Πανεύκολη, γρήγορη, νόστιμη. Παραλλαγές θα βρεις πολλές. Πάρα πολλές!
Η καλύτερη εποχή, σίγουρα είναι το καλοκαίρι που τα ντοματίνια είναι στην εποχή τους, αλλά ντοματίνια βρίσκεις όλες τις εποχές, οπότε μπορείς να την απολαύσεις και χειμώνα.
Τι θα χρειαστείς:
Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. φέτα σε ενιαίο κομμάτι
500 γρ. ντοματίνια
500 γρ. μικρά ζυμαρικά (πέννες, βίδες, αχιβάδες)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
από κει και πέρα μπορείς να προσθέσεις κάτι από τα παρακάτω:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμένο κρεμμύδι σε φέτες
φύλλα βασιλικού
ρίγανη
πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ, βάζουμε τα ντοματίνια και την φέτα στο κέντρο.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, μυρωδικά, αλατοπίπερο, σκόρδο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι λεπτοκομμένο ή ό,τι μας αρέσει.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα*
Όταν γίνουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε (εγώ κρατάω λίγο από το ζουμί που έβρασαν και το ρίχνω στο ταψί με τα ντοματίνια.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και με μια κουτάλα ή την πρέσα λαχανικών, λιώνουμε τα ντοματίνια και τη φέτα.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Τρώγονται ευχάριστα ζεστά αλλά και κρύα.
Tip: Δοκίμασα να ψήσω λιγότερη ώρα τα ντοματίνια (20 λεπτά), αλλά έλιωναν πιο δύσκολα. Οπότε μισή ώρα είναι μια χαρά. Αν τα ντοματίνια είναι ώριμα, 20 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά.
Το καλύτερο φαγητό! Καλοκαιρινό και νοστιμότατο:)
ReplyDeleteΩραίο είναι αυτό!!!
ReplyDelete