Τη ζαχαρόπαστα την έχω ερωτευτεί εδώ και καιρό. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος από την πρώτη ματιά! Παρόλο που ήταν όμως κεραυνοβόλος, δεν ασχολήθηκα στενά με την κάλυψη τουρτών, γιατί όσες ασχολείστε, ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα ότι αυτό το πράγμα θέλει ησυχία, χώρο, εργαλεία κλπ. Έτσι, αφού κάλυψα το πρώτο κέικ μου με ζαχαρόπαστα εδώ και 2,5 χρόνο, μετά κάλυψα μπισκοτάκια και αρκετά αργότερα καταπιάστηκα πάλι πιο ζεστά. Το αποτέλεσμα λοιπόν που βλέπετε, είναι η 2η απόπειρα κάλυψης με ζαχαρόπαστα και έγινε τον Ιούλιο και ήταν η πρόκληση που μου έβαλε ηξ μικρή μου φίλη Νένα, για τα γενέθλιά της! Δεν είχα κάνει ποτέ φιόγκο πριν. Για πρώτη φορά, καλά ήταν.
Η επόμενη απόπειρα, ήταν το Σεπτέμβριο. Μαζί, και η πρώτη απόπειρα να φτιάξω διακοσμητικά από royal icing. Άλλο ωραίο υλικό, εντελώς διαφορετικό από τη ζαχαρόπαστα! Μου αρέσουν και τα δύο πολύ!
Έκτοτε, έψαχνα και άδραχνα οποιαδήποτε ευκαιρία για να κάνω εξάσκηση. Ακολούθησε η τούρτα γενεθλίων της φίλης μου της Πέννυς!
Τα Χριστούγεννα, έκανα βασιλόπιτες με ζαχαρόπαστα και του Αγίου Βαλεντίνου την τούρτα καρδιά, που έχετε ήδη δει.
Στη συνέχεια, ήρθε η τούρτα για τη Ρέα! Είχα ελάχιστο χρόνο για να σκεφτώ κάτι πιο πολύπλοκο. Στη Ρέα άρεσαν οι φιόγκοι κι εγώ, τους είχα ήδη πάρει τον αέρα!
Ενδιάμεσα, έκανα μια τούρτα-παρτέρι, μια ιδέα από εδώ. Δεν είναι από ζαχαρόπαστα, αλλά μου άρεσε πολύ!
Η φίλη μου η Αγγελική, δυσκολευόταν να χειριστεί τη ζαχαρόπαστα και κάναμε μαζί μια τούρτα για να δει από κοντά πώς γίνεται. Έτσι, μαζί, φτιάξαμε μια ανοιξιάτικη τουρτίτσα.
Μετά, ήρθε η μικρούλα Ελευθερία. Παρ' ό,τι ενός, η μαμά προτίμησε μια τούρτα καπέλο για ενήλικες, διότι κοτζάμ κοπέλα, τι τα θέλει τα μωρουδίστικα καπελάκια; Χαχα! Η τούρτα ήταν πάλι πρόκληση. Μέχρι και στον ύπνο μου την έβλεπα μέχρι να την ολοκληρώσω!
Μετά, ήρθε η 20χρονη κόρη μου, που για τα γενέθλιά της, ήθελε...Μπομπ Σφουγγαράκη. Ναι, ναι. Μη γελάτε. Η 20χρονη τέτοια τούρτα ήθελε! Με βοήθησε στη διακόσμηση. Η κόρη είναι στα χνάρια μου και θα γίνει καλύτερη από μένα στην κουζίνα :-)
Τέλος, θέλω να σας δείξω το χτεσινό μωρό μου. Νομίζω, ότι μετά το καπέλο και τον Μπομπ, είναι ό,τι ωραιότερο και πολυπλοκότερο έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Την πρόκληση μου την έβαλε πάλι η Νένα, η οποία μου βάζει δύσκολα και μ΄αρέσει! Τούρτα δίπατη, με γέμιση μους σοκολάτας. Η Νένα ήθελε ένα αρκουδάκι ξαπλωτό. Μα ήταν δυνατόν να βάλω μόνο ένα αρκουδάκι; Την τούρτα την ερωτευτήκαμε κι εγώ και η Νένα και η Ασπασία η μαμά της. Είναι ό,τι πιο γλυκό έχω φτιάξει!
