Δεν ξέρω αν εσείς είστε από αυτούς που γιορτάζουν αύριο. Χρειάζεται αλήθεια μια συγκεκριμένη μέρα για να δείξετε την αγάπη σας προς το ταίρι σας; Δεν νομίζω! Όπως και να ΄χει, αυτά τα σοκολατάκια, πρέπει να τα δοκιμάσετε! Αν σας αρέσει και το μάρτζιπαν, τότε επιβάλλεται. Προσέξτε όμως. Σας προειδοποιώ. Κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο σε ένα. Απλά εθίζεσαι.
Και επειδή αυτό το μπλογκ κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να σας κρατάει σε φόρμα με συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά (εκτός εξαιρέσεων) θα φτιάξουμε ΜΟΝΟ 16 σοκολατάκια. Πώς; Σας φαίνονται λίγα; Ελάτε τώρα! 8 εσείς και 8 εκείνος...Άκου κει σας φαίνονται λίγα!!! 8 ο καθένας και πολλά σας. Όχι επειδή βρήκαμε μέρα να το γιορτάσουμε να γίνουμε σαν φάλαινες μετά! Άντε μπράβο!
Εύκολα σοκολατάκια με μάρτζιπαν και φουντούκια
Υλικά για 16 σοκολατάκια (μη διπλασιάζεις τη δόση, σε βλέπω...)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. μάρτζιπαν (υπάρχει συσκευασμένο σε γνωστή αλυσίδα σμ)
16 φουντούκια
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (=μπωλάκι μεταλλικό πάνω σε ατμούς από νερό που βράζει ή λιώσιμο σε φούρνο μικροκυμάτων, ή αν είστε από τους τυχερούς που ΑΚΟΜΑ ανάβουν καλοριφέρ, αφήστε τη πάνω σε ένα σώμα καλοριφέρ για λίγη ώρα).
Χωρίζουμε το μάρτζιπαν σε 16 κομμάτια.
Πατικώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας το κομμάτι μάρτζιπαν που κρατάμε, βάζουμε ένα φουντουκάκι στη μέση, το κλείνουμε να κρυφτεί και πλάθουμε να γίνει μια μπαλίτσα.
Με τα δάχτυλά μας της δίνουμε σχήμα καρδιάς.
Ακουμπάμε τις καρδούλες πάνω σε χαρτί ψησίματος καθώς τις φτιάχνουμε.
Παίρνουμε ένα πηρουνάκι και βουτάμε με τη βοήθειά του μία-μία τις καρδούλες στη σοκολάτα. Τις γυρίζουμε απαλά από όλες τις μεριές να καλυφτούν με σοκολάτα.
Τις βάζουμε σε δίσκο/πιάτο πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Όταν τελειώσουμε με όλες, βάζουμε τις καρδούλες στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Αν σας έχει μείνει σοκολάτα συνεχίζετε ως εξής:
Διατηρούμε τη σοκολάτα που μας έμεινε ζεστή ή την ξαναζεσταίνουμε μόλις σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια. Μετά, βουτάμε το πηρούνι στη ρευστή σοκολάτα και κάνουμε σχεδιάκια και γραμμούλες πάνω από τα σοκολατάκια. Ξαναβάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να σφίξουν και τα σχεδιάκια.
Αν εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα σοκολάτα, μπορείτε να ρίξετε μερικά ξηροκάρπια και να φτιάξετε επιπλέον σοκολατάκια, όπως είχαμε πει σε παλιότερο ποστ.
Απολαύστε τα σοκολατάκια σας μαζί ή...μόνη! Μόνο θυμηθείτε ότι σας προειδοποίησα όπως θα περνάτε στο 2ο, 3ο, 4ο, 5ο.... ;-)
Και επειδή αυτό το μπλογκ κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να σας κρατάει σε φόρμα με συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά (εκτός εξαιρέσεων) θα φτιάξουμε ΜΟΝΟ 16 σοκολατάκια. Πώς; Σας φαίνονται λίγα; Ελάτε τώρα! 8 εσείς και 8 εκείνος...Άκου κει σας φαίνονται λίγα!!! 8 ο καθένας και πολλά σας. Όχι επειδή βρήκαμε μέρα να το γιορτάσουμε να γίνουμε σαν φάλαινες μετά! Άντε μπράβο!
Εύκολα σοκολατάκια με μάρτζιπαν και φουντούκια
Υλικά για 16 σοκολατάκια (μη διπλασιάζεις τη δόση, σε βλέπω...)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. μάρτζιπαν (υπάρχει συσκευασμένο σε γνωστή αλυσίδα σμ)
16 φουντούκια
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (=μπωλάκι μεταλλικό πάνω σε ατμούς από νερό που βράζει ή λιώσιμο σε φούρνο μικροκυμάτων, ή αν είστε από τους τυχερούς που ΑΚΟΜΑ ανάβουν καλοριφέρ, αφήστε τη πάνω σε ένα σώμα καλοριφέρ για λίγη ώρα).
Χωρίζουμε το μάρτζιπαν σε 16 κομμάτια.
Πατικώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας το κομμάτι μάρτζιπαν που κρατάμε, βάζουμε ένα φουντουκάκι στη μέση, το κλείνουμε να κρυφτεί και πλάθουμε να γίνει μια μπαλίτσα.
Με τα δάχτυλά μας της δίνουμε σχήμα καρδιάς.
Ακουμπάμε τις καρδούλες πάνω σε χαρτί ψησίματος καθώς τις φτιάχνουμε.
Παίρνουμε ένα πηρουνάκι και βουτάμε με τη βοήθειά του μία-μία τις καρδούλες στη σοκολάτα. Τις γυρίζουμε απαλά από όλες τις μεριές να καλυφτούν με σοκολάτα.
Τις βάζουμε σε δίσκο/πιάτο πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Όταν τελειώσουμε με όλες, βάζουμε τις καρδούλες στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Αν σας έχει μείνει σοκολάτα συνεχίζετε ως εξής:
Διατηρούμε τη σοκολάτα που μας έμεινε ζεστή ή την ξαναζεσταίνουμε μόλις σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια. Μετά, βουτάμε το πηρούνι στη ρευστή σοκολάτα και κάνουμε σχεδιάκια και γραμμούλες πάνω από τα σοκολατάκια. Ξαναβάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να σφίξουν και τα σχεδιάκια.
Αν εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα σοκολάτα, μπορείτε να ρίξετε μερικά ξηροκάρπια και να φτιάξετε επιπλέον σοκολατάκια, όπως είχαμε πει σε παλιότερο ποστ.
Απολαύστε τα σοκολατάκια σας μαζί ή...μόνη! Μόνο θυμηθείτε ότι σας προειδοποίησα όπως θα περνάτε στο 2ο, 3ο, 4ο, 5ο.... ;-)
Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γιορτάζουμε για να φτιάξουμε αρκρί να έχουμε όρεξη. Και από αυτήν.....ουουουου
ReplyDeleteΠολύ εύκολα είναι. Όσο για το αν είναι νόστιμα, βασίζομαι σε σένα.
Συμφωνώ. Θα μπορούσα να γιορτάζω κάθε μέρα με τέτοια σοκολατάκια ;-)
DeleteΤου ωραιοτάτου!
ReplyDelete:-)
DeleteΚαλημέρα,
ReplyDeleteΔεν γιορτάζω αύριο αλλά τα σοκολατάκια σου θα τα φάω σίγουρα!!! Πανεύκολα και πεντανόστιμα!!!
Είναι όντως εθιστικά. Τουλάχιστον για μένα που λατρεύω την αμυγδαλόπαστα.
ReplyDeleteΕίναι και πολύ εμφανίσημα!!
Η τελευταία σου φωτογραφία με τις κάρτες που γράφουν LOVE, πολύ μου αρέσει!!
Φιλιά και καλημέρες!
Άσε Χρυσαυγή! Ευτυχώς που είχα μόνο 16...Δεν σταματούσα γιατί κι εμένα μ΄ αρέσει η αμυγδαλόπαστα...
DeleteΕυχαριστώ!
Πάρα πολύ εμφανίσιμα σοκολατάκια και σίγουρα πολύ νόστιμα!
ReplyDeleteΑν φάω και τα 16 πειράζει; :)
Φιλιά πολλά!
Καθόλου δεν πειράζει! ;-)
DeleteΦανταστικά είναι Κική μου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΕύκολα, γρήγορα και οικονομικά! Η σοκολάτα γάλακτος με το μάρτζιπαν πάει τρελά και όσο για την εμφάνιση, είναι πανέμορφα και πολύ ορεκτικά!
ReplyDeleteΗ όρεξη για σοκολάτα μου ήρθε με υπερβολικά αυξανόμενη ταχύτητα! :)
Άσε...Ήταν εθιστικά σου λέω!
DeleteΜάλλον δεν φτάνουν 16 Κική μου
ReplyDelete8 θα φάω την ώρα που θα τα φτιάχνω και άλλα 8 όταν παγώσουν.
Μόνη θα γιορτάσω εγώ...χιχι.
Εξαιρετική η ιδέα σου, νασαι καλά.
Χρόνια πολλά ;)
Φιλιά
Κι εγώ μόνη το ... γιόρτασα! χαχα!
DeleteΛοιπόν εγώ θα τα έτρωγα και τα 16! Τέλεια! Λες και έχουν κοπει με κουπ πατ!
ReplyDeleteΗ Αγγελική Ν, έχει να το λέει για την ομοιομορφία των χειροποίητων γλυκών μου. ;-)
DeleteΠειράζει που τα θελω ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ?
ReplyDeleteΤόσο προκλητικά και εθιστικά! Ευχαριστώ πολύ για τις νοστιμιές....
Παρακαλώ!
DeleteΦαινονται υπεροχα!!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΠανέμορφα είναι! Επαγγελματική δουλειά! Μπράβο!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΚαλημέρα Κική!!Φτάνουν καί περισεύουν 8 σοκολατάκια!!Ωραία συνταγή!!Εύκολη καί γρήγορη!!Happy Valentine's Day!!
ReplyDeleteΜερσί!
Delete