Λοιπόν; Είστε έτοιμοι σήμερα για ψητοκατάσταση; Μάλλον ε; Εγώ τη θυσία πάντως την έκανα. Τώρα μένει εσείς να φτιάξετε τον σπιτικό γύρο.
Για πείτε μου...Είστε κι εσείς από αυτούς που τους αρέσουν οι πίτες γύρου σκέτες; Είστε από αυτούς που και πίτα να έχουν φάει, μπορούν άνετα να συνεχίσουν με μία ακόμα σκέτη πιτούλα κομμένη στα τέσσερα και βουτηγμένη σε τζατζικάκι; Αν ναι, είστε οι άνθρωποί μου. Μπορώ να τρώω συνέχεια σκέτες πίτες από γύρο. Είτε χειροποίητες, είτε έτοιμες. Φυσικά τις προτιμώ αλάδωτες. Είναι πολύ καλύτερες από εκείνες που τις τηγανίζουν και γίνεσαι ούλη μες στα λάδια-μπλιαχ! Ενώ η αλάδωτη πιτούλα...κυρία! Ούτε λάδια, ούτε πασαλείμματα.
Για ένα τέτοιο συνοδευτικό μεζεδάκι θα σας πω σήμερα. Πώς θα φτιάξετε το πιο απλό...κριτσίνι να το πω; Στικάκι ζύμης να το πω; Κάτι τέτοιο.
Αυτό το μεζεδάκι, το σερβίρει πολύ γνωστό μπαράκι εδώ στι Τζάντε. Μες στο λαδάκι ομολογώ. Όταν το έφαγα, μου άρεσε το άτιμο, αλλά το ονειρεύτηκα χωρίς λάδι. Και το έκανα.
Τα υλικά μας απλά, πολύ απλά. Χειροποίητες ή έτοιμες πίτες για γύρο. Εγώ προτίμησα ολικής αλέσεως που είναι πεντανόστιμες. Δύο πίτες, βγάζουν 20 στικάκια υπολογίστε. Εκτός από τις πίτες, θα χρειαστείτε και αλάτι χοντρό, ή αλάτι με μυρωδικά, ή αλάτι και ρίγανη. Εγώ προτίμησα αλάτι χοντρό με μυρωδικά και μπαχαρικά.
Τι κάνουμε λοιπόν:
Φτιάχνουμε πιτούλες ή ξεπαγώνουμε έτοιμες. Σε 5 λεπτά στο φούρνο στους 60-100 βαθμούς έχουν ξεπαγώσει.
Κόβουμε τις πίτες ανά 1-1,5 εκατοστό και τις αραδιάζουμε πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 180 βαθμούς.
Βρέχουμε με λίγο νερό (πιτσιλάμε στην ουσία) τις πίτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, ή χοντρό αλάτι και μυρωδικά ή με ό,τι θέλουμε. Αν αντί για νερό θέλετε να τις λαδώσετε, κακό του κεφαλιού σας :-p
Ψήνουμε τα στικάκια μας για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να κριτσινίζουν. Υπολογίστε ότι αφού κρυώσουν κριτσινίζουν περισσότερο.
Δεν είναι υπερβολικά απλό; Δεν φαντάζεστε όμως πόσο νόστιμο.
Σκεφτείτε τώρα τον εαυτό σας, με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ή ένα ωραίο κρασί, καλή παρέα και αφού έχετε φάει τα πιτόγυρα που λέγαμε, τώρα απολαμβάνετε την παρέα σας με τα στικάκια αυτά, ενώ τα βουτάτε πού και πού -πάντα με χάρη- σε ένα καυτερό κέτσαπ ή σε τζατζικάκι... Τρέξαν σαλάκια;
Καλή Τσικνοπέμπτη να έχουμε και μην φάτε πολύ!
Το σημερινό, είναι αφιερωμένο στη Ραλού...χωρίς λόγια και εξηγήσεις...
Για πείτε μου...Είστε κι εσείς από αυτούς που τους αρέσουν οι πίτες γύρου σκέτες; Είστε από αυτούς που και πίτα να έχουν φάει, μπορούν άνετα να συνεχίσουν με μία ακόμα σκέτη πιτούλα κομμένη στα τέσσερα και βουτηγμένη σε τζατζικάκι; Αν ναι, είστε οι άνθρωποί μου. Μπορώ να τρώω συνέχεια σκέτες πίτες από γύρο. Είτε χειροποίητες, είτε έτοιμες. Φυσικά τις προτιμώ αλάδωτες. Είναι πολύ καλύτερες από εκείνες που τις τηγανίζουν και γίνεσαι ούλη μες στα λάδια-μπλιαχ! Ενώ η αλάδωτη πιτούλα...κυρία! Ούτε λάδια, ούτε πασαλείμματα.
Για ένα τέτοιο συνοδευτικό μεζεδάκι θα σας πω σήμερα. Πώς θα φτιάξετε το πιο απλό...κριτσίνι να το πω; Στικάκι ζύμης να το πω; Κάτι τέτοιο.
Αυτό το μεζεδάκι, το σερβίρει πολύ γνωστό μπαράκι εδώ στι Τζάντε. Μες στο λαδάκι ομολογώ. Όταν το έφαγα, μου άρεσε το άτιμο, αλλά το ονειρεύτηκα χωρίς λάδι. Και το έκανα.