Δεν σας δείχνω τις τούρτες για να επιδειχθώ. Στο facebook, τις τούρτες τις βάζω με το που τις κάνω. Όσοι έχειτε fb, ξέρετε πολύ καλά, ότι έχει μεγαλύτερη αμεσότητα από το μπλογκ. Επειδή λοιπόν, το μπλογκ δεν έχει τόση αμεσότητα (και γι' αυτό δεν τις έβαζα μία-μία), και επειδή πολλοί δεν έχουν fb και με παρακάλεσαν να τις βάλω κι εδώ (ειδικά οι καλεσμένοι της Ασπασίας που δεν πρόλαβαν να τη δουν χτες, παρά μόνο κομμένη), σας τις δείχνω. Όσοι ασχολείστε με τη ζαχαρόπαστα, ξέρετε πόσο δημιουργική είναι αυτή η ενασχόληση, πόση χαρά και ενθουσιασμό σου δίνει το αποτέλεσμα και πώς κάθε φορά, θες όλο και περισσότερα gadgets για να καλύψεις τη φαντασία σου και τις απαιτήσεις μιας τούρτας.
Ψηλά, στις σελίδες που έχω κάτω από τον τίτλο, μπορείτε να βλέπετε τις τούρτες που προσθέτω.
Τι λέτε; Δεν έχω δίκιο που έχω ενθουσιαστεί;
Η επόμενη απόπειρα, ήταν το Σεπτέμβριο. Μαζί, και η πρώτη απόπειρα να φτιάξω διακοσμητικά από royal icing. Άλλο ωραίο υλικό, εντελώς διαφορετικό από τη ζαχαρόπαστα! Μου αρέσουν και τα δύο πολύ!
Έκτοτε, έψαχνα και άδραχνα οποιαδήποτε ευκαιρία για να κάνω εξάσκηση. Ακολούθησε η τούρτα γενεθλίων της φίλης μου της Πέννυς!
Τα Χριστούγεννα, έκανα βασιλόπιτες με ζαχαρόπαστα και του Αγίου Βαλεντίνου την τούρτα καρδιά, που έχετε ήδη δει.
Στη συνέχεια, ήρθε η τούρτα για τη Ρέα! Είχα ελάχιστο χρόνο για να σκεφτώ κάτι πιο πολύπλοκο. Στη Ρέα άρεσαν οι φιόγκοι κι εγώ, τους είχα ήδη πάρει τον αέρα!
Ενδιάμεσα, έκανα μια τούρτα-παρτέρι, μια ιδέα από εδώ. Δεν είναι από ζαχαρόπαστα, αλλά μου άρεσε πολύ!
Η φίλη μου η Αγγελική, δυσκολευόταν να χειριστεί τη ζαχαρόπαστα και κάναμε μαζί μια τούρτα για να δει από κοντά πώς γίνεται. Έτσι, μαζί, φτιάξαμε μια ανοιξιάτικη τουρτίτσα.
Μετά, ήρθε η μικρούλα Ελευθερία. Παρ' ό,τι ενός, η μαμά προτίμησε μια τούρτα καπέλο για ενήλικες, διότι κοτζάμ κοπέλα, τι τα θέλει τα μωρουδίστικα καπελάκια; Χαχα! Η τούρτα ήταν πάλι πρόκληση. Μέχρι και στον ύπνο μου την έβλεπα μέχρι να την ολοκληρώσω!
Μετά, ήρθε η 20χρονη κόρη μου, που για τα γενέθλιά της, ήθελε...Μπομπ Σφουγγαράκη. Ναι, ναι. Μη γελάτε. Η 20χρονη τέτοια τούρτα ήθελε! Με βοήθησε στη διακόσμηση. Η κόρη είναι στα χνάρια μου και θα γίνει καλύτερη από μένα στην κουζίνα :-)
Τέλος, θέλω να σας δείξω το χτεσινό μωρό μου. Νομίζω, ότι μετά το καπέλο και τον Μπομπ, είναι ό,τι ωραιότερο και πολυπλοκότερο έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Την πρόκληση μου την έβαλε πάλι η Νένα, η οποία μου βάζει δύσκολα και μ΄αρέσει! Τούρτα δίπατη, με γέμιση μους σοκολάτας. Η Νένα ήθελε ένα αρκουδάκι ξαπλωτό. Μα ήταν δυνατόν να βάλω μόνο ένα αρκουδάκι; Την τούρτα την ερωτευτήκαμε κι εγώ και η Νένα και η Ασπασία η μαμά της. Είναι ό,τι πιο γλυκό έχω φτιάξει!
