Γρήγορα περνάνε οι μέρες, δεν συμφωνείτε; Ξανά στην καθημερινότητα, προσπαθώντας να συμμαζευτούμε από όλα όσα καταναλώσαμε αυτές τις μέρες. Κουλούρια, κρεατικά, αυγά, γλυκά, ώρα να μαζευτούμε. Αλλά πριν μαζευτούμε, να σας πω τι έφτιαξα, για να σας συστήσω κάποιες καλές συνταγές και να σας πω για τα πασχαλινά cup cakes που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους.
Συνοδευτικά,είχα κάνει τη σπανακότουρτα που είχα δει στην Αγγελική και είναι της Ντίνας Νικολάου. Καταπληκτική, ωραία γεύση και εμφάνιση, ιδανική για ένα πλούσιο γεύμα στο οποίο θες κάτι δροσερό. Προσέξτε τα τοιπς της Αγγελικής. Ήταν σωτήρια.
Επίσης, ένα σπρεντ τυριού, δικής μου έμπνευσης, που είχα κάνει και πέρυσι και είχε κλέψει καρδιές. Πέρυσι το είχα τυλίξει μόνο σε μαϊντανο και ξηροκάρπια. Φέτος, μαζί με το αμύγδαλο τριμμένο και το μαϊντανό, πρόσθεσα και κράνμπερις αποξηραμένα που βρήκα στο μπαχαρτζίδικο εδώ και μάυρες ζακυνθινές σταφίδες. Ήταν απλά τέλειο. Παρακαλούσα να μείνει λιγάκι για την επόμενη μέρα. Πρέπει να σας γράψω οπωσδήποτε τη συνταγή!
Στο τραπέζι επίσης υπήρχε μια σαλάτα πράσινη και μια σαλάτα καπρέζε που δεν τις φωτογράφησα, πατάτες ψητές, λαδοτύρι ζακυνθινό και ζακυνθινή γραβιέρα.
Και πάμε στα γλυκά. Όπως πάντα το παρακάνω λιγάκι με τα γλυκά αφού είμαι γλυκατζού και αφού πιάνω την ευκαρία που είμαστε κάμποσα άτομα να δοκιμάσω κάποια καινούρια. Φέτος έφτιαξα κρέμα καταλάνα, ένα γερμανικό τσιζκέικ που μου έστειλε η Νέλλη τη συνταγή και πρόσθεσα μια σάλτσα με ράσμπερις και πασχαλινά κεκάκια που εμπνεύστηκα από τα καλαθάκια της Έρης και της Ερμιόνης, καθώς και από τα αρώματα που επικρατούν το Πάσχα: μαστίχα, κακουλέ και μαχλέπι.
Και πάμε στα cup cakes. Αν θέλετε να φτιάξετε τα πασχαλινά cup cakes, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη σας συνταγή για κέικ (κατά προτίμηση όχι σοκολατένια), διαιρεμένη στο μισό, αφού θα κάνετε μόνο 12. Χρησιμοποιήστε μια απλή συνταγή για cup cakes και αρωματίστε τη με 1/2 κ. γ. κακουλέ, 1/2 κ. γ. μαστίχα και 1/2 κ. γ. μαχλέπι.
Για τη βουτυρόκρεμα, χρησιμοποιήστε μια απλή συνταγή για βουτυρόκρεμα. Χρησιμοποίησα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 1 κ. σ. γάλα, 1 κ. σ. λικέρ μαστίχα και περίπου 220-230 γρ. άχνη ζάχαρη. Επίσης 1/4 κ. γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε την ειδική μύτη για να κάνετε γκαζόν, απλώστε τη βουτυρόκρεμα απλώς με κουταλάκι ή βάλτε μια γερή δόση πάνω στο κέικ και κάνετε σχεδιάκια με πηρούνι.
Για τη διακόσμηση, χρησιμοποίησα έτοιμα σοκολατένια αυγουλάκια και πασχαλίτσες που έφτιαξα με κόκκινη ζαχαρόπαστα και έκανα τις λεπτομέρειες με βρώσιμο στυλό. Αν δεν έχετε βρώσιμο στυλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το κεφάλι σταγόνες σοκολάτας και για τις βούλες μαύρο σουσάμι (όπως έκανα στα cupcakes που φωτογράφισα στο προηγούμενο ποστ). Του πήγαινε στη γεύση, παρόλο που νόμιζα πως θα ήταν ενοχλητικό.
Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους που στείλατε ευχές εδώ, σε μέιλς, στο φβ, τηλεφωνικά για τα γενέθλιά μου! Να είσαστε καλά!Σαν κύριο φαγητό, έψησα σε λαδόκολλα κλέφτικο και παϊδάκια στα κάρβουνα. Φωτό από τα παϊδάκια δεν έχει. Δεν πρόλαβαν να δουν το φως του ήλιου....
Συνοδευτικά,είχα κάνει τη σπανακότουρτα που είχα δει στην Αγγελική και είναι της Ντίνας Νικολάου. Καταπληκτική, ωραία γεύση και εμφάνιση, ιδανική για ένα πλούσιο γεύμα στο οποίο θες κάτι δροσερό. Προσέξτε τα τοιπς της Αγγελικής. Ήταν σωτήρια.
