Αν κοιτάξει κάποιος πόσες συνταγές έχω στο μπλογκ με κόκκινο κρέας και πόσες με άσπρο (και ειδικά με κοτόπουλο), θα καταλάβει ότι προτιμώ το άσπρο. Το κόκκινο κρέας δεν το αγαπούσα από παιδί και ειδικά το μοσχάρι. Έκανα διάφορα τερτίπια και πονηριές για να αποφύγω να το φάω όταν ήμουν μικρή. Ήταν το βασανιστήριό μου όταν είχαμε στο σπίτι μοσχάρι. Με τον κιμά τα πάω καλύτερα, αλλά και πάλι δεν μου λείπει.
Το κοτοπουλάκι το συμπαθώ επειδή γίνεται γρήγορα (θα μου πεις, με τα ψεύτικα κοτόπουλα που πουλάνε, πώς να μην γίνεται γρήγορα; για πάρε χωριάτικο να δεις!), δεν έχει πολλά λίπη και μπορείς να το κάνεις με χίλους δύο τρόπους. Έναν τέτοιο τρόπο, σύντομο και νόστιμο σας προτείνω σήμερα! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές
Υλικά για 4 άτομα
2 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου στήθος
¼ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
2 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
20 ελιές χωρίς κουκούτσια (10 μαύρες και 10 πράσινες)
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. κάπαρη
1 πρέζα κάρυ
2 κ. σ. καλαμπόκι (προαιρετικά)
1 πρέζα βότανα Προβηγκίας
αλάτι
πιπέρι
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μπουκιές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε μερικά λεπτά, μέχρι να ασπρίσει παντού (περίπου 10 λεπτά).
Με ένα σουρωτηράκι ή με έναν αχνορίχτη, ρίχνουμε το αλεύρι να πάει παντού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπίπερο, τα βότανα, το κάρυ, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το καλαμπόκι και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.
Το κοτοπουλάκι το συμπαθώ επειδή γίνεται γρήγορα (θα μου πεις, με τα ψεύτικα κοτόπουλα που πουλάνε, πώς να μην γίνεται γρήγορα; για πάρε χωριάτικο να δεις!), δεν έχει πολλά λίπη και μπορείς να το κάνεις με χίλους δύο τρόπους. Έναν τέτοιο τρόπο, σύντομο και νόστιμο σας προτείνω σήμερα! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Κοτόπουλο με πιπεριές και ελιές
Υλικά για 4 άτομα
2 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου στήθος
¼ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
2 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
20 ελιές χωρίς κουκούτσια (10 μαύρες και 10 πράσινες)
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. κάπαρη
1 πρέζα κάρυ
2 κ. σ. καλαμπόκι (προαιρετικά)
1 πρέζα βότανα Προβηγκίας
αλάτι
πιπέρι
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μπουκιές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε μερικά λεπτά, μέχρι να ασπρίσει παντού (περίπου 10 λεπτά).
Με ένα σουρωτηράκι ή με έναν αχνορίχτη, ρίχνουμε το αλεύρι να πάει παντού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπίπερο, τα βότανα, το κάρυ, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το καλαμπόκι και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.
Καλημέρα Κικίτσα, τι εύκολο και ευωδιαστό το πτηνό! Έχω ιδιαίτερη προτίμηση στα φαγητά που ψήνει κανείς το κρέας και τα λαχανικά μαζί, ειδικά όταν βιάζομαι,γιατί δε χρειάζεται να φτιάξω ξεχωριστή σαλάτα (η απολογία της τεμπέλας..χιχι)Καλή σου εβδομάδα,ΧΟΧΟ
ReplyDeleteΚι εμένα μου αρέσει να έχει μαζί λαχανικά!
Deleteπολυ ωραιο το κοτοπουλο με πιπεριες. και εχεις δικιο οταν λες για τα ψευτικα κοτοπουλα!!!!
ReplyDeleteκαλη σου εβδομαδα.
ειρηνη
Ευχαριστώ! Επίσης!
