Πλησιάζει η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά μαγειρεύουμε βακαλάο σκορδαλιά με πατάτα ή ψωμί.
Το πόσο μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις, το ξέρετε όσοι με παρακολουθείτε.
Σε κουβέντα που είχα παλιότερα με την Έφη, μου είπε ότι έφτιαξε βακαλάο με δαμάσκηνα, συνταγή της Στέλλας Σπανού. Πέρυσι θέλησα να τη δοκιμάσω και έχω να πω ότι και φέτος θα κάνω ακριβώς το ίδιο φαγητό γιατί ήταν τέλειο!
Συνταγή δεν θα σας γράψω, γιατί μπορείτε να τη βρείτε απευθείας στην πηγή. Θα σας πω όμως 3 αλλαγές που έκανα, σε περίπτωση που θελήσετε να τις κάνετε κι εσείς, ή απορείτε γι΄αυτά που φαίνονται στις φωτό:
1) Έβαλα πολύ λιγότερο λάδι. Δεν είμαι πολύ φανατική με το λάδι στο φαγητό, έτσι 250 γρ. μου φάνηκαν πολλά. Έβαλα λιγότερο.
2) Αντιθέτως, 5 δαμασκηνάκια μου φάνηκαν πολύ λίγα :-p Έβαλα πολύ περισσότερα για να τα ευχαριστηθούμε όλοι!
3) Στη συνταγή δεν έλεγε πατάτες, αλλά στον νταβά μου θα δείτε πατάτες. Πρόσθεσα πατάτες επειδή ήθελα οπωσδήποτε να κάνω λίγη σκορδαλιά, οπότε για να μην φτιάχνω 2ο φαγητό μόνο για να έχω πατάτες, τις πρόσθεσα εκεί. Δεν έπαθε τίποτα. Πιστέψτε με!
Το αποτέλεσμα ήταν άκρως γευστικό και σας το συστήνω!
Στο πιάτο στην 1η φωτό, εκτός από βακαλάο, σκορδαλιά και δαμάσκηνα, φαίνεται και σαλάτα τούρτα με πατζάρι, καρότο και πατάτα. Δοκιμάστε τη αν δεν την έχετε δοκιμάσει!
Αν κάνετε ένα ψαξιματάκι, θα βρείτε κι άλλες συνταγές για αγιορείτικο βακαλάο, άλλες με κόκκινη σάλτσα και άλλες με άσπρη σαν αυτή. Αυτή πάντως, είναι πολύ καλή!
Καλό τριήμερο να περάσετε!
Το πόσο μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις, το ξέρετε όσοι με παρακολουθείτε.
Σε κουβέντα που είχα παλιότερα με την Έφη, μου είπε ότι έφτιαξε βακαλάο με δαμάσκηνα, συνταγή της Στέλλας Σπανού. Πέρυσι θέλησα να τη δοκιμάσω και έχω να πω ότι και φέτος θα κάνω ακριβώς το ίδιο φαγητό γιατί ήταν τέλειο!
Συνταγή δεν θα σας γράψω, γιατί μπορείτε να τη βρείτε απευθείας στην πηγή. Θα σας πω όμως 3 αλλαγές που έκανα, σε περίπτωση που θελήσετε να τις κάνετε κι εσείς, ή απορείτε γι΄αυτά που φαίνονται στις φωτό:
1) Έβαλα πολύ λιγότερο λάδι. Δεν είμαι πολύ φανατική με το λάδι στο φαγητό, έτσι 250 γρ. μου φάνηκαν πολλά. Έβαλα λιγότερο.
2) Αντιθέτως, 5 δαμασκηνάκια μου φάνηκαν πολύ λίγα :-p Έβαλα πολύ περισσότερα για να τα ευχαριστηθούμε όλοι!
3) Στη συνταγή δεν έλεγε πατάτες, αλλά στον νταβά μου θα δείτε πατάτες. Πρόσθεσα πατάτες επειδή ήθελα οπωσδήποτε να κάνω λίγη σκορδαλιά, οπότε για να μην φτιάχνω 2ο φαγητό μόνο για να έχω πατάτες, τις πρόσθεσα εκεί. Δεν έπαθε τίποτα. Πιστέψτε με!
