Έχω εξαφανιστεί από τη μπλογκόσφαιρα λίγο τελευταία. Δεν προλαβαίνω να βολτάρω στα μπλογκς, καλά καλά ούτε να απαντήσω στα δικά μου ποστ όπως ίσως έχετε παρατηρήσει. Έχει πέσει πολλή δουλειά στη δουλειά και στο σπίτι. Δουλειές που μου τρώνε πάρα πολύ χρόνο, και ζητάνε πολλές ώρες ορθοστασία και κούραση (αυτές του σπιτιού). Οι δουλειές φυσικά, είναι δουλειές στην κουζίνα. Για τα υπόλοιπα δεν προλαβαίνω και πολλά. Να δω πότε θα σταματήσω να λέω αυτή την ατάκα: "δεν προλαβαίνω". Είδωμεν...
Για τη φίλη μου τη Νέλλη που ζει στη Γερμανία σας έχω πει πολλές φορές. Τη Μεγάλη Βδομάδα μου έστειλε μερικές συνταγές για μάφινς και με την άδειά της θα σας τις γράψω σιγά-σιγά. Η συνταγή, η φωτό και η περιγραφή (μοναδική πάντα) είναι της Νέλλης.
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
125 γρ. αλεύρι
2 κ. γ. baking powder
2 κ. σ. κακάο
30 γρ. κοπανισμένα φουντούκια (ή αμύγδαλα...ό,τι έχεις)
2 μπανάνες
1 κ. σ. σιρόπι σφένδαμου
12 κομματάκια/φετούλες μπανάνας για deco
Βούτυρο (μαργαρίνη), ζάχαρη και βανίλια, τα χτυπάμε καλά-καλά και μετά ένα ένα ρίχνουμε και τα αυγουλακια.
Ανακατεύουμε αλεύρι, baking και κακάο και τα ρίχνουμε σιτάροντας (κοσκινίζοντας) στην παραπάνω μάζα.
Μετά ανακατεύουμε και τα φουντουκια/αμυγδαλα.
Μ ένα πηρούνι κομματιάζουμε τις μπανάνες, τις ανακατεύουμε με το σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύουμε με την ζύμη.
Γεμίζουμε τα φαρμάκια στα 2/3, βάζουμε από πάνω από ένα κομματάκι/φέτα μπανάνας και ψήνουμε 25'.
Αφήνουμε 10' να κρυώσουν και τα βγάζουμε από την φόρμα (όχι από τα χαρτοφορμάκια, γιατί διατηρούνται έτσι πιο φρέσκα).
Καλό Σαββατοκύριακο!
Για τη φίλη μου τη Νέλλη που ζει στη Γερμανία σας έχω πει πολλές φορές. Τη Μεγάλη Βδομάδα μου έστειλε μερικές συνταγές για μάφινς και με την άδειά της θα σας τις γράψω σιγά-σιγά. Η συνταγή, η φωτό και η περιγραφή (μοναδική πάντα) είναι της Νέλλης.
Banana-Hazelnut Muffins
Υλικά
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη καλή125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
125 γρ. αλεύρι
2 κ. γ. baking powder
2 κ. σ. κακάο
30 γρ. κοπανισμένα φουντούκια (ή αμύγδαλα...ό,τι έχεις)
2 μπανάνες
1 κ. σ. σιρόπι σφένδαμου
12 κομματάκια/φετούλες μπανάνας για deco
Εκτέλεση
Βάζουμε τα χαρτονένια κουπάκια στην φόρμα για μαφινς, και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.Βούτυρο (μαργαρίνη), ζάχαρη και βανίλια, τα χτυπάμε καλά-καλά και μετά ένα ένα ρίχνουμε και τα αυγουλακια.
Ανακατεύουμε αλεύρι, baking και κακάο και τα ρίχνουμε σιτάροντας (κοσκινίζοντας) στην παραπάνω μάζα.
Μετά ανακατεύουμε και τα φουντουκια/αμυγδαλα.
Μ ένα πηρούνι κομματιάζουμε τις μπανάνες, τις ανακατεύουμε με το σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύουμε με την ζύμη.
Γεμίζουμε τα φαρμάκια στα 2/3, βάζουμε από πάνω από ένα κομματάκι/φέτα μπανάνας και ψήνουμε 25'.
Αφήνουμε 10' να κρυώσουν και τα βγάζουμε από την φόρμα (όχι από τα χαρτοφορμάκια, γιατί διατηρούνται έτσι πιο φρέσκα).
