Όπως έχω ξαναπεί, το μόνο που τηγανίζω είναι οι πατάτες κι αυτές σπάνια. Σπάνια επίσης θα τηγανίσω οτιδήποτε και αυτό μόνο αν δεν μπαίνει στον φούρνο. Το στομαχάκι μου έχει σοβαρές αντιδράσεις αν του σερβίρω κάτι τηγανητό κι εγώ δεν μπορώ να το αποδιοργανώνω :-)
Καλοκαιρινά λαχανικά πανέ στο γκριλ σήμερα λοιπόν.
Η συνταγή δεν έχει ακριβή υλικά. Σας δίνω μόνο την ιδέα.
Κολοκύθια και μελιτζάνες πανέ στο γκριλ
Για 2 μέτρια κολοκύθια και 2 μελιτζάνες χρειάστηκα:
5-6 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
πάπρικα γλυκά (περίπου 1/2 κ. γ.)
σκόνη μουστάρδα (περίπου 1/2 κ. γ.)
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τα λαχανικά σας.
Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού.
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα στικάκια ενός εκατοστού.
Αφήστε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι αλατισμένες ένα 20λεπτο.
Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και βρέξτε τα κολοκύθια.
Σε πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά, πάπρικα, μουστάρδα και αλάτι.
Στρώστε λαδόκολλα σε ταψί.
Πανάρετε τα λαχανικά και αραδιάστε τα στο ταψί. Πατήστε τα καλά να κολλήσει η φρυγανιά.
Ψήστε σε δυνατό γκριλ (190-200) με αέρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, και γυρίσετε μια φορά.
Σερβίρετέ τα με γιαουρτάκι στο οποίο έχετε προσθέσει πάπρικα ή λίγο κέτσαπ με μουστάρδα μαζί.
υγ. Τα κολοκύθια τα είχα αλατίσει αρχικά και αυτά. Μετά το ψήσιμο ήταν μαλακά, πιο μαλακά από τις μελιτζάνες. Θεωρώ ότι αν δεν αλατιστούν, θα μείνουν πιο σκληρούλια. Αναλόγως πώς τα θέλετε, πράξτε ανάλογα.
Καλή εβδομάδα!
Καλοκαιρινά λαχανικά πανέ στο γκριλ σήμερα λοιπόν.
Η συνταγή δεν έχει ακριβή υλικά. Σας δίνω μόνο την ιδέα.
Κολοκύθια και μελιτζάνες πανέ στο γκριλ
Για 2 μέτρια κολοκύθια και 2 μελιτζάνες χρειάστηκα:
5-6 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
πάπρικα γλυκά (περίπου 1/2 κ. γ.)
σκόνη μουστάρδα (περίπου 1/2 κ. γ.)
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε και καθαρίστε τα λαχανικά σας.
Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού.
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα στικάκια ενός εκατοστού.
Αφήστε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι αλατισμένες ένα 20λεπτο.
Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και βρέξτε τα κολοκύθια.
Σε πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά, πάπρικα, μουστάρδα και αλάτι.
Στρώστε λαδόκολλα σε ταψί.
Πανάρετε τα λαχανικά και αραδιάστε τα στο ταψί. Πατήστε τα καλά να κολλήσει η φρυγανιά.
Ψήστε σε δυνατό γκριλ (190-200) με αέρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, και γυρίσετε μια φορά.
Σερβίρετέ τα με γιαουρτάκι στο οποίο έχετε προσθέσει πάπρικα ή λίγο κέτσαπ με μουστάρδα μαζί.
υγ. Τα κολοκύθια τα είχα αλατίσει αρχικά και αυτά. Μετά το ψήσιμο ήταν μαλακά, πιο μαλακά από τις μελιτζάνες. Θεωρώ ότι αν δεν αλατιστούν, θα μείνουν πιο σκληρούλια. Αναλόγως πώς τα θέλετε, πράξτε ανάλογα.
Καλή εβδομάδα!
Πολύ ωραία ιδέα, ιδανικά με γιαούρτι!
ReplyDeleteΔιάβασα κάπου με πάπρικα να γίνουν σαν τσίπς, δυο φορές τα έκανα σε διαφορετικούς φούρνους αλλά πάλι μαλακά βγήκαν λες να είναι το αλάτισμα;;
ReplyDeleteτέλεια ιδεα!Εγώ συνήθως βάζω μελιτζάνες κολοκυθάκια και πίπεριες στο φούρνο και γίνονται σαν τιγάνητές,δενείχα σκεφτεί να τις πανάρω κιόλας!!
ReplyDeleteΘα τα δοκιμάσουμε σίγουρα! Ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα! Μου αρέσουν έτσι παναρισμένα!
ReplyDeleteΤέλεια συνταγή Κική!!Καί μέ τζάτζίκη,όνειρο!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!
ReplyDeleteMookies ναι!
ReplyDeleteΞανθή έτσι υποθέτω. Θα τα δοκιμάσω χωρίς αλάτι.
Κική κι εγώ κάνω τέτοια. Απλά τώρα ήταν και παναρισμένα ;-)
ζωγραφιά καλωσήρθες!
Μαράκι ωραία ήταν ;-)
Ντιμη ναι!!!