Thursday, May 19, 2011

Αυγοφέτες για το πρωινό μας!

Αυγοφέτες ή french toast όπως λέγονται. Τα παιδά μου έμαθαν αυτό το σνακ στη φίλη μου την Ασπασία εδώ και χρόνια και έκτοτε το τιμούν συχνά. Ακόμα και για βράδυ, όταν δεν υπάρχει κάτι να φάνε, μπορεί να το ζητήσουν. Είναι ένα ευέλικτο σνακ, αφού κάποιος μπορεί να το φάει σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή. Οι δικοί μου εδώ, το προτιμούν γλυκό!

Αυγοφέτες
Υλικά
3 αυγά
2-3 κ. σ. γάλα
8 φέτες ψωμί του τοστ
πραλίνα φουντουκιού ή τυρί


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε πιάτο με πηρούνι ή σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε λίγο γάλα. Δεν πρέπει να αραιώσει το μίγμα πολύ.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
Βουτάμε μία φέτα κάθε φορά στο μίγμα του αυγού, χωρίς να την αφήσουμε να μουλιάσει ιδιαίτερα. Ίσα να βραχεί και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κάθε φορά που θέλουμε να βάλουμε ψωμί στο τηγάνι, το βρέχουμε μόλις πριν το βάλουμε. Δεν το αφήνουμε πολλή ώρα στο μίγμα του αυγού.


Σερβίρουμε ζεστές τις αυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού, ή τριμμένο τυρί για αλμυρή βέρσιον.

Καλό πσκ!

36 comments:

  1. Deli,είναι πολύ νόστιμο!
    Και τα κορίτσια μου το λατρεύουν,το προτιμούν με αλατάκι-ναι,πολλές φορές το φτιάχνω για βραδινό,μου το ζητούν.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Τι μου θύμησες τώρα!!!!! Το αγαπημένο πρωινό του συζύγου μου με λίγο αλατάκι....μόνο που γίνετια "σφαγή" γιατί εγώ προτιμώ την γλυκειά εκδοχή με λίγο ζαχαρίτσα, λίγο κανέλλα και φυσικά.........πολύ πραλίνα όπως λες και εσύ!!!!!!

    Τέλειες, μπράβο!!!!!
    Φιλιά, Φανή!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Όταν το φτιάχνω το τσακίζουμε!!πολλές φορές παίρνω μαζί μου και στις εκδρομές του σχολείου, βάζοντας λίγη ζάχαρη στο μείγμα του αυγού και χωρίς πρόσθετα από πάνω.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  4. Γλυκειά παιδική ανάμνηση !! Με λίγο σιρόπι απο γλυκό κουταλιού. Νασαι καλά που μου το θύμισες.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. ΑΑΑΧ ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ! ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΑΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  6. Αχ! Κικη μου με έβαλες σε πειρασμό πρωι- πρωι , και πειναωωωωω!

    ReplyDelete
  7. αχ! τι γλυκιά καλημέρα είναι αυτή! :)

    ReplyDelete
  8. Καλέ όλες το ξέρουν εκτός από μένα;;;
    Λοιπόν θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!! Κάθε βράδυ αυτή τη σκασίλα έχω: τι θα φάνε!!! Βλέπεις το μεσημεριανό φαγητό δεν το θέλουν!!!
    Άααα ρε......αυτά ακούνε και οι Γερμανοί και λένε ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν αλλά μόνο καλοπερνάνε!!!!
    Δε πα' να πνιγούνε οι άχρηστοι....
    Θα ξαναδιαβάσω τη συνταγή για να την κάνω ακριβώς!!!!

    ReplyDelete
  9. Λοιπόν αυτό κι εγώ σαν τη Μαρίνα δεν το έχω φάει ποτέ!!
    Κι υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις βλέπω.
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  10. Παίρνω μία και αφήνω
    μια γλυκιά καλημέρα :)

    ReplyDelete
  11. Χε χε, εμείς το τρώγαμε και για βραδινό καμιά φορά! Αχόρταγα παιδάκια. :)
    Εντύπωση μου έκανε που δε βάζουμε καθόλου λάδι στο τηγάνι. Αν είναι καλό και καινούργιο θα τα ψήνει φαντάζομαι, το παλιό και χιλιοταλαιπωρημένο δικό μου όμως, το θέλει νομίζω το λαδάκι του...

    Η μερέντα πάντως από πάνω, σούπερ!!!

    ReplyDelete
  12. Η κόρη μου τα κάνει αυτά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τα 3 παιδιά της!!!!

    ReplyDelete
  13. Με τις αυγοφετες μας καλωσοριζε η γιαγια οποτε πηγαιναμε στο χωριο...
    Σουπερ!
    :)

    (το ελαβα το βιβλιο, thanks)

    ReplyDelete
  14. Εγώ πάλι τις έμαθα εδώ και χρόνια από την πεθερούλα μου και κατά καιρούς τις τσακίζουμε οικογενειακώς.
    Αλμυρές δεν τις έχω φτιάξει, αλλά πιστεύω εξίσου νόστιμες θα είναι και αλμυρές!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  15. Χθες συζητάγαμε με τον άντρα μου για τις αυγόφετες και μου είπε πως δεν έχει φάει ποτέ!!! Οπότε έχω σκοπό να φτιάξω άμεσα. Εμένα πάλι μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια

    ReplyDelete
  16. Τις φτιάχνω συχνά, μου αρέσουν πολύ με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα!!

    ReplyDelete
  17. Δεν έχω φάει ποτέ!!! :)
    Νόστιμες μου ακούγονται όμως!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  18. Ευχαρίστως θα έτρωγα μία και για απογευματινό με ζαχαρίτσα και κανέλα παρακαλώ ή λίγο μέλι αν γίνεται...

    ReplyDelete
  19. Ελένη, νόστιμο όπως και να 'χει!

    Φανή κι εγώ τη γλυκιά προτιμώ!

    Μαρία, καλή ιδέα!

    Νίκη με σιροπάκι ε; Μμμμμμ!

    Γιώτα, τέλειο μου ακούγεται!

    ReplyDelete
  20. Μαριάννα, βάλε μπρος! Χαχα!

    Αφροδίτη, χαίρομαι!

    Μαρίνα κι εγώ δεν το ήξερα μέχρι πριν λίγα χρόνια. Είναι εύκολη λύση για ώρα που δεν ξέρεις τι να φάνε!

    Ξανθή, ούτε εσύ την ήξερες ε;

    Κατερίνα, όσες θες!

    ReplyDelete
  21. Νταρκ σεφ, αν το τηγάνι είναι νέο και καλό, δεν κολλάει. Τα παλιότερα, θέλουν λίγο λαδάκι.

    Αχτίδα, χαρα στην όρεξή της!

    Αντώνη, σωστή η γιαγιά!

    Έλενα, ούτε εγώ έχω κάνει αλμυρές!

    μανουσίνα, φτιάξε του να τις μάθει!

    ReplyDelete
  22. Λίλα σωστήηηη!

    Τρελοτουρίστρια, δοκίμασε!

    Βίτα όπως θες! Έφτασε!

    ReplyDelete
  23. εχεις ενα βραβειο εαν περασεις απο το μπλογκ μου!

    ReplyDelete
  24. Παλιά παραδοσιακή και πολυδιαδεδομένη συνταγή!! Βρε παιδιά το αυγό χωρίς λάδι, όμως; δεν είναι λίγο μπλιάχ;;

    ReplyDelete
  25. Μέχρι το τηγάνι... το ήξερα. Τις εδοχές με μερέντα ή τυρί τριμμένο, δεν τις γνώριζα, μέχρι πριν από λίγο.
    Είδες που όλο και κάτι μαθαίνουμε;

    ReplyDelete
  26. Κική μου, εγώ το κάνω αυτό στον αέρα του φούρνου και γίνεται ωραιότατο ξεροψημένο και από πάνω τυρί γκούντα ή ακόμα καλύτερα, Γραβιέρα Κρήτης θεϊκή!

    Καλό ξημέρωμα

    ReplyDelete
  27. Κική σαν να ζούμε στο ίδιο σπίτι!!! Αγαπημένη μου έχω χαθεί, αλλά από την άλλη Δευτέρα θα επανέλθω σούμπιτη!!!(ελπίζω σώα!!!) Ματς μουυυυυυτς!

    ReplyDelete
  28. Μία άλλη παρεμφερής εκδοχή.
    Βουτάμε φέτες ζυμωτού ψωμιού πολύ καλά στο χτυπημένο αυγό, τηγανίζουμε και περιχύνουμε με μέλι.
    Έλυναν το πρόβλημα του βραδυνού οι αυγόφετες.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  29. ΠΩΩΩΩΩΩΩ!!!Μεγαλωσα με αυτες!!Στο μειγμα εβαζε η μαμα μου και κανελλα και προτιμουσε το συμπικνωμενο γαλα,για να ειναι λιγο πιο πιχτο το μειγμα!!Τα σαλια μουυυυ!!!ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΝΤΖΕΔΙΝ

    ReplyDelete
  30. great ευχαριστώ!

    Ανώνυμε, οι αυγοφέτες χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, κάνουν ωραιότατη κρουστίτσα.

    para-kelsoscooks, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να μάθουμε κάτι νέο!

    Ρεγγίνα καλό!

    Καροτάκι όλα να πάνε (και να έρθουν παρακαλώ) καλά!

    Θαλασσένια ζυμωτό ε; Μμμμμμ!

    Αντώνη, κάτι ξέρει η μαμά!

    ReplyDelete
  31. Εμείς πάλι τις αυγόφετες τις κάναμε με φέτες κανονικού ψωμιού, προς το χοντρούτσικο κομμένες, τις οποίες μουλιάζαμε καλά-καλά σε αυγό με αλατοπίπερο και μετά τις τηγανίζαμε έτσι ώστε απέξω να γίνουν τραγανές και μέσα να έχουν τραβήξει το αυγό, το εσωτερικό τους ήταν χμμ.. σαν μουσκεμένη -από αυγό- ψίχα θα το πω, με υφή υγρού, όχι εντελώς ψημένο. Μούρλια!

    αχχ πεθύμησα αυγοφετούλες τώρα, μου έστειλε και η μαμάκα μου ντόπια αυγά, πάω να ετοιμάσω μερικές να τις τσακίσω!!

    ReplyDelete
  32. Μην τα δει ο Σ αυτά, θα τρελαθεί! Μερέντα με αβγοφέτες, τέλειο!
    Φιλιά πολλά Κική μου

    ReplyDelete
  33. Δεν το πιστεύω! Μας τις έφτιαχναν μικρά και τις τρώγαμε με μέλι και κανέλα!
    Θα τις φτιάξω στα μικρά μου, αν βάλουμε και πραλίνα θα είναι απογείωση!

    ReplyDelete
  34. Ειρήνη, κάπως έτσι υγρές παραμένουν από μέσα!

    Μάγδα, μην του το δείξεις! Χαχα!

    Νίκη καλωσήρθες. Φτιάξε τις να τις ξαναθυμηθείς!

    ReplyDelete
  35. Πειραζει αν ειναι ψωμι ολικης?

    ReplyDelete