Tuesday, June 27, 2017

Μπιφτέκια από κοτόπουλο

Εδώ και χρόνια κυνηγάω να βρω κιμά κοτόπουλου. Στο νησί όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις κάποια υλικά. Για κάποιο λόγο, τα σούπερ μάρκετ δεν κόβουν κιμά κοτόπουλου. Τον τελευταίο καιρό όμως, αλυσίδα καταστημάτων έφερε τέτοιον κιμά και έχω πέσει στην κυριολεξία πάνω του με τα μούτρα.


Τελικά είναι καλύτερος απ' ό,τι περίμενα. Κάνεις απαλά μπιφτέκια, νόστιμα, υγιεινά. 

Στην Πάτρα τον έκανα στο γιο μου κιμά για μακαρόνια μάλιστα και παρόλο που πίστευα ότι θα ήταν αηδία, συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ήταν τέλειος. Αυτός μάλιστα είπε ότι είναι καλύτερος και από μοσχαρίσιο. 


Βάλτε μέσα τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Εγώ προτίμησα να βάλω ένα μείγμα μπαχαρικών για σουτζουκάκια και μπιφτέκια που κέρδισα από τη Marion εδώ και καιρό. Του πήγαινε τρέλα! Εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε ή ό,τι βάζετε συνήθως στα μπιφτέκια. 

Το μείγμα θα είναι πολύ απαλό. Τόσο απαλό, που θα σας φοβίσει ότι δεν θα πλαστεί και θα διαλυθεί. Δεν παθαίνει τίποτα όπως βλέπετε στα ψημένα μπιφτέκια της φωτογραφίας. Δοκιμάστε τα το συντομότερο!


Μπιφτέκια από κοτόπουλο
Υλικά για 6 μεγάλα
½ κιλό κιμάς από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (στο μπλέντερ)
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα, μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο 
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ούζο
1 αυγό
αλάτι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί.
Ψιλοκόβουμε καλά το κρεμμύδι στο μπλέντερ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Η ζύμη, μοιάζει τόσο απαλή, που νομίζετε ότι δεν θα μπορείτε να την πλάσετε. Με αυτά τα υλικά, έφτιαξα 6 μεγάλα μπιφτέκια. Μην φοβάστε ότι δεν θα ψηθούν μέσα. Ψήνονται μια χαρά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ή παραπάνω κομμάτια.
Πλάθουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε απαλά το μπιφτέκι πάνω σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για σχεδόν μισή ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά.

Ήταν κάτι παραπάνω από νόστιμα!

2 comments: