Σαν να λέμε finger food. Ούτε πιατάκια, ούτε πλύσιμο μετά, ούτε τίποτα. Τσιμπολογάς στο χέρι και είσαι μια χαρά. Και εσύ που τα τσιμπάς και η νοικοκυρά ;-)
Λοιπόν, στο διαταύτα. Πρόσφατα έφτιαξα μεζέδες για μια γιορτή. Όλες οι συνταγές βρίσκονται στο μπλογκ, εκτός από αυτό που βρίσκεται στα ποτηράκια.
Παρακάτω βλέπετε τα εξής:
Ντοματίνια γεμιστά με κατίκι Δομοκού και αγγούρι. Συνταγή εδώ
Ανάμεσά τους έχω βάλει ντοματίνια με μοτσαρέλα.
Ρολάκια σολομού. Συνταγή εδώ
Και πάλι μία απ΄ όλα, μαζί με τα ποτηράκια. Ανθότυρο με πέστο πιπεριάς και φέτας. Πολύ νόστιμο!
Σερβιρίστηκε με κουταλάκια παγωτού μιας χρήσεως. Εύκολο να γίνει και γρήγορο. Ας δούμε πώς θα το φτιάξουμε.
Ανθότυρο με πέστο κόκκινης πιπεριάς και φέτα, σε ποτηράκι
Υλικά για 30 ποτηράκια (σφηνάκια)
500 γρ. ανθότυρο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγες σταγόνες soya sause (μπορείτε να βάλετε και ξύδι βαλσάμικο)
200 γρ. φέτα
2 κόκκινες πιπεριές
1 κ. γ. ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ λιώνουμε το ανθότυρο με πηρούνι.
Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και λίγη soya sause και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το υλικό σε 30 σφηνάκια. Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα γουδοχέρι να πάει καλά στις άκρες, έτσι ώστε να μην περνάει στα πλαϊνά το πέστο που θα ρίξουμε στη συνέχεια.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από κοτσάνι και σπόρια.
Σε μπλεντεράκι λιώνουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τη φέτα και το ξύδι και ξαναχτυπάμε να ενωθούν.
Μοιράζουμε στα σφηνάκια (ένα κ. γ.).
Σερβίρουμε με ατομικά κουταλάκια.
Λοιπόν, στο διαταύτα. Πρόσφατα έφτιαξα μεζέδες για μια γιορτή. Όλες οι συνταγές βρίσκονται στο μπλογκ, εκτός από αυτό που βρίσκεται στα ποτηράκια.
Παρακάτω βλέπετε τα εξής:
Ντοματίνια γεμιστά με κατίκι Δομοκού και αγγούρι. Συνταγή εδώ
Ανάμεσά τους έχω βάλει ντοματίνια με μοτσαρέλα.
Ρολάκια σολομού. Συνταγή εδώ
Μία απ' όλα ;-)
Και πάλι μία απ΄ όλα, μαζί με τα ποτηράκια. Ανθότυρο με πέστο πιπεριάς και φέτας. Πολύ νόστιμο!
Σερβιρίστηκε με κουταλάκια παγωτού μιας χρήσεως. Εύκολο να γίνει και γρήγορο. Ας δούμε πώς θα το φτιάξουμε.
Ανθότυρο με πέστο κόκκινης πιπεριάς και φέτα, σε ποτηράκι
Υλικά για 30 ποτηράκια (σφηνάκια)
500 γρ. ανθότυρο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγες σταγόνες soya sause (μπορείτε να βάλετε και ξύδι βαλσάμικο)
200 γρ. φέτα
2 κόκκινες πιπεριές
1 κ. γ. ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ λιώνουμε το ανθότυρο με πηρούνι.
Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και λίγη soya sause και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το υλικό σε 30 σφηνάκια. Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα γουδοχέρι να πάει καλά στις άκρες, έτσι ώστε να μην περνάει στα πλαϊνά το πέστο που θα ρίξουμε στη συνέχεια.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από κοτσάνι και σπόρια.
Σε μπλεντεράκι λιώνουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τη φέτα και το ξύδι και ξαναχτυπάμε να ενωθούν.
Μοιράζουμε στα σφηνάκια (ένα κ. γ.).
Σερβίρουμε με ατομικά κουταλάκια.
Πώ πώ νοστιμιές Κική!!Ωραία μεζεδάκια!!Θά τά δοκιμάσω!!Καλημέρα!!
ReplyDeleteΚική μου, αυτά τα μεζεδάκια για το καλοκαίρι που η ζέστη δεν θέλει πολύ μαγείρεμα, ούτε το στομάχι μαγειρευτά, είναι ότι πρέπει! Επίσης για χορευτικό πάρτυ που δεν βαραίνει το φαγητό!
ReplyDeleteXρυσοχέρα!
ReplyDeleteΓεια σου και απο μενα κικη,ειμαι η κικη!!!!
ReplyDeleteΤελειες ιδεες,οτι πρεπει για παρτυ!Μπραβο!
Γεια σου Κικίτσα, πολλές νόστιμες μπουκίτσες μαζί, σκέτος πειρασμός...Καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ
ReplyDeleteΠολύ ωραία τα μεζεδάκια σου Κική. Και το πέστο κόκκινης πιπεριάς στο ποτήρι τέλειο.
ReplyDeleteΜπράβο
Φιλιά
Ντίμη φιλάκια!
ReplyDeleteΑγγελική συμφωνώ!
ReplyDeleteΜάρθα ευχαριστώ!
ReplyDeleteΚική συνονόματη καλωσήρθες!
ReplyDeleteΧαρά φιλάκια!
ReplyDeleteΜάριον ευχαριστώ! Φιλάκια!
ReplyDelete