Το αποτέλεσμα ήταν άκρως γευστικό και σας το συστήνω!
Στο πιάτο στην 1η φωτό, εκτός από βακαλάο, σκορδαλιά και δαμάσκηνα, φαίνεται και σαλάτα τούρτα με πατζάρι, καρότο και πατάτα. Δοκιμάστε τη αν δεν την έχετε δοκιμάσει!
Αν κάνετε ένα ψαξιματάκι, θα βρείτε κι άλλες συνταγές για αγιορείτικο βακαλάο, άλλες με κόκκινη σάλτσα και άλλες με άσπρη σαν αυτή. Αυτή πάντως, είναι πολύ καλή!
Καλό τριήμερο να περάσετε!
Καλημέρα Κικίτσα, άκρως ορεκτική η ψαρο-πρότασή σου..Τα δαμάσκηνα μου αρέσουν πολύ στο φαγητό, αν και δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με ψάρι. Η σαλάτα δείχνει καταπληκτική!! Καλό Σ/Κ, φιλιά!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τα ΚΑΙ με ψάρι!
DeleteΦιλάκια!
Εννοείται ότι τρέχω στα links για περισσότερες λεπτομέρειες!!! Θα το φτιάξω σίγουρα και θα ακολουθήσω και τις μικρές αλλαγές σου!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά! Καλό τριήμερο!!!
Eυχαριστώ!
Deleteπολύ ωραία και διαφορετική πρόταση Κική μου μπράβο!!! θα το επιχειρήσω!!
ReplyDeleteφιλιά πολλά :)
Ευχαριστω!
DeleteΚαλημέρα Κική!!Πολύ πρωτότυπη συνταγή!Πάω νά δώ καί τά άλλα λινκς!Καλό τριήμερο!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Φιλάκια!
DeleteDeli,πολύ μπακαλιάρος αυτές τις μέρες κυκλοφορεί,είναι οι μέρες του!
ReplyDeleteΕίδα τη συνταγή,εύκολη και νόστιμη θα είναι!
Συμφωνώ για το λάδι,πολύ είναι,επίσης πιο πολλά δαμάσκηνα είναι ό,τι πρέπει-μάλλον έχουμε ίδιες προτιμήσεις.
Καλό τριήμερο-φιλιά!
Έτσι φαίνεται! ;-)
DeleteΕξαιρετική η συνταγή της Στέλλας, καλά έκανες και πρόσθεσες κι άλλα δαμάσκηνα, ή να τα ευχαριστηθούμε ή όχι;-)
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο Κικίτσα μου!
Φιλιά!
Φιλάκια!
DeleteΕγώ έχω παραγγελία για ρολό μπακαλιάρου, αυτό βέβαια με τα δαμάσκηνα από πέρσι το κοιτάω και θα επανέλθω.
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω αυτή την τουρτοσαλάτα!!
Καλό Τριήμερο και Χρόνια Πολλά!!
Ρολό; Αυτό πρέπει να το δω!
DeleteΕυχαριστώωω!
Πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή! Καλό απόγευμα!
ReplyDeleteAν και ο παστός μπακαλιάρος δεν είναι το καλύτερό μου, έτσι όπως βλέπω το φαγάκι δείχνει γιάμι!!!!
ReplyDeleteΕίναι φιλέτο ξαλμυρισμένο ;-)
DeleteΚική μου τέλεια συνταγή, την έχω βάλει στο μάτι απο μέρες!!!Καλά έκανες και πρόσθεσες δαμάσκηνα μου αρέσουν πάρα πολύ!!!
ReplyDeleteΝα περάσεις όμορφα!
Φιλιά!!!
Ευχαριστώ!
DeleteΆκρως ενθουσιαστικό το αγιορείτικο πιάτο, Κική μου! Άκρως!!!
ReplyDelete:-)
DeleteΔεν την εχω δει ξανα αυτη την συνταγη φαινεται πεντανοστιμη!!!!
ReplyDeleteKαι είναι :-)
Delete