Τα υλικά μας απλά, πολύ απλά. Χειροποίητες ή έτοιμες πίτες για γύρο. Εγώ προτίμησα ολικής αλέσεως που είναι πεντανόστιμες. Δύο πίτες, βγάζουν 20 στικάκια υπολογίστε. Εκτός από τις πίτες, θα χρειαστείτε και αλάτι χοντρό, ή αλάτι με μυρωδικά, ή αλάτι και ρίγανη. Εγώ προτίμησα αλάτι χοντρό με μυρωδικά και μπαχαρικά.
Τι κάνουμε λοιπόν:
Φτιάχνουμε πιτούλες ή ξεπαγώνουμε έτοιμες. Σε 5 λεπτά στο φούρνο στους 60-100 βαθμούς έχουν ξεπαγώσει.
Κόβουμε τις πίτες ανά 1-1,5 εκατοστό και τις αραδιάζουμε πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 180 βαθμούς.
Βρέχουμε με λίγο νερό (πιτσιλάμε στην ουσία) τις πίτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη, ή χοντρό αλάτι και μυρωδικά ή με ό,τι θέλουμε. Αν αντί για νερό θέλετε να τις λαδώσετε, κακό του κεφαλιού σας :-p
Ψήνουμε τα στικάκια μας για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να κριτσινίζουν. Υπολογίστε ότι αφού κρυώσουν κριτσινίζουν περισσότερο.
Δεν είναι υπερβολικά απλό; Δεν φαντάζεστε όμως πόσο νόστιμο.
Σκεφτείτε τώρα τον εαυτό σας, με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ή ένα ωραίο κρασί, καλή παρέα και αφού έχετε φάει τα πιτόγυρα που λέγαμε, τώρα απολαμβάνετε την παρέα σας με τα στικάκια αυτά, ενώ τα βουτάτε πού και πού -πάντα με χάρη- σε ένα καυτερό κέτσαπ ή σε τζατζικάκι... Τρέξαν σαλάκια;
Καλή Τσικνοπέμπτη να έχουμε και μην φάτε πολύ!
Το σημερινό, είναι αφιερωμένο στη Ραλού...χωρίς λόγια και εξηγήσεις...
φεύγω για αγορά πίτων!!!
ReplyDeleteαχ μου τρέξαν τα σάλια πρωι πρωι!!!
τρελαίνομαι για αυτήν την πιτούλα και ιδιαίτερα όταν είναι και ψημένη σε κάρβουνα!!!
Τι ωραία η ιδέα σου Κική μου! Πολύ ωραία τα κριτσινάκια από πίτα! Καλά να περάσετε :)
ReplyDeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη!!!
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω αυτό γιατί οι πίτες αλλιώς δεν μου αρέσουν.
Εγώ τις λατρεύω!
DeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη, να περάσεις όμορφα
ReplyDeleteΟυάου!!!
ReplyDeleteΣούπερ εύκολο και σούπερ νόστιμο!!
Καλή Τσικνοπέμπτη Κικίτσα, φιλιά!
Εγκρίνω κι επαυξάνω και ΝΑΙ τρέξαν τα σαλάκια μου!!!!!!!!!!
ReplyDeleteχαχαχαχαχαχαχα καλά να περνάς!
Χαχα! Ευχαριστώ!
DeleteΑααα!!!Καταπληκτική συνταγή Κική!!Πάω νά τά φτιάξω!!Καλή Τσικνοπέμπτη!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΤα έφτιαξες;
DeleteΌντως πολύ λαχταριστά αυτά τα μπαστουνάκια και για βούτες ασυναγώνιστα!
ReplyDeleteΚαλά τσικνίσματα!
Απλή ιδέα αλλά πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΕύγε Κική!
Εκπληκτικά και όντως πολύ γρήγορα να γίνουν! Πάντα είμαι υπέρ σε αυτές τις λύσεις που σε διευκολύνουν τις δύσκολες στιγμές τραπεζώματος! Καλό απόγευμα!
ReplyDeleteΕυχαριστωωωώ!
DeleteΩ ναι, είμαι κι εγώ άνθρωπός σου! (αυτό μου θύμισε τώρα το τραγούδι απ΄το Νησί χαχα).
ReplyDeleteΤρελαίνομαι για πίτες σουβλακιού, μπορώ να φάω τρεις στην καθησιά μου, σκέτεες παρακαλώ. Τί ωραία ιδέα αυτή!
Καλό Σ/Κ!
Άνθρωπέ μου! Χαχα!
DeleteΚαλησπέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άσχετο ... Που χαθηκατε από το aroma cooking - witch of daffodils - η sadigi η Isidora !! σας χάσαμε τι έγινε ???
ReplyDeleteΚαλησπέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άσχετο ... Που χαθηκατε από το aroma cooking - witch of daffodils - η sadigi η Isidora !! σας χάσαμε τι έγινε ???
ReplyDeleteΠροφανώς η καθεμιά τράβηξε το δρόμο της :-)
DeleteΤι ωραια ιδεα! Ευχαριστουμε πολυ. Καλο βραδυ!
ReplyDeleteΚρίμα !!! Πίστευα ότι ήσασταν πολύ δεμένες
ReplyDeleteΈτερον εκάτερον. Δεν τσακωθήκαμε και διαλύθηκε. Απλά σταματήσαμε να γράφουμε.
DeleteΤέλεια!!!!!
ReplyDelete;-)
Delete