η Γαλλική μου παρέα με είπε ότι είναι φαγώσιμη. Μας το σέρβιραν με κάτι ξυνά ξερά σύκα.
ReplyDeleteΜε το καλό ο Καινούργιος Χρόνος!
Πολύ ταιριαστός συνδυασμός. Μου αρέσει πολύ. Τα Χριστούγεννα η αδελφή μου έκανε κάτι παρόμοιο με πολύ μικρά ταρτάκια γεμισμένα με καμαμπέρ και ψιλοκομμένο σύκο ζεσταμένα στο φούρνο. Χρόνια πολλά και χαρούμενα Κική!
ReplyDeleteΞανθή
ReplyDeleteΕλένη
painter
ευχαριστώ!
Πέννυ ναι! Πάει πολύ με γλυκόξινα, με φρούτα κλπ!
Μαράκι μου ευχαριστώωω!
Έφη πήρες; Τέλεια! Το τυρί είναι εύκολο να το βρεις!
Πέννυ, κι εγώ έχω κρατήσει για την πρωτοχρονιά! Αν δεν έχεις πολύ, πες μου!
Μαρίνα, κι εδώ τα λένε πολλοί μαρμελάδες! Στην ουσία δεν διαφέρουν και πολύ!
ReplyDeleteΔύσπιστε με τα σύκα θα ήταν τέλειο! Σου έχω συνταγή για αγριογούρουνο!
Ειρήνη μου δίνεις ιδέες και είναι επικίνδυνο! χαχα! Ευχαριστώ!