Αυγοφέτες ή french toast όπως λέγονται. Τα παιδά μου έμαθαν αυτό το σνακ στη φίλη μου την Ασπασία εδώ και χρόνια και έκτοτε το τιμούν συχνά. Ακόμα και για βράδυ, όταν δεν υπάρχει κάτι να φάνε, μπορεί να το ζητήσουν. Είναι ένα ευέλικτο σνακ, αφού κάποιος μπορεί να το φάει σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή. Οι δικοί μου εδώ, το προτιμούν γλυκό!
2-3 κ. σ. γάλα
8 φέτες ψωμί του τοστ
πραλίνα φουντουκιού ή τυρί
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
Βουτάμε μία φέτα κάθε φορά στο μίγμα του αυγού, χωρίς να την αφήσουμε να μουλιάσει ιδιαίτερα. Ίσα να βραχεί και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κάθε φορά που θέλουμε να βάλουμε ψωμί στο τηγάνι, το βρέχουμε μόλις πριν το βάλουμε. Δεν το αφήνουμε πολλή ώρα στο μίγμα του αυγού.
Σερβίρουμε ζεστές τις αυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού, ή τριμμένο τυρί για αλμυρή βέρσιον.
Καλό πσκ!
Αυγοφέτες
Υλικά
3 αυγά2-3 κ. σ. γάλα
8 φέτες ψωμί του τοστ
πραλίνα φουντουκιού ή τυρί
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε πιάτο με πηρούνι ή σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε λίγο γάλα. Δεν πρέπει να αραιώσει το μίγμα πολύ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
Βουτάμε μία φέτα κάθε φορά στο μίγμα του αυγού, χωρίς να την αφήσουμε να μουλιάσει ιδιαίτερα. Ίσα να βραχεί και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Κάθε φορά που θέλουμε να βάλουμε ψωμί στο τηγάνι, το βρέχουμε μόλις πριν το βάλουμε. Δεν το αφήνουμε πολλή ώρα στο μίγμα του αυγού.
Σερβίρουμε ζεστές τις αυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού, ή τριμμένο τυρί για αλμυρή βέρσιον.
Καλό πσκ!
Deli,είναι πολύ νόστιμο!
ReplyDeleteΚαι τα κορίτσια μου το λατρεύουν,το προτιμούν με αλατάκι-ναι,πολλές φορές το φτιάχνω για βραδινό,μου το ζητούν.
Φιλιά!
Τι μου θύμησες τώρα!!!!! Το αγαπημένο πρωινό του συζύγου μου με λίγο αλατάκι....μόνο που γίνετια "σφαγή" γιατί εγώ προτιμώ την γλυκειά εκδοχή με λίγο ζαχαρίτσα, λίγο κανέλλα και φυσικά.........πολύ πραλίνα όπως λες και εσύ!!!!!!
ReplyDeleteΤέλειες, μπράβο!!!!!
Φιλιά, Φανή!!!!!!!!!
Όταν το φτιάχνω το τσακίζουμε!!πολλές φορές παίρνω μαζί μου και στις εκδρομές του σχολείου, βάζοντας λίγη ζάχαρη στο μείγμα του αυγού και χωρίς πρόσθετα από πάνω.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Γλυκειά παιδική ανάμνηση !! Με λίγο σιρόπι απο γλυκό κουταλιού. Νασαι καλά που μου το θύμισες.
ReplyDeleteΦιλιά
ΑΑΑΧ ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ! ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΑΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΤΑ
Αχ! Κικη μου με έβαλες σε πειρασμό πρωι- πρωι , και πειναωωωωω!
ReplyDeleteαχ! τι γλυκιά καλημέρα είναι αυτή! :)
ReplyDeleteΚαλέ όλες το ξέρουν εκτός από μένα;;;
ReplyDeleteΛοιπόν θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!! Κάθε βράδυ αυτή τη σκασίλα έχω: τι θα φάνε!!! Βλέπεις το μεσημεριανό φαγητό δεν το θέλουν!!!