Δεν σας δείχνω τις τούρτες για να επιδειχθώ. Στο facebook, τις τούρτες τις βάζω με το που τις κάνω. Όσοι έχειτε fb, ξέρετε πολύ καλά, ότι έχει μεγαλύτερη αμεσότητα από το μπλογκ. Επειδή λοιπόν, το μπλογκ δεν έχει τόση αμεσότητα (και γι' αυτό δεν τις έβαζα μία-μία), και επειδή πολλοί δεν έχουν fb και με παρακάλεσαν να τις βάλω κι εδώ (ειδικά οι καλεσμένοι της Ασπασίας που δεν πρόλαβαν να τη δουν χτες, παρά μόνο κομμένη), σας τις δείχνω. Όσοι ασχολείστε με τη ζαχαρόπαστα, ξέρετε πόσο δημιουργική είναι αυτή η ενασχόληση, πόση χαρά και ενθουσιασμό σου δίνει το αποτέλεσμα και πώς κάθε φορά, θες όλο και περισσότερα gadgets για να καλύψεις τη φαντασία σου και τις απαιτήσεις μιας τούρτας.
Ψηλά, στις σελίδες που έχω κάτω από τον τίτλο, μπορείτε να βλέπετε τις τούρτες που προσθέτω.
Τι λέτε; Δεν έχω δίκιο που έχω ενθουσιαστεί;
Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τη ζαχαρόπαστα γιατί δεν μου πολυαρέσει η γεύση που δίνει στις τούρτες, μου φαίνεται πολύ γλυκιά, αλλά οπτικά μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Θέλει τέχνη για πετύχεις μια ωραία εμφάνιση και πολλή ώρα δουλειά.
ReplyDeleteΌλες οι τούρτες σου Κική φαίνονται εκπληκτικές. Ειδικά αυτή με το φιόγκο, το καπέλο και ο σφουγγαράκης! Μήπως ν' αρχίσεις να τις πουλάς; Ευκαιρία για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα!!
Εμένα δυστυχώς μου αρέσει ΚΑΙ η γεύση της. Είναι πειρασμός για μένα.
DeleteΕυχαριστώ πολύ! Να τις πουλάω ε; Με μεγάλη χαρά θα τις πουλούσα! :-)
Τις αλλες τις ειχα δει, αλλά την αρκουδένια, ααααααααααααα, οφειλω να πω πως εχεις εξελιχθεί σε μεγάλο ταλεντο! Ειδες τελικά, ποση αγαπη δινεις και ποση αγαπη παιρνεις απο αυτο το υλικο! Αυτο με κρατησε και μενα! Καλη συνεχεια ζουζουνα μου!
ReplyDeleteΕίδες Νικούλι; Όλο και καλύτερες ε; Ευχαριστώ πολύ, για όλα! ;-)
DeleteΧίλια δίκια έχεις,Κική μου!Θαύματα κάνεις (και) με τη ζαχαρόπαστα!
ReplyDeleteΚι εγώ σαν τη Μάγδα δεν τη θέλω στα γλυκά αλλά μόνο για θαυμασμό.
ReplyDeleteΕκείνο το καπέλο το είχα δει στο fb και το θαύμαζα πολλές φορές.
Εύχομαι καλή πορεία με τις ζαχαρόπαστες!!
Εμένα με ξέρεις. Αμετανόητα γλυκατζού!
DeleteΕυχαριστώ!
ΠΟλύ ωραίες οι τούρτες σου Κική μου.
ReplyDeleteΑυτη με τα αρκουδάκια φανταστική :)
Μ αρέσει η ζαχαρόπαστα στις τούρτες. Τις στολίζει όμορφα και μπορείς να κάνεις πολλά πραγματα.
Φιλιά
Ευχαριστώ!
DeleteΣυμφωνώ. Δίνουν όμορφη εμφάνιση!
Κική μου μπράβο σου εντυπωσιακότατες!!!!Μου αρέσει πολύ η ζαχαρόπαστα σαν υλικό!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Ευχαριστώ! Κι εμένα!
DeleteΕίναι υπέροχες, όπως και το blog σου.Σίσσυ
ReplyDeleteΕυχαριστωωώ!
DeleteΟλες πανέμορφες, αλλά τα αρκουδάκια μου έκλεψαν την καρδιά!
ReplyDeleteΕίναι πραγματικά σκέτη γλύκα!
