Θυμάστε το πέστο ρόκας που έφτιαξα και συνόδεψα το ψάρι μου; Είχα σκοπό να το δοκιμάσω σε ζυμαρικά και το έκανα. Με αφορμή ενα τραπέζι που είχα, έφτιαξα τις πέννες με το πέστο σαν έξτρα συνοδευτικό, που μπορούσε κάποιος να φάει σαν σαλάτα ζυμαρικών ή σαν συνοδευτικό στο κρέας που είχα. Επειδή ένας από τους καλεσμένους μου δεν τρώει σκόρδο, δεν έβαλα καθόλου, όπως επίσης και χυμό λεμονιού αυτή τη φορά. Θεώρησα ότι στα ζυμαρικά δεν χρειαζόταν το λεμόνι. Πραγματικά ήταν καταπληκτικό πιάτο. Δοκιμάστε το σε πρώτη ευκαιρία!
Υλικά
1 μικρό μάτσο ρόκα3 κ. σ. τριμμένο φουντούκι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ανθότυρο
1 πρέζα αλάτι
½ κιλό πέννες
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τη ρόκα με το λάδι.Προσθέτουμε τα φουντούκια, το τυρί και το αλάτι και ξαναχτυπάμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε, κρατώντας στην κατσαρόλα λίγο από το νερό.
Ανακατεύουμε το πέστο όπως είναι ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως. Τρώγονται άνετα σαν σαλάτα και κρύα.
Τρελαίνομαι για ρόκα. Θα το δοκιμάσω. Και είμαι και μακαρονάς.
ReplyDeleteδε βγήκε πικρό;η ρόκα που έχουμε στην Ελλάδα τη βρίσκω πιο πικρή απ'την ποικιλία που τρώω έδω.
ReplyDeleteκαλημέρα
το πεστο ροκας το ειχα φιαξει τοτε που το ειδα οταν το προτεινες με το ψαρι. το ειχα φιαξει χωρις λεμονι. ηταν πολυ ωραιο και τα φουντουκια ειναι τελειος συνδυασμος.
ReplyDeleteΕγώ ξέρω αρκετούς που τρώνε τα μακαρόνια τους στίβοντας από πάνω ένα λεμόνι.
ReplyDeleteΩραία πρόταση Κικίτσα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό μεσημέρι!
τι χαρά που θα κανει ο αντρούλης μου αν του το φτιάξω !! !!!!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα Κικίτσα
Φαίνεται καταπληκτικό.....νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από τον βασιλικό...θα το δοκιμάσω και μάλλον θα το προτιμώ στο εξής!!
ReplyDeleteΦαίνεται καταπληκτικό.....νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από τον βασιλικό...θα το δοκιμάσω και μάλλον θα το προτιμώ στο εξής!!
ReplyDeleteΠέστο Ροκας ε ??? ενδιαφέρον θα έλεγα !!!
ReplyDeleteΑξίζει μια δοκιμή !!!
Ευχαριστούμε Κική !
Δεν έχω φτιάξει ποτέ πέστο ρόκας, ακούγεται λίαν ενδιαφέρον!
ReplyDeleteΥπέροχη μακαρονάδα,λιτή,απέριττη και νοστιμότατη!Φιλιά,Κική μου!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική
ReplyDeleteΝόστιμο φαγητό
όσο για την πικρίλα της ρόκας, εγώ παίρνω baby ρόκα από τα βιολογικά και δεν είναι πικρό. Φιλάκια
Δεν εχω μαγειρεψει ποτε πεστο παροτι ειναι πολυ υγιεινη αλλα μια φορα πηρα ετοιμα μακαρονοα με σαλτσα πεστο που τα βραζεις μονο και δεν μου αρεσε σαν γευση...Αυτα βεβαια φαινονται τοσο λαχταριστα!!!
ReplyDeleteΕξαιρετικό. Κι άλλη μια εκδοχή για νιόκι κι όχι μόνο, το πεστο δυόσμου. Φανταστικό επίσης. Νένα
ReplyDeleteTελειο το πεστο απο ροκα!! Δινει μια πολυ ωραια γευση στα μακαρονια!!!
ReplyDeleteΚορίτσια δοκιμάστε το και πιστεύω πως θα σας αρέσει!
ReplyDeleteΚαι λοιπόν, όχι! Δεν πίκριζε με όλα τα υλικά μαζί. Σκέτο μόνο του, ψιλοπίκριζε, αλλά όχι να μην μπορείς να το φας.
Εύκολο και νόστιμο.
ReplyDeleteΔεν ήξερα άλλος τρόπους αξιοποίησης της ρόκας, εκτός από σαλάτα, συνήθως με μαρούλι.
Συμπέσαμε κάπως στην ιδέα!
Τις Καλημέρες μου!
Επειδή τρελαίνομαι για ζυμαρικά και μπορούσα να τρώω καθημερινά..θα το φτιάξω οπωσδήποτε. Την κλασσική πέστο Κική μου εγώ την έβαζα στο ψάρι από παλιά. Επίσης έχω και μια συνταγή δική μου που μου βγήκε στο τυχαίο με την πέστο και θα στην πω αμέσως για να τη δοκιμάσεις:
ReplyDeleteΠαίρνω σφολιάτα κουρού(ή φτιάχνω αν είμαι..ΕΣΥ!) την απλώνω στον πάγκο, και απλώνω κατά μήκος (αφήνοντας περιθώριο στις άκρες)πέστο βασιλικού, και πατέ ελιάς κατά τόπους ή ελιά ψιλοκομμένη, και πιπεριά ψιλοκομμένη κατά τόπους πάλι, και ντομάτα ώριμη-αν έχω- χωρίς τα ζουμιά και τόνο σε λάδι στραγγισμένο (χωρίς το λάδι..sic)και το τυλίγω ένα ρολό. Το κόβω μετά σε φέτες πάχους ενός δακτύλου περίπου με κοφτερό μαχαίρι και αραδιάζω τις φέτες σε λαδόχαρτο που ξαπλώνω στο ταψί μου και τις ψήνω στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και είναι απίστευτη γεύση και εύκολο και γρήγορο αν σου έρθουν ξαφνικά το σόι ή οι φίλοι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις..
Πιστεύω οτι θα μπορούσες να βάλεις και άλλη γέμιση φυσικά αλλά αυτό έκανα εγώ και τρελάθηκαν..
Φιλιά.
Δύσπιστε ναι! Κι εγώ είδα με ευχάριστη έκπληξη ότι είχαμε φτιάξει κάτι παρόμοιο!
ReplyDeleteΡεγγίνα, νομίζω ότι μου είχες ξαναπεί γι΄αυτή τη συνταγή. Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ :-)
Καλά ο άντρας μου που είναι και μακαρονάς και τρελαίνεται για ρόκα θα το λατρέψει. Εγώ δεν αντέχω την πίκρα της....
ReplyDeleteΑλλά αφού λες ότι δεν πικρίζει τόσο θα το κάνω το πείραμα και θα σου πω εντυπώσεις.
Φιλιά στην όμορφη Ζάκυνθο :)
Δεν είναι πάντα η ρόκα πικρή. Δοκίμασέ τη έτσι!
Delete