Τελευταία, όλο και κάποια συνάντηση γίνεται με αφορμή τις Αποκριές ή νωρίτερα για άλλο λόγο. Και όταν πνίγεσαι και δεν προλαβαίνεις και πολλά-πολλά, η σφολιάτα δίνει τη λύση για αλμυρό ή γλυκό έδεσμα. Αν οργανώνετε κάποιο παρτάκι αυτές τις μέρες, δοκιμάστε αυτά τα εύκολα ρολάκια φέτας.
Ρολάκια με φέτα και ελιά
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
4 κ. σ. ελιές μαύρες ξεκουκουτσιασμένες και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο (να μην μείνει με τις ώρες εκτός ψυγείου)
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα, στους 190 βαθμούς.
Όπως είναι το φύλλο πάνω στο πλαστικό της συσκευασίας του, σκορπάμε επάνω του τα υλικά της γέμισης να πάνε παντού, εκτός από την πάνω άκρη που θα κλείσει καθώς θα το τυλίξουμε.
Στην πάνω άκρη, το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω σφιχτά (τυλίγουμε τη φαρδιά πλευρά και όχι τη στενή). Αν το φύλλο σας έχει μείνει πολλή ώρα εκτός ψυγείου ή είναι καλοκαίρι και έχει μαλακώσει υπερβολικά, θα σας δυσκολέψει να το κόψετε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο. Διαφορετικά, συνεχίζετε με το κόψιμο.
Κόβουμε ρολάκια 2 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν βγει γέμιση, βάλτε τη ανάμεσα στα φύλλα από τα ρολάκια αφού τα τοποθετήσετε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα.
Απολαμβάνουμε ζεστά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύα.
Καλή εβδομάδα!
Ρολάκια με φέτα και ελιά
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
4 κ. σ. ελιές μαύρες ξεκουκουτσιασμένες και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο (να μην μείνει με τις ώρες εκτός ψυγείου)
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα, στους 190 βαθμούς.
Όπως είναι το φύλλο πάνω στο πλαστικό της συσκευασίας του, σκορπάμε επάνω του τα υλικά της γέμισης να πάνε παντού, εκτός από την πάνω άκρη που θα κλείσει καθώς θα το τυλίξουμε.
Στην πάνω άκρη, το βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Τυλίγουμε από κάτω προς τα πάνω σφιχτά (τυλίγουμε τη φαρδιά πλευρά και όχι τη στενή). Αν το φύλλο σας έχει μείνει πολλή ώρα εκτός ψυγείου ή είναι καλοκαίρι και έχει μαλακώσει υπερβολικά, θα σας δυσκολέψει να το κόψετε. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο. Διαφορετικά, συνεχίζετε με το κόψιμο.
Κόβουμε ρολάκια 2 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν βγει γέμιση, βάλτε τη ανάμεσα στα φύλλα από τα ρολάκια αφού τα τοποθετήσετε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς με αέρα.
Απολαμβάνουμε ζεστά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύα.
Καλή εβδομάδα!
Deli,εύκολα και νόστιμα!
ReplyDeleteΝα σου πω,προτιμώ τη ζύμη κουρού από τη σφολιάτα,πιστεύω δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Φιλιά!
Μια χαρά είναι!
DeleteΜια χαρά, αυτά τα σφολιατοειδή όντως είναι ιδανικό κέρασμα και μεγάλη ευκολία με τα διάφορα φύλλα που υπάρχουν στην αγορά.
ReplyDeleteΕγώ θα έριχνα και λίγη ρίγανη μια και μου αρέσει πολύ σε συνδυασμό με την ελιά και δε θα ήθελα τίποτα άλλο!
Καλημέρα Κική και καλή βδομάδα!
Και η ρίγανη τους πάει!
DeleteΕπίσης!
Κική, ωραία και γρήγορα τα ρολάκια σου. Φετούλα και ελιές, από τα πιο ωραία μας προϊόντα, δίνουν ένα γευστικότατο μεζεδάκι, που ταιριάζει στον αποκριάτικο μπουφέ και όχι μόνο. Και κρύα, όπως λές, θα τα τρώγαμε πολύ ευχάριστα.
ReplyDeleteΚαλή σου εβδομάδα.
Ευχαριστώωωω!
DeleteΠολύ ωραία τα ρολάκια σου, Κική μου! Εύκολα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα! Ως λάτρης της ελιάς και της φέτας, δεν θα μπορούσα να τους αντισταθώ!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Έχεις απόλυτο δίκιο Κική!
ReplyDeleteΤα ρολάκια με σφολιάτα και διάφορες γεμίσεις είναι γρήγορα και αρέσουν σε όλους!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Φιλιά! Επίσης!
DeleteΞέρεις τι αδυναμία έχω σε τέτοιες τεμπέλικες νοστιμιές!
ReplyDeleteΦιλιά Κική μου, καλή βδομάδα!
Ξέρω, ξέρω!
DeleteΚαλησπέρα Κική!Καλή εβδομάδα!!Πολύ ωραία συνταγή!!Εύκολη καί γευστική!!Λατρεμένες γεύσεις!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕπίσηηης!
DeleteΛατρεύω αυτού του είδους τα μεζεδάκια! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα. Ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
Καλωσήρθες!
DeleteΑχ, ξέρεις πόσο αγαπώ τις γρήγορες, ζυμαρένιες λύσεις.
ReplyDeleteΤα ελιοτυροψωμάκια σου με σφολιάτα υπάγονται σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία Κική. Φτιάχνεις κάτι υπέροχο από το τίποτα!!
Με λίγα μόνο υλικά!
DeleteΣτο πι και φι και θα αρέσει σε όλους! Τέλειο!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΚική, από τις πιο "πρακτικές" λύσεις για μεζεδάκια της στιγμής και με ότι γέμιση σου "κάνει κέφι"!
ReplyDeleteΈτσι!
DeleteΚική μου τέλεια ιδέα, γρήγορη συνταγούλα και απολαυστική!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
κλασσικά υλικα που δίνουν πλούσια γεύση μεσογειακή και πάντα αρεστή!
ReplyDelete