Φιλιά!
Ευχαριστώ Έλενα!
DeleteΘα συμφωνήσω κι εγώ με τις προλαλήσασες Μάγδα και Ξανθή! Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω γλυκά με ζαχαρόπαστα, αλλά προς το παρόν μέχρι εκεί!!
ReplyDeleteΚική μου οι τούρτες σου είναι πάρα πολύ όμορφες!
Λάτρεψα την τούρτα παρτέρι και την τούρτα καπέλο!
Το χτεσινό δημιούργημά σου είναι σκέτο έργο τέχνης!!
Φιλιά, καλό σαββατοκύριακο!!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου! Ακριβώς επειδή είναι πολύ γλυκιά η ζαχαρόπαστα, φροντίζουμε να ισορροπεί το εσωτερικό με κάτι λιγότερο γλυκό.
DeleteKiki, καλησπέρα. Η περιγραφή σου, κάνει τη διαδικασία παρασκευής της ζαχαρόπαστας, να φαίνεται πολύ εύκολη, ενώ εγώ πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν είναι. Γι΄ αυτό και δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα, παρότι μου αρέσει αυτό το είδος επικάλυψης. Αν και έχω βιβλίο για ζαχαρόπαστα, royal icing κ.λ.π., με πολλές οδηγίες, από τότε που ήταν η κόρη μου μικρή, δεν το έχω ακόμη δικιμάσει. Βλέπω όμως τις δημιουργίες σου και τις θαυμάζω, τυχεροί όσοι τις δοκίμασαν!! Το καπέλο και αρκουδάκια μου αρέσουν, αλλά και η πρώτη τούρτα με την κόκκινη κορδέλα, μια χαρά είναι, παρ΄ ότι ήσουν στην αρχή.
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια και σε αυτό το είδος. Να δούμε και άλλες όμορφες ιδέες, σύντομα.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Ειρήνη είναι ωραίο υλικό η ζαχαρόπαστα. Στην αρχή μπορεί να νιώσεις πελαγωμένη, αλλά όταν γνωριστείτε είναι ωραίο. Το ίδιο και το royal icing. Διαφορετικά υλικά, αλλά προκλητικά ωραία και τα δύο!
DeleteΕυχαριστώ!
Κικη μου, ειναι ολες τελειες!!!!!
ReplyDeleteΜπραβο σου!!!
Καιρος να ασχοληθείς επαγγελματικά!!
Ευχαριστώ και ευχαρίστως!
DeleteΠολύ όμορφες οι τούρτες σου.
ReplyDeleteΟι αρκουδίτσες δε, γλυκύτατες.
Καλή συνέχεια.
Φιλιά.
Στέλλα έχεις κι εσύ ασχοληθεί με ζαχαρόπαστα! Ξέρεις λοιπόν!
DeleteΕυχαριστώ!
Η μια καλύτερη από την άλλη, την τελευταία δεν την είχα δει, είναι υπέροχη! Κάθε φορά που βλέπω τι έχεις κάνει θέλω και εγώ να ασχοληθώ αλλά όπως ξέρεις προς το παρόν...μπαααα:)
ReplyDeleteΧαχα! Ξέρω, ξέρω!
DeleteΕυχαριστώ!
αχχχχ τι όμορφες που είναι όλες!!!!!!!!!!!!τα αρκουδάκια με ξετρέλαναν!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΕυχαριστωωωώ!
DeleteΚαταπληκτικές όλες,Κικίτσα!Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,την εν λόγω σκυτάλη την έχω προωθήσει στη Μαρία..Για τώρα θα αρκεστώ στο να θαυμάζω..Φιλάκια,καλό Σ/Κ
ReplyDeleteΕυχαριστώ Χαρούλα!
Deleteαπο την πρωτη μεχρι την τελευταια η εξελιξη ειναι εμφανης.
ReplyDeleteεχεις δικιο να εισαι υπερηφανη.
ειρηνη
Ευχαριστώ Ειρήνη μου!
DeleteΥπέροχες οι τούρτες σου ... Συγχαρητήρια.
ReplyDeleteΦιλιά
Ευχαριστωωώ!
DeleteΔε θέλω μία...τις θέλω όλες!!! Καλό ΣΚ!!!
ReplyDeleteΧαχα! Ευχαριστώ!
