Ένα γρήγορο, νόστιμο, εμφανίσμο και εύκολο ορεκτικό για τις γιορτές αλλά και για τα τραπεζώματά μας.
Τι θα χρειαστούμε για μια μικρή δόση:
Πατέ σολομού
1 κουτί τυρί κρέμα (προτιμείστε με χαμηλά λιπαρά)
1 πακέτο (200 γρ. περίπου) φιλέτο καπνιστού σολομού
Το χυμό από 1-2 λεμόνια
Μεμβράνη φαγητού
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεβράνη.
Στρώνουμε τη μεμβράνη σε ένα μπωλ ή βαθύ πιάτο. Αν δεν έχουμε μεμβράνη ανοίγουμε μια σακούλα φαγητού (η μεμβράνη πρέπει να περισσεύει έξω από το μπωλ αρκετά).
Κόβουμε σε λωρίδες το σολομό και τον τοποθετούμε σε σχήμα καρό.
Τον υπόλοιπο σολομό που μένει, τον ψιλοκόβουμε και τον ανακατεύουμε με το τυρί και το λεμόνι. Το λεμόνι δεν το ρίχνουμε μονομιάς αλλά δοκιμάζουμε πόσο ξινό το θέλουμε.
Ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα στο μπωλ.
Κλείνουμε προσεχτικά με τα περισσεύματα της μεμβράνης και το βάζουμε το στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.
Όταν θελήσουμε να το βάλουμε σε πιάτο, αναποδογυρίζουμε στο χέρι μας τη μεμβράνη με το υλικό. Ξετυλίγουμε ολόγυρα τη μεμβράνη, τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και το γυρίζουμε απαλά.
Το σχήμα του είναι εντυπωσιακό. Η γεύση του ακόμα καλύτερη.
Για περισσότερη δόση, διπλασιάστε τα υλικά και φτιάξτε 2 μπωλ.
Για ακόμα πιο γιορτινό look, αντί να κάνουμε σχέδια καρό, κόβουμε το σολομό και σχηματίζουμε με τα κομμάτια ένα έλατο. Στολίζουμε με ρόδι για να βάλουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Καλή επιτυχία. Σας φιλώ από την πρωτεύουσα!
Απο την πρωτευουσα;;;
ReplyDeleteΕδω θα κανετε πρωτοχρονια;
καλώς τη στα (καμμένα μας πλέον) μερη.
ReplyDeleteκαλά να τα περασετε Κική μου
κι ο νεος χρονος να σας βρει γεματους αγαπη
με υγεια
και χαρά!
ο σολωμος τέλειος, δεν το συζητάμε :)))
Αντώνη ναι. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε εδώ πρωτοχρονιά. :-)
ReplyDeleteΜαριλένα, καλώς σας βρήκαμε.
Να περάσετε κι εσείς καλά και ο νέος χρόνος να φέρει μόνο χαρές!
Τρελαίνομαι για σολωμό!!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για την συνταγή!!
Καλές γιορτές να έχεις
Φιλιά
γιαμι!
ReplyDeleteταιριάζει και ο ανιθος..
σολωμός και τυρί κρέμα είναι από τα αγαπημένα μου!!!θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! φιλιά :)
ReplyDeleteDeli,ωραία η συνταγή σου!
ReplyDeleteΑχ,που να βρω καλέ,να κάνω κι εντύπωση...με τις μαγειρικές και διακοσμητικές ικανότητές μου!
Φιλάκια!
Σολομός και cream cheese = σούπερ!!
ReplyDeleteΜ' άρεσε η διακόσμηση με το ελατάκι!!
Καλως όρισες στην πρωτεύουσα:))
Τέλειο! Μαζί με τη μους της πέστροφας που κάνω, θα "χτυπήσω" κι ένα τέτοιο να το ευχαριστηθούμε. Ευχαριστώ Κική μου.
ReplyDeleteΌλγα, καλή χρονιά να έχετε κι εσείς! Ευχαριστώ!
ReplyDeleteΜαγισσούλα, ταιριάζει ναι. Αλλα επειδή δεν τρελαίνομαι δεν τον βάζω.
Εύα είναι ωραίος συνδυασμός.
καλά να περάσεις!
Ελένη, στην αλυσίδα ΣΜ που σου είχα πει, έχει σολομό. Άντε, να καταπλήξεις τα πλήθη! :-)))
Έλενα, γυρίιιιισατεεεε; Καλώς σας βρήκα!
Νένα, μους πέστροφας; Ενδιαφέρον! Πέτσροφα βέβαια στη Ζάκυνθο, δεν ξέρω αν υπάρχει...
Εντυωσιακος ο μεζες και ευκολος.Απ'ο,τι βλεπω θα τραβαει και τσιπουρακι.
ReplyDeleteΠραγματι εντυπωσιακό. Θα συμφωνήσω με τη witch, ο ανηθος του πάει ταμάμ και θα πρόσθετα και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
ReplyDeleteΜακάρι νάναι καλός μαζί μας ο νέος χρόνος Κικίτσα και να σ΄εμπνέει για τέτοιες κι άλλες δημιουργίες!
ReplyDeleteΔημιουργία, και τσιπουράκι και ουζάκι και ό,τι θες! Καλή χρονιά να έχετε!
ReplyDeleteΡένα, μπορεί να εμπλουτιστεί με ό,τι επιθυμεί ο καθένας. Καλή χρονιά!
Ασπούλα, καλή χρονιά να έχεις κοπέλα μου κι εσύ και η οικογένειά σου. Να φέρει μόνο καλά ο νέος χρόνος για όλο τον κόσμο!
Ευχαριστώ πολύ!