Την αγάπημου για τους μπεζέδες την ξέρετε. Πάθος αγιάτρευτο. Αυτό το γλυκό, είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Εγώ ανήκω στους πρώτους και στους τυχερούς που μετά από πολλά πειράματα έμαθα να το φτιάχνω μόνη μου εδώ και πολλά χρόνια, γιατί δεν τους βρίσκεις και εύκολα έτοιμους τους άτιμους (άσε που αν περίμεναν τα ζαχαροπλαστεία να ζήσουν από μένα θα είχαν κλείσει...).
Τέλος πάντων, πάντα υπάρχει μια καλή ευκαιρία να φτιάξεις μπεζέδες. Τώρα, μου είχαν περισσέψει ασπράδια από κάτι τούρτες που έκανα. Η χαρά μου χαρά εμένα όταν περισσεύουν ασπράδια! Αυτή τη φορά, μια και ήταν πολλά, είχα σκοπό να ενώσω τα μπεζεδάκια με βουτυρόκρεμα, όπως στα ζαχαροπλαστεία, πράγμα που δεν είχα κάνει ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο και η φωτογραφία τους στο φβ προκάλεσε σιελόρροια σε "συναδέλφους". Η επόμενη μέρα με βρήκε να μοιράζω μπεζέδες σε φιλαράκια :-)
Για πολλά μυστικά των μπεζέδων, ανατρέξτε εδώ!
Μπεζέδες με γέμιση βουτυρόκρεμας
Υλικά
Για τους μπεζέδες
5 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αν νομίζετε πως θα μυρίζουν τα αυγά, προσθέστε και 1-2 βανίλιες
για τη βουτυρόκρεμα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
½ κ. σ. γάλα
½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά σε 3-4 δόσεις.
Βάζουμε το υλικό σε κορνέ με χοντρή μύτη και σχεδιάζουμε μπεζεδάκια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, όχι πολύ αραιά, αλλά ούτε και κολλητά.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 60 βαθμούς για 4 ώρες (τεστάρουμε φυσικά τρώγοντας έναν, δύο, τρεις, κάμποσους... Αν είναι στεγνός σβήνουμε το φούρνο. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγη ώρα ακόμα).
Αφού κρυώσουν εντελώς, φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα.
Χτυπάμε σε μπωλάκι το βούτυρο με μίξερ για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο κοσκινισμένα (δεν θα σας μαλώσω αν δεν τα κοσκινίσετε). Χτυπάμε για μερικά λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε στα μισά μπεζεδάκια από ένα κουταλάκι ή όσο θέλετε βουτυρόκρεμα.
Δεν είναι ανάγκη να την απλώσετε. Αν τη βάλετε στο κέντρο θα απλωθεί καθώς τα ενώνετε. Στη φωτό είναι απλωμένη.
Ενώνουμε τα 2 μπεζεδάκια (ένα με κρέμα και ένα χωρίς), απαλά και τρυφερά.
Τσακίζουμε μόνες μας, κρυφά από τα παιδιά και αν μας ρωτήσουν, τα φορτώνουμε στο ... σκύλο! :-p
Τα υλικά ήταν για 40 περίπου μπεζέδες.
Τέλος πάντων, πάντα υπάρχει μια καλή ευκαιρία να φτιάξεις μπεζέδες. Τώρα, μου είχαν περισσέψει ασπράδια από κάτι τούρτες που έκανα. Η χαρά μου χαρά εμένα όταν περισσεύουν ασπράδια! Αυτή τη φορά, μια και ήταν πολλά, είχα σκοπό να ενώσω τα μπεζεδάκια με βουτυρόκρεμα, όπως στα ζαχαροπλαστεία, πράγμα που δεν είχα κάνει ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο και η φωτογραφία τους στο φβ προκάλεσε σιελόρροια σε "συναδέλφους". Η επόμενη μέρα με βρήκε να μοιράζω μπεζέδες σε φιλαράκια :-)
Για πολλά μυστικά των μπεζέδων, ανατρέξτε εδώ!
Μπεζέδες με γέμιση βουτυρόκρεμας
Υλικά
Για τους μπεζέδες
5 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αν νομίζετε πως θα μυρίζουν τα αυγά, προσθέστε και 1-2 βανίλιες
για τη βουτυρόκρεμα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
½ κ. σ. γάλα
½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη τμηματικά σε 3-4 δόσεις.
