Monday, April 15, 2013

Νηστίσιμα τρουφάκια φουντουκιού

Τα τρουφάκια αυτά, είναι από τα πολυαγαπημένα μου! Είναι από αυτά που λες θα φάω ένα και μετά έχεις χάσει το μέτρημα. Είναι λίγο μεθυσμένα, βουτηγμένα στη γεύση του ούζου! Είναι αυτά, που πρέπει να δοκιμάσετε! Τη συνταγή την είχα πάρει από το παλιό hungry και είχα κάνει αλλαγές. Τα φτιάχνω πάντα και μόνο με λικέρ ούζου (Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 96-αν δεν το έχετε κάνει, χάνετε) γιατί τους πάει τρελά. Δοκιμάστε με άλλο λικέρ ή με όποιο αρέσει σε σας!


Νηστίσιμα τρουφάκια φουντουκιού 
Υλικά 
2 κούπες άχνη ζάχαρη
½ κούπα νερό
½ κούπα λικέρ ούζου (αν σας φαίνεται πολύ το λικέρ, βάλετε ¾ κούπας νερό και ¼ κούπας λικέρ)
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
3 κούπες τριμμένα φουντούκια (όχι εντελώς σκόνη)
4 κουταλιές κακάο ή σκόνη σοκολάτα (αν δεν νηστεύετε)
Για το τύλιγμα:
ζάχαρη άχνη, ή κρυσταλλική, ή ό,τι νηστίσιμο σας αρέσει (τρούφα σοκολάτας κουβερτούρας, ξηροκάρπια)


Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τυλίγουμε τα μπαλάκια σε άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική (ταιριάζει πολύ) ή ό,τι άλλο θέλετε.

Tip: Η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια, οπότε βρέχετε ελάχιστα τα χέρια σας με λίγο νεράκι καθε 4-5 τρουφάκια. Βγαίνουν πολλά με αυτή τη δόση. Υπολογίστε μια πιατέλα σαν αυτή που βλέπετε γεμάτη (εδώ στη φωτό δεν ήταν όλα).


Η αρχική συνταγή πρότεινε σκέτο νερό. Θα σας πρότεινα να μην τα κάνετε με σκέτο νερό γιατί είναι λίγο (έως πολύ) άνοστα, εκτός και τα φάνε παιδάκια ή άτομα που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Καλή εβδομάδα!

24 comments:

  1. Καλημερα!
    Υπεροχα φαινονται! Αυτο το λικερ ουζου πρεπει να το δοκιμασω!

    ReplyDelete
  2. Καταπληκτική συνταγη! Μπαίνει αμέσως σε εφαρμογή, γιατί τώρα με τη νηστεία με πιάνουν κάτι λιγούρες! Εκτός από λικέρ ούζου τι άλλο θα μου πρότεινες;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και σκέτο ούζο θα έβαζα σε μικρότερη αναλογία!

      Delete
  3. Deli,μμμ υπέροχα τα τρουφάκια!
    Φίλιά!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα,

    Μας δουλεύεις μου φαίνεται!!! Τι φανταστικά τρουφάκια!!! Και είναι και νηστίσιμα! Απλά δεν υπάρχουν! Και αμά ξεκινήσεις με αυτά....δεν ξέρω στα πόσα σταματάς!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ όχι! χαχα!
      Όντως δλυσκολα σταματάς, αλλά σε πιάνει και το ποτάκι!

      Delete
  5. Πω πω!! πολύ εύκολη συνταγή και θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, ευχαριστούμε :))

    ReplyDelete
  6. Ευτυχώς που η δόση έβγαλε μπόλικα, για να φτάσουν να μας κεράσεις όλους!
    Ευχές κι από εδώ Κική μου, να είσαι γερή και χιλιόχρονη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Νοστιμότατα τρουφάκια!
    Νομίζω θα είναι θεϊκά αν τα τυλίξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποθέτω, αλλά τα συγκεκριμένα τα λατρεύω έτσι!

      Delete
  8. Και μόνο που διάβασα για λικέρ ούζου, η συνταγή καταγράφηκε! Φαίνονται τέλεια! Εύγε!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Λικερ ούζου?! Αυτο πρέπει να το δοκιμάσω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι συνταγή που έχω στο βιβλίο μου "Λικεράκια και σερμπέτια" :-)

      Delete
  10. Άριστα δέκα, που σημαίνει πως θα φάω και δέκα!!!

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα Κική!!Χρόνια πολλά!!Τά σοκολατάκια σου είναι αριστούργημα!!Τί τέλεια συνταγή!!!Θά δοκιμαστεί!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  12. Καλημέρα Κική μου!
    Με εντυπωσίασαν τα τρουφάκια.
    Είναι τόσο απλά, αλλά μιλάς με πολύ θερμά λόγια που δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω. Και μόνο εμφανισιακά που τα βλέπω είναι θελκτικά!!!

    Κρατώ τη συνταγή σου!!

    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν σου αρέσει η γεύση του ούζου, θα τα λατρέψεις κι εσύ!

      Delete
  13. Σούπερ φαίνονται τα τρουφάκια, η αλήθεια είναι ότι δεν είαμι φίλη του ούζου, αλλά λικέρ ούζου πρώτη φορά ακούω και αναρωτιόμουν τι γέυση έχει και τι αποτέλεσμα βγαίνει. (ωραία να μαθαίνουμε για καινούργια υλικά!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως έλεγα και παραπάνω, είναι συνταγή που έχω στο βιβλίο μου "Λικεράκια και σερμπέτια" :-) Είναι καραμελο-ουζένιο!

      Delete