Άααα ρε......αυτά ακούνε και οι Γερμανοί και λένε ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν αλλά μόνο καλοπερνάνε!!!!
Δε πα' να πνιγούνε οι άχρηστοι....
Θα ξαναδιαβάσω τη συνταγή για να την κάνω ακριβώς!!!!
Λοιπόν αυτό κι εγώ σαν τη Μαρίνα δεν το έχω φάει ποτέ!!
ReplyDeleteΚι υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις βλέπω.
Καλημέρα.
Παίρνω μία και αφήνω
ReplyDeleteμια γλυκιά καλημέρα :)
Χε χε, εμείς το τρώγαμε και για βραδινό καμιά φορά! Αχόρταγα παιδάκια. :)
ReplyDeleteΕντύπωση μου έκανε που δε βάζουμε καθόλου λάδι στο τηγάνι. Αν είναι καλό και καινούργιο θα τα ψήνει φαντάζομαι, το παλιό και χιλιοταλαιπωρημένο δικό μου όμως, το θέλει νομίζω το λαδάκι του...
Η μερέντα πάντως από πάνω, σούπερ!!!
Η κόρη μου τα κάνει αυτά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τα 3 παιδιά της!!!!
ReplyDeleteΜε τις αυγοφετες μας καλωσοριζε η γιαγια οποτε πηγαιναμε στο χωριο...
ReplyDeleteΣουπερ!
:)
(το ελαβα το βιβλιο, thanks)
Εγώ πάλι τις έμαθα εδώ και χρόνια από την πεθερούλα μου και κατά καιρούς τις τσακίζουμε οικογενειακώς.
ReplyDeleteΑλμυρές δεν τις έχω φτιάξει, αλλά πιστεύω εξίσου νόστιμες θα είναι και αλμυρές!
Φιλιά!
Χθες συζητάγαμε με τον άντρα μου για τις αυγόφετες και μου είπε πως δεν έχει φάει ποτέ!!! Οπότε έχω σκοπό να φτιάξω άμεσα. Εμένα πάλι μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια
ReplyDeleteΤις φτιάχνω συχνά, μου αρέσουν πολύ με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα!!
ReplyDeleteΔεν έχω φάει ποτέ!!! :)
ReplyDeleteΝόστιμες μου ακούγονται όμως!!
Τρελοτουρίστρια
Ευχαρίστως θα έτρωγα μία και για απογευματινό με ζαχαρίτσα και κανέλα παρακαλώ ή λίγο μέλι αν γίνεται...
ReplyDeleteΕλένη, νόστιμο όπως και να 'χει!
ReplyDeleteΦανή κι εγώ τη γλυκιά προτιμώ!
Μαρία, καλή ιδέα!
Νίκη με σιροπάκι ε; Μμμμμμ!
Γιώτα, τέλειο μου ακούγεται!
Μαριάννα, βάλε μπρος! Χαχα!
ReplyDeleteΑφροδίτη, χαίρομαι!
Μαρίνα κι εγώ δεν το ήξερα μέχρι πριν λίγα χρόνια. Είναι εύκολη λύση για ώρα που δεν ξέρεις τι να φάνε!
Ξανθή, ούτε εσύ την ήξερες ε;
Κατερίνα, όσες θες!
Νταρκ σεφ, αν το τηγάνι είναι νέο και καλό, δεν κολλάει. Τα παλιότερα, θέλουν λίγο λαδάκι.
ReplyDeleteΑχτίδα, χαρα στην όρεξή της!
Αντώνη, σωστή η γιαγιά!
Έλενα, ούτε εγώ έχω κάνει αλμυρές!
μανουσίνα, φτιάξε του να τις μάθει!
Λίλα σωστήηηη!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια, δοκίμασε!
Βίτα όπως θες! Έφτασε!
εχεις ενα βραβειο εαν περασεις απο το μπλογκ μου!