Βάζουμε το υλικό σε κορνέ με χοντρή μύτη και σχεδιάζουμε μπεζεδάκια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, όχι πολύ αραιά, αλλά ούτε και κολλητά.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 60 βαθμούς για 4 ώρες (τεστάρουμε φυσικά τρώγοντας έναν, δύο, τρεις, κάμποσους... Αν είναι στεγνός σβήνουμε το φούρνο. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγη ώρα ακόμα).
Αφού κρυώσουν εντελώς, φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα.
Χτυπάμε σε μπωλάκι το βούτυρο με μίξερ για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο κοσκινισμένα (δεν θα σας μαλώσω αν δεν τα κοσκινίσετε). Χτυπάμε για μερικά λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε στα μισά μπεζεδάκια από ένα κουταλάκι ή όσο θέλετε βουτυρόκρεμα.
Δεν είναι ανάγκη να την απλώσετε. Αν τη βάλετε στο κέντρο θα απλωθεί καθώς τα ενώνετε. Στη φωτό είναι απλωμένη.
Ενώνουμε τα 2 μπεζεδάκια (ένα με κρέμα και ένα χωρίς), απαλά και τρυφερά.
Τσακίζουμε μόνες μας, κρυφά από τα παιδιά και αν μας ρωτήσουν, τα φορτώνουμε στο ... σκύλο! :-p
Τα υλικά ήταν για 40 περίπου μπεζέδες.
Καλημέρα Κική!!!Λαχταριστά τά μπεζεδάκια σου!!Υπέροχη συνταγή!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΚαλημερα Κικη μου!
ReplyDeleteΚι εμενα η καλυτερη μου ειναι να φτιαχνω μπεζεδες! Τους αγαπανε πολυ και οι αντρες μου, οποτε ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!
Στην γιορτη μου ειχα φτιαξει μπεζεδες για να κερναω στους πελατες στο μαγαζι, και ηταν καποιοι που ελεγαν οτι δεν τους πολυαρεσουν. Οταν τους δοκιμασαν ομως με την γεμιση σοκολατα, αλλαξαν γνωμη αρδην και καποιοι ακομη τους
θυμουνται...
Που είσαι ρε φιλαράκι να μου δώσεις και εμένα μερικούς;
ReplyDeleteΠολύ λαχταριστά!
Αυτή τη σοκολατόκρεμα τη θέλω και εγώ!Κική μου υπέροχα^^
ReplyDeleteπολύ σικ, ασπρο μαυρο αγαπημενος χρωμτικος συνδυασμος!
ReplyDeleteυπεροχοι κικη. και επιπλεον κατασπροι οπως ακριβως πρεπει να ειναι!
ReplyDeleteειρηνη
Από τις παλιές συμβουλές του blog σου Κική μου έμαθα κι εγώ να φτιάχνω τους ιδανικούς μπεζέδες! Και ναι, ανήκω φυσικά στην κατηγορία "τους αγαπάς"!
ReplyDeleteΥπέροχοι σου έγιναν πάλι, με γκανάς ή και με βουτυρόκρεμα σοκολάτας οι άσπροι είναι σούπερ!
Πολύ χαίρομαι :-)
DeleteΝυφιάτικο το γλυκάκι σου Κική μου.
ReplyDeleteΕίναι τόσο όμορφοι που πραγματικά λυπάσαι να τους φας!
ReplyDeleteΑλλά το κάνεις τελικά γιατί έχουν σοκολατένια γέμιση και εντάξει, πόσο να αντισταθείς πια :)
Με άριστα το 10, σου βάζω 10" (με δύο τόνους) για τούτο το γλυκάκι Κική μου.
ReplyDeleteΥπέροχοι οι μπεζέδες!!! Μου αρέσουν πάρα πολύ!!
ReplyDeleteΚαλό σ/κ!!
Φιλιά!!!
Εγώ πιο πολύ θαύμασα το χρώμα τους Κική μου. Κάτασπροι
ReplyDeleteΕξαιρετικοί. Και η γέμιση τους απογειώνει.
Μπράβο σου
Φιλιά
Σας ευχαριστώ όοοοολες!
ReplyDelete