Καλό Σαββατοκύριακο!
Κική, σε καταλαβαίνω. Έρχονται μέρες που λέω ότι δεν μου φτάνουν οι ώρες της ημέρας.Ωραία φαίνεται η συνταγή για τα μάφφινς με μπανάνα-φουντούκι.
ReplyDeleteΥ.Γ Έφτιαξα το λικέρ φράουλας από το βιβλίο σου και περιμένω να περάσουν οι δυο μήνες.
Κικίτσα μου κουράγιο...και εγώ μια από τα ίδια...τώρα που ξαναπήγαν σχολείο τα κουτσούβελα εχω αρχίσει γενικές κλπ και έχω χάσει πράγματα..χαχχαχα!! Θα ισιώσουμε, που θα πάει???
ReplyDeleteΕγώ μετράω μέρες για το φραουλολικέρ και δεν κρατιέμαι!!!!
Τα μαφινάκια θα φτιαχτούν πάραυτα!
Φιλιά!!!
Καλημέρα Κική!!!!
ReplyDeleteΤο τελευταίο καιρό και εμένα δεν μου φτάνει το 24ωρο....
Δεν γίνεται να μη τα δοκιμάσω !!
ReplyDeleteΤώρα το πότε δεν ξέρω γιατί κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Σαν τρελλή τρέχω
Καλημέρα!
Σιρόπι σφένδαμου λέγοντας;;;; Δεν το'χω ξανακούσει...
ReplyDeleteΣαν κρέπα σε κέικ μου φαίνεται...χα....χα...χα...χα...
Νοστιματατα....Οσο για το δεν προλαβαίνω...μια απο τα ιδια!!
ReplyDeleteκαλημέρα!!
ReplyDeleteμμμμ..μυρωδιααα...τέλεια ειναι!!! δεν θα αντισταθω...συντομα θα τα δοκιμάσω..!!!
ReplyDeleteΑλλη μια νόστιμη συνταγή της Νέλλης!!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι Κικίτσα, κουράγιο με τα τρεχάματα!
MMMM....Eνα muffin μαζι με καφεδακι απογευματινο ειναι μια απολαυση!!!
ReplyDeleteΙδιαιτερη συνταγη ...θα πρεπει να ειναι υπεεεροχο!!!φιλιαΧ2
para-kelsoscooks έφτιαξες το λικεράκι; Αν η φράουλα σου αρέσει, θα γίνει από τα αγαπημένα σου!!!
ReplyDeleteΈφη άσε. Το θέμα είναι ότι μαζί με τα παιδιά, πάω κι εγώ σχολείο (χεχε) και μειωθηκε ο ελεύθερος χρονος! Κι εσύ στη φραουλοαναμονή; Χαχα! Εγώ αναμένω διπλή δόση παρακαλώ, διότι οι φράουλες δεν υπάρχουν όλο το χρόνο!
μανουσίνα, καλωσήρθατε στο κλαμπ!
Νίκη, εσύ είσαι στο κλαμ από καιρό! χαχα! Φιλάκια!
Μαρίνα ίσως το έχεις ακούσει στα αγγλικά: maple syrup. Βγαίνει από το δέντρο σφένδαμος. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με αραιό μέλι.
ReplyDeleteΜαριάννα πότε θα πιούμε καφέ; :-)))
Κατερίνα καλωσήρθες!
Βρες καλώς την Εφούλα κι εδώ! Κάτσε να σε κεράσω!
Έλενα μερσί!
[handmade+art]πολύ καλά τα λέτε!
Kiki mia ap ta idiaaaaaaaa.... #$@#!!$#$!
ReplyDeleteΓιατί τρέχουμε όλοι μήπως πάμε να αντικαταστήσουμε το Βέγγο!!
ReplyDeleteΕγώ μάλλον θα χαθώ για πολύ σε λίγο μιας και στο σπίτι θα ηχούν τρυπάνια βούρτσες μηχανές κλπ. Έχω αγχωθεί δε πολύ.Μήπως να φτιάξω κανένα μαφινάκι όσο προλαβαίνω;;
Καλό Σ/Κ
καταπληκτικά και λαχταριστά!
ReplyDeleteΚαροτάκι, άσε...!
ReplyDeleteΞανθή, έλα ντε!!! Ωχ; Μπλέκετε με μαστορέματα; Εύχομαι να τελειώσουν γρήγορα!
Πόπη ευχαριστώ!