Pages

Tuesday, May 3, 2011

Πέννες με πέστο ρόκας


Θυμάστε το πέστο ρόκας που έφτιαξα και συνόδεψα το ψάρι μου; Είχα σκοπό να το δοκιμάσω σε ζυμαρικά και το έκανα. Με αφορμή ενα τραπέζι που είχα, έφτιαξα τις πέννες με το πέστο σαν έξτρα συνοδευτικό, που μπορούσε κάποιος να φάει σαν σαλάτα ζυμαρικών ή σαν συνοδευτικό στο κρέας που είχα. Επειδή ένας από τους καλεσμένους μου δεν τρώει σκόρδο, δεν έβαλα καθόλου, όπως επίσης και χυμό λεμονιού αυτή τη φορά. Θεώρησα ότι στα ζυμαρικά δεν χρειαζόταν το λεμόνι. Πραγματικά ήταν καταπληκτικό πιάτο. Δοκιμάστε το σε πρώτη ευκαιρία!

Πέννες με πέστο ρόκας
Υλικά
1 μικρό μάτσο ρόκα
3 κ. σ. τριμμένο φουντούκι
3 κ. σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ανθότυρο
1 πρέζα αλάτι
½ κιλό πέννες



 Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τη ρόκα με το λάδι.
Προσθέτουμε τα φουντούκια, το τυρί και το αλάτι και ξαναχτυπάμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε, κρατώντας στην κατσαρόλα λίγο από το νερό.
Ανακατεύουμε το πέστο όπως είναι ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως. Τρώγονται άνετα σαν σαλάτα και κρύα.

21 comments:

  1. Τρελαίνομαι για ρόκα. Θα το δοκιμάσω. Και είμαι και μακαρονάς.

    ReplyDelete
  2. δε βγήκε πικρό;η ρόκα που έχουμε στην Ελλάδα τη βρίσκω πιο πικρή απ'την ποικιλία που τρώω έδω.


    καλημέρα

    ReplyDelete
  3. το πεστο ροκας το ειχα φιαξει τοτε που το ειδα οταν το προτεινες με το ψαρι. το ειχα φιαξει χωρις λεμονι. ηταν πολυ ωραιο και τα φουντουκια ειναι τελειος συνδυασμος.

    ReplyDelete
  4. Εγώ ξέρω αρκετούς που τρώνε τα μακαρόνια τους στίβοντας από πάνω ένα λεμόνι.

    ReplyDelete
  5. Ωραία πρόταση Κικίτσα!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
  6. τι χαρά που θα κανει ο αντρούλης μου αν του το φτιάξω !! !!!!!


    καλό απόγευμα Κικίτσα

    ReplyDelete
  7. Φαίνεται καταπληκτικό.....νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από τον βασιλικό...θα το δοκιμάσω και μάλλον θα το προτιμώ στο εξής!!

    ReplyDelete
  8. Φαίνεται καταπληκτικό.....νομίζω ότι θα είναι καλύτερο από τον βασιλικό...θα το δοκιμάσω και μάλλον θα το προτιμώ στο εξής!!

    ReplyDelete
  9. Πέστο Ροκας ε ??? ενδιαφέρον θα έλεγα !!!

    Αξίζει μια δοκιμή !!!

    Ευχαριστούμε Κική !

    ReplyDelete
  10. Δεν έχω φτιάξει ποτέ πέστο ρόκας, ακούγεται λίαν ενδιαφέρον!

    ReplyDelete
  11. Υπέροχη μακαρονάδα,λιτή,απέριττη και νοστιμότατη!Φιλιά,Κική μου!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Κική
    Νόστιμο φαγητό
    όσο για την πικρίλα της ρόκας, εγώ παίρνω baby ρόκα από τα βιολογικά και δεν είναι πικρό. Φιλάκια

    ReplyDelete
  13. Δεν εχω μαγειρεψει ποτε πεστο παροτι ειναι πολυ υγιεινη αλλα μια φορα πηρα ετοιμα μακαρονοα με σαλτσα πεστο που τα βραζεις μονο και δεν μου αρεσε σαν γευση...Αυτα βεβαια φαινονται τοσο λαχταριστα!!!

    ReplyDelete
  14. Εξαιρετικό. Κι άλλη μια εκδοχή για νιόκι κι όχι μόνο, το πεστο δυόσμου. Φανταστικό επίσης. Νένα

    ReplyDelete
  15. Tελειο το πεστο απο ροκα!! Δινει μια πολυ ωραια γευση στα μακαρονια!!!

    ReplyDelete
  16. Κορίτσια δοκιμάστε το και πιστεύω πως θα σας αρέσει!

    Και λοιπόν, όχι! Δεν πίκριζε με όλα τα υλικά μαζί. Σκέτο μόνο του, ψιλοπίκριζε, αλλά όχι να μην μπορείς να το φας.

    ReplyDelete
  17. Εύκολο και νόστιμο.
    Δεν ήξερα άλλος τρόπους αξιοποίησης της ρόκας, εκτός από σαλάτα, συνήθως με μαρούλι.
    Συμπέσαμε κάπως στην ιδέα!
    Τις Καλημέρες μου!

    ReplyDelete
  18. Επειδή τρελαίνομαι για ζυμαρικά και μπορούσα να τρώω καθημερινά..θα το φτιάξω οπωσδήποτε. Την κλασσική πέστο Κική μου εγώ την έβαζα στο ψάρι από παλιά. Επίσης έχω και μια συνταγή δική μου που μου βγήκε στο τυχαίο με την πέστο και θα στην πω αμέσως για να τη δοκιμάσεις:
    Παίρνω σφολιάτα κουρού(ή φτιάχνω αν είμαι..ΕΣΥ!) την απλώνω στον πάγκο, και απλώνω κατά μήκος (αφήνοντας περιθώριο στις άκρες)πέστο βασιλικού, και πατέ ελιάς κατά τόπους ή ελιά ψιλοκομμένη, και πιπεριά ψιλοκομμένη κατά τόπους πάλι, και ντομάτα ώριμη-αν έχω- χωρίς τα ζουμιά και τόνο σε λάδι στραγγισμένο (χωρίς το λάδι..sic)και το τυλίγω ένα ρολό. Το κόβω μετά σε φέτες πάχους ενός δακτύλου περίπου με κοφτερό μαχαίρι και αραδιάζω τις φέτες σε λαδόχαρτο που ξαπλώνω στο ταψί μου και τις ψήνω στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και είναι απίστευτη γεύση και εύκολο και γρήγορο αν σου έρθουν ξαφνικά το σόι ή οι φίλοι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις..
    Πιστεύω οτι θα μπορούσες να βάλεις και άλλη γέμιση φυσικά αλλά αυτό έκανα εγώ και τρελάθηκαν..
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  19. Δύσπιστε ναι! Κι εγώ είδα με ευχάριστη έκπληξη ότι είχαμε φτιάξει κάτι παρόμοιο!

    Ρεγγίνα, νομίζω ότι μου είχες ξαναπεί γι΄αυτή τη συνταγή. Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ :-)

    ReplyDelete
  20. Καλά ο άντρας μου που είναι και μακαρονάς και τρελαίνεται για ρόκα θα το λατρέψει. Εγώ δεν αντέχω την πίκρα της....
    Αλλά αφού λες ότι δεν πικρίζει τόσο θα το κάνω το πείραμα και θα σου πω εντυπώσεις.
    Φιλιά στην όμορφη Ζάκυνθο :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι πάντα η ρόκα πικρή. Δοκίμασέ τη έτσι!

      Delete