DeleteΚι εμένα γευστικά μου ταιριάζει το κοτόπουλο! Υπέροχη συνταγή!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Λιλάκι!
DeleteΩραίιιιιιιιιιιοοοοοοοοοο!!!! Πάει...προγραμματίστηκε να γίνει αυτή την εβδομάδα!
ReplyDeleteΧαίρομαι!
DeleteΚική, γρήγορο και εύκολο το κοτόπουλο με τις ελιές και τις πιπεριές. Γρήγορο και ευπαρουσίαστο, με το ρυζάκι του, κάνει ένα ωραίο πλήρες γεύμα. Πράγματι, τα εκτρεφόμενα κοτόπουλα, ψήνονται πολύ γρήγορα, ενώ τα σπιτικά θέλουν ώρα. Η γεύση τους όμως είναι σκάλες ανώτερη.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Καλή εβδομάδα!
DeleteΚαλημερα Κικη!
ReplyDeleteΔεν μπορω παρα να συμφωνησω για τα "ψευτικα "κοτοπουλα; πριν κανα μηνα, ενα ζευγαρι φιλων μου εφερε εναν κοκκορα χωριατικο, να τον μαγειρεψω και να φαμε ολοι μαζι. Καλα που την ψυλλιαστικα οταν ειδα το κρεας του και τον εκανα στη χυτρα, γιατι ακομη θα εβραζε...
Ωραιο το κοτοπουλακι σου, και γευστικα αλλα και σαν παρουσια!
Καλη εβδομαδα!
Μαρινα
Καλώς τηνε! όντως βράζουν δύσκολα!
DeleteΕχω κόκκορα χωριάτικο!Τόν έστειλε η συμπεθέρα!Θά τόν φτιάξω μέ τήν συνταγή σου Κική!Τού πάνε οι πιπεριές καί οι ελιές!!Φιλιά!!
ReplyDeleteΤέλεια!
DeleteΜε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες,τουλάχιστον όσον αφορά τις ζωϊκές πρωτεϊνες,πορεύομαι και εγώ Κική..Την συγκεκριμένη συνταγή την κάνω έτσι ακριβώς και εγώ,με τη διαφορά δεν βάζω ελιές,γιατί δεν τις τρώει ο γυιός μου.Επομένως ως ΄΄γνήσιος γευσιγνώστης΄της πρότασης αυτής,έχω το δικαίωμα να πω,ότι πρόκειται για ένα πεντανόστιμο,γρήγορο και ελαφρύ πιάτο,που κερδίζει με την εμφάνισή του και φυσικά με την ασύλληπτη γεύση του.Φιλιά πολλα,πολλά.
ReplyDeleteFoteini Thes.
Κι εμένα ο γιος μου κάνει νούμερα με τις ελιές! Φιλιά!
DeleteDeli,μμμμ..νοστιμιάαα!
ReplyDeleteΟι πιπεριές θα του χαρίζουν υπέροχη γεύση.
Φιλιά!
Ναι Ελενίτσα! Φιλάκια!
DeleteΤι καταπληκτικό ιστολόγιο!!! Γεμάτο από μυρωδιές της κουζίνας!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΜοσχοβόλησε το φαγητό σου...τέλειες φωτογραφίες!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Δήμητρα!
DeleteΤελικά έχουμε τα ίδια γούστα! Λάτρης του κοτόπουλου κι εγώ και φυσικά των λαχανικών... Με το μοσχάρι δεν τα πάω καθόλου καλά!
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα!!!
Χαίρομαι :-)
DeleteΟ πατέρας μου πάντα με κοροίδευε ότι με τόσο κοτόπουλο που τρώω θα βγάλω φτερά. Και εμένα μου αρέσει το κοτόπουλο πολύ και η ιδέα σου είναι πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΕγώ ήδη πετάω ;-)
DeleteΚαλημέρα και εγώ προτιμώ το κοτοπουλάκι!!!
ReplyDeleteΕίμαστε πολλοί! ;-)
Delete