DeleteΕίναι υπέροχες όλες!! εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό, γιατί ξέρω ότι αν ασχληθώ μετά δεν θα σταματάω, το αφήνω λοιπόν για αργότερα όταν θα έχω απεμπλακεί τελείως από την δουλειά και θα γίνει πολύ σύντομα αυτό.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Εγώ πάλι Μαρία, θα ήθελα να είχα ασχοληθεί 10 χρόνια νωρίτερα!
DeleteΈχεις πολύ δίκιο που έχεις ενθουσιαστεί! Κι εμένα μ' αρέσει πολύ η ζαχαρόπαστα, άσχετο που δεν τα καταφέρνω. Πάντως εγώ ψηφίζω (μιας και σήμερα είναι μέρα ψήφου) την τούρτα-παρτέρι. Είναι απλά τέλεια!!
ReplyDeleteΕίναι και θέμα εξάσκησης Σοφία!
DeleteΕυχαριστώ!
Φιλενάδα η μία είναι καλύτερη απ'την άλλη!!!! Να'σαι καλά πάντα... γεμάτη ιδέες να μας γλυκαίνεις την καθημερινότητα!:-)
ReplyDeleteΕυχαριστώ συνονόματη!
DeleteΠραγματικά έχω ενθουσιαστεί!!!!! Χίλια μπράβο!!!!! Να σου πω την αλήθεια το θέμα με τις τούρτες μου αρέσει πολύ και δεν χάνω ευκαιρία να κάνω συνθέσεις διάφορες, αλλά όσον αφορά την ζαχαρόπαστα την φοβάμαι λίγο στο χειρισμό της....αλλά μετά τα αποτελέσματα που μας έδειξες απανωτά...σκέφτομαι να δοκιμάσω....
ReplyDeleteΜπράβο και πάλι!!!!
Φιλιά, Φανή
Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!
DeleteΕυχαριστώ!
ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΗ!!!!!!
ReplyDeleteΟΛΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ!!!!!!!
Ευχαριστωωωώ!
DeleteΜε τη ζαχαρόπαστα είμαστε ακόμα μακρινές γνωστές, αλλά με σας επικοινωνώ μέσω του blog σας αρκετό καιρό τώρα, οπότε, και ανοιχτά πια σάς στέλνω την καλησπέρα μου και τα συγχαρητήριά μου για όλη την ωραία δουλειά. Μένω στη ΝΥ, κάνοντας θέατρο κι ανακαλύπτοντας κι άλλες αγάπες. Το γράψιμο και το ψήσιμο. Τα δύο τελευταία είπα να τα βγάλω και παραέξω, σ' ένα blog που σκάρωσα τελευταία το marthaskitchenette.blogspot.com.Γεια χαρά κι εδώ είμαστε πάλι!
ReplyDeleteΚαλώς τη Μάρθα από τα ξένα! Καλωσήρθες!
DeleteΕυχαριστώ πολύ για όλα!
Θα έρθω να σε επισκεφτώ!
Η μία καλύτερη από την άλλη!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΥπέροχες!!! Μπραβο! Πραγματικά υποκλινομαι...
ReplyDeleteΠαντως εγω δεν θα τις εκοβα, στο λεω...
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Ευχαριστωωώ! Όλοι το ίδιο λένε όταν τις βλέπουν! Χαχα!
DeleteΈχεις γίνει εξπέρ!!!
ReplyDeleteΗ τελευταία δεν το συζητάω είναι απλά υπέροχη!!!
Ευχαριστωωώ!
DeleteΠωπω..τέλειες οι τούρτες σου!Μπράβο!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Καλωσήρθες!
DeleteΈχω μείνει άναυδη. Εκεί που χάζευα έπεσα πάνω στις τούρτες σου (κάλιο αργά παρά ποτέ). Θα μας δείξεις βήμα βήμα κάποια? Ίσως τον Μπομπ. Έλααααα , please ή διοργάνωσε ένα σεμινάριο να έρθουμε.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Χαχα! Δεν τις είχες πετύχει ε; Αχ χρόνο δεν έχω βρε Νοτούλα, αλλιώς να σας τα δείξω όλα! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρω, πού θα πάει!
ReplyDeleteκαταπληκτική!! πολύ σε ζηλευω! πρώτη και μοναδική φορά που ασχολήθηκα με τη ζαχαρόπαστα (μου αρεσει πολυ) εφτιαξα και εγω ενα κεικ καρδια για τον καλό μου!
ReplyDeleteΣ' ευχαριστώ!
Delete