ReplyDeleteΠαλιά παραδοσιακή και πολυδιαδεδομένη συνταγή!! Βρε παιδιά το αυγό χωρίς λάδι, όμως; δεν είναι λίγο μπλιάχ;;
ReplyDeleteΜέχρι το τηγάνι... το ήξερα. Τις εδοχές με μερέντα ή τυρί τριμμένο, δεν τις γνώριζα, μέχρι πριν από λίγο.
ReplyDeleteΕίδες που όλο και κάτι μαθαίνουμε;
Κική μου, εγώ το κάνω αυτό στον αέρα του φούρνου και γίνεται ωραιότατο ξεροψημένο και από πάνω τυρί γκούντα ή ακόμα καλύτερα, Γραβιέρα Κρήτης θεϊκή!
ReplyDeleteΚαλό ξημέρωμα
Κική σαν να ζούμε στο ίδιο σπίτι!!! Αγαπημένη μου έχω χαθεί, αλλά από την άλλη Δευτέρα θα επανέλθω σούμπιτη!!!(ελπίζω σώα!!!) Ματς μουυυυυυτς!
ReplyDeleteΜία άλλη παρεμφερής εκδοχή.
ReplyDeleteΒουτάμε φέτες ζυμωτού ψωμιού πολύ καλά στο χτυπημένο αυγό, τηγανίζουμε και περιχύνουμε με μέλι.
Έλυναν το πρόβλημα του βραδυνού οι αυγόφετες.
Φιλιά θαλασσένια.
ΠΩΩΩΩΩΩΩ!!!Μεγαλωσα με αυτες!!Στο μειγμα εβαζε η μαμα μου και κανελλα και προτιμουσε το συμπικνωμενο γαλα,για να ειναι λιγο πιο πιχτο το μειγμα!!Τα σαλια μουυυυ!!!ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΝΤΖΕΔΙΝ
ReplyDeletegreat ευχαριστώ!
ReplyDeleteΑνώνυμε, οι αυγοφέτες χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, κάνουν ωραιότατη κρουστίτσα.
para-kelsoscooks, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να μάθουμε κάτι νέο!
Ρεγγίνα καλό!
Καροτάκι όλα να πάνε (και να έρθουν παρακαλώ) καλά!
Θαλασσένια ζυμωτό ε; Μμμμμμ!
Αντώνη, κάτι ξέρει η μαμά!
Εμείς πάλι τις αυγόφετες τις κάναμε με φέτες κανονικού ψωμιού, προς το χοντρούτσικο κομμένες, τις οποίες μουλιάζαμε καλά-καλά σε αυγό με αλατοπίπερο και μετά τις τηγανίζαμε έτσι ώστε απέξω να γίνουν τραγανές και μέσα να έχουν τραβήξει το αυγό, το εσωτερικό τους ήταν χμμ.. σαν μουσκεμένη -από αυγό- ψίχα θα το πω, με υφή υγρού, όχι εντελώς ψημένο. Μούρλια!
ReplyDeleteαχχ πεθύμησα αυγοφετούλες τώρα, μου έστειλε και η μαμάκα μου ντόπια αυγά, πάω να ετοιμάσω μερικές να τις τσακίσω!!
Μην τα δει ο Σ αυτά, θα τρελαθεί! Μερέντα με αβγοφέτες, τέλειο!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά Κική μου
Δεν το πιστεύω! Μας τις έφτιαχναν μικρά και τις τρώγαμε με μέλι και κανέλα!
ReplyDeleteΘα τις φτιάξω στα μικρά μου, αν βάλουμε και πραλίνα θα είναι απογείωση!
Ειρήνη, κάπως έτσι υγρές παραμένουν από μέσα!
ReplyDeleteΜάγδα, μην του το δείξεις! Χαχα!
Νίκη καλωσήρθες. Φτιάξε τις να τις ξαναθυμηθείς!
Πειραζει αν ειναι ψωμι ολικης?
ReplyDeleteΚαθόλου!
ReplyDelete