Πριν μια βδομάδα σας πρότεινα το λικέρ λωτού. Και μια και είπα ότι καλό είναι να μην πετάξουμε τα φρούτα αλλά να τα βάλουμε σε κέικ, ήρθε η ώρα για το γλυκό. Στα περισσότερα λικέρ δεν πετάω τα φρούτα. Μπορούν να γίνουν μεθυσμένες μαρμελάδες, τσάτνεϋ ή να μπουν σε κέικ. Έτσι και με τους λωτούς. Το κέικ που προέκυψε ήταν νόστιμο και ζουμερό, όπως όλα τα κέικ με φρούτα!
Το κέικ επίσης μπαίνει σήμερα Δευτέρα, στα πλαίσια της ιδέας της Νοτούλας για τα κέικ της Δευτέρας.
Κέικ με λωτούς από λικέρ
Υλικά
2 λωτοί από το λικέρ λιωμένοι ελαφρώς στο μπλέντερ
200 γρ. ζάχαρη
¼ κούπας ηλιέλαιο
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. σ. λικέρ λωτού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε τους λωτούς στο μπλέντερ να λιώσουν ελαφρώς.
Μέσα σε μπωλ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά με μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε το υλικό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού.
Καλή εβδομάδα!
Το κέικ επίσης μπαίνει σήμερα Δευτέρα, στα πλαίσια της ιδέας της Νοτούλας για τα κέικ της Δευτέρας.
Κέικ με λωτούς από λικέρ
Υλικά
2 λωτοί από το λικέρ λιωμένοι ελαφρώς στο μπλέντερ
200 γρ. ζάχαρη
¼ κούπας ηλιέλαιο
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. σ. λικέρ λωτού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε τους λωτούς στο μπλέντερ να λιώσουν ελαφρώς.
Μέσα σε μπωλ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά με μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε το υλικό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού.
Καλή εβδομάδα!
Δείχνει τόσο φίνο, και οι φωτογραφίες σου θυμίζουν κάτι από vintage. Χάρμα!
ReplyDeleteΘα πρέπει να είναι τέλειο, αχ να είμασταν κοντά....!!!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα Κική μου!!!!
Καλό σκ!
DeleteΚική μου οι λωτοί αρέσουν πολύ στον άντρα μου....θα του κάνω έκπληξη με το κέικ!!!
ReplyDeleteΤέλεια!
DeleteΝα τη η συνταγούλα που περιμέναμε λοιπόν! Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και υποψιάζομαι ότι θα έχει πολύ ωραία γεύση! Μιαμ μιαμ!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!!
Όντως έχει!
DeleteΚαι το είδα εγώ το κεκάκι δίπλα στο λικέρ και το περίμενα πως και πως:)
ReplyDelete;-)
DeleteΕυχαριστούμε πολύ Κική, έτσι οι λωτοί δεν θα πάνε χαμένοι!
ReplyDeleteΑνακύκλωση υλικών και δεν πετάμε τίποτα!
DeleteΔιαφορετικό και σίγουρα αρωματικό και ζουμερό κέικ! Δείχνει νοστιμότατο και οι φωτογραφίες πολύ κομψές πράγματι!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα εύχομαι!
Ευχαριστώ!
DeleteΠρέπει να είναι άκρως αρωματικό αυτό το κεκάκι.
ReplyDeleteΦιλιά
Είναι!
DeleteΝα ένα κέικ που δεν έχω ξαναδεί!
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή σου στο παιχνίδι μας Κική! Και αξιοποιεί και εναπομείναντα υλικά, οπότε διπλό το καλό!
Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!
Ανακύκλωση!
DeleteΦιλάκια!
Deli,πρωτότυπο και θα ήθελα να κάνω μια δοκιμούλα,γιατί οι λωτοί δε μου αρέσουν,αλλά στο κέικ με τα λοιπά υλικά σίγουρα θα έχουν καλύτερη γεύση.
ReplyDeleteΦιλιά!
Ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά στο κέικ ήταν μια χαρά!
DeleteΚαλημέρα Κική!Πολύ ωραίο τό κείκ αλλά καί τό λικεράκι πού τό συνοδεύη!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΥπέροχο το cake και πρωτότυπο.
ReplyDeleteΠρέπει να είναι πολύ νόστιμο και αρωματικό!!!
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Φιλιά πολλά και ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ
Κι εγώ!
DeleteEγώ που δεν το ήξερα αυτό το μυστικό τους πέταξα [σνιφ - σνιφ]
ReplyDeleteπέρυσι μετά το φιλτράρισμα του λικέρ λωτού - βανίλιας που έκανα...
Όμως επειδή δεν είναι φρούτα διαρκείας, μπορούμε αν βρεθούμε
με πολλούς φρέσκους λωτούς ξαφνικά να τους πολτοποιήσουμε δύο-δύο
μαζί, να τους διατηρήσουμε στον καταψύκτη και κάθε φορά που θέλουμε
να κάνουμε το νόστιμο κεκάκι σου να ξεπαγώσουμε τον λωτοπουρέ και
να τους προσθέσουμε στη συνταγή σου!!!
Φιλάκια!!
Ακριβώς! Όταν είναι εποχή τους μπορούμε να τους καταψύξουμε όπως και με την κολοκύθα!
DeleteΚική μου τι ωραία ιδέα, πρέπει να έγινε πάρα πολύ ωραίο το κέικ σου!!!
ReplyDeleteΈνα κέικ που δύσκολα θα συναντήσουμε αλλού. Μπράβο Κική, για την ιδέα και την εκτέλεση της.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Καλό σκ!
DeleteΕυχαριστώ!