Επίσης, ένα σπρεντ τυριού, δικής μου έμπνευσης, που είχα κάνει και πέρυσι και είχε κλέψει καρδιές. Πέρυσι το είχα τυλίξει μόνο σε μαϊντανο και ξηροκάρπια. Φέτος, μαζί με το αμύγδαλο τριμμένο και το μαϊντανό, πρόσθεσα και κράνμπερις αποξηραμένα που βρήκα στο μπαχαρτζίδικο εδώ και μάυρες ζακυνθινές σταφίδες. Ήταν απλά τέλειο. Παρακαλούσα να μείνει λιγάκι για την επόμενη μέρα. Πρέπει να σας γράψω οπωσδήποτε τη συνταγή!
Στο τραπέζι επίσης υπήρχε μια σαλάτα πράσινη και μια σαλάτα καπρέζε που δεν τις φωτογράφησα, πατάτες ψητές, λαδοτύρι ζακυνθινό και ζακυνθινή γραβιέρα.
Και πάμε στα γλυκά. Όπως πάντα το παρακάνω λιγάκι με τα γλυκά αφού είμαι γλυκατζού και αφού πιάνω την ευκαρία που είμαστε κάμποσα άτομα να δοκιμάσω κάποια καινούρια. Φέτος έφτιαξα κρέμα καταλάνα, ένα γερμανικό τσιζκέικ που μου έστειλε η Νέλλη τη συνταγή και πρόσθεσα μια σάλτσα με ράσμπερις και πασχαλινά κεκάκια που εμπνεύστηκα από τα καλαθάκια της Έρης και της Ερμιόνης, καθώς και από τα αρώματα που επικρατούν το Πάσχα: μαστίχα, κακουλέ και μαχλέπι.
Και πάμε στα cup cakes. Αν θέλετε να φτιάξετε τα πασχαλινά cup cakes, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη σας συνταγή για κέικ (κατά προτίμηση όχι σοκολατένια), διαιρεμένη στο μισό, αφού θα κάνετε μόνο 12. Χρησιμοποιήστε μια απλή συνταγή για cup cakes και αρωματίστε τη με 1/2 κ. γ. κακουλέ, 1/2 κ. γ. μαστίχα και 1/2 κ. γ. μαχλέπι.
Για τη βουτυρόκρεμα, χρησιμοποιήστε μια απλή συνταγή για βουτυρόκρεμα. Χρησιμοποίησα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 1 κ. σ. γάλα, 1 κ. σ. λικέρ μαστίχα και περίπου 220-230 γρ. άχνη ζάχαρη. Επίσης 1/4 κ. γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε την ειδική μύτη για να κάνετε γκαζόν, απλώστε τη βουτυρόκρεμα απλώς με κουταλάκι ή βάλτε μια γερή δόση πάνω στο κέικ και κάνετε σχεδιάκια με πηρούνι.
Για τη διακόσμηση, χρησιμοποίησα έτοιμα σοκολατένια αυγουλάκια και πασχαλίτσες που έφτιαξα με κόκκινη ζαχαρόπαστα και έκανα τις λεπτομέρειες με βρώσιμο στυλό. Αν δεν έχετε βρώσιμο στυλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το κεφάλι σταγόνες σοκολάτας και για τις βούλες μαύρο σουσάμι (όπως έκανα στα cupcakes που φωτογράφισα στο προηγούμενο ποστ). Του πήγαινε στη γεύση, παρόλο που νόμιζα πως θα ήταν ενοχλητικό.
Και του χρονου Κικη μου με υγεια, να ειστε καλα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ!! Επίσης!
DeleteΠω πω, προσπερνώ τα αρνιά, παϊδάκια, σαλάτες και λοιπά και πάω κατευθείαν στα cupcakes! Είναι τέλεια, το κατέχεις νομίζω για τα καλά το "σπορ" τελικά! :)
ReplyDeleteΚαι του χρόνου λοιπόν, πάντα νόστιμα!
Και πολύ καλά κάνεις και τα προσπερνάς! Χαχα! Ευχαριστώ!
DeleteΚική μου Χρόνια Πολλά!
ReplyDeleteΕλπίζω ότι παρά τα τόσα μαγειρέματα, πρόλαβες να ξεκουραστείς και λίγο!
Εξαιρετικό το πασχαλινό σας τραπέζι! Αυτό το κλέφτικο πρέπει να ήταν θεσπέσιο! Η σπανακότουρτα ιδανική για την ημέρα, ο κορμός τυριού πολύ ιδιαίτερος και τα cupcakes σκέτη γλύκα και απόλυτα εναρμονισμένα με το κλίμα των ημερών!
Ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!
Φιλιά!
Ε, κάτι ξεκουράστηκα, αλλα δεν φτάνει. Χεχε! Ευχαριστώ! Όντως το κλέφτικο ήταν καλό και το σπρεντ θεϊκό!
DeleteΧσρά μου!
Πολύ ωραίο το πασχαλινό σου τραπέζι, Κική. Τα παιδάκια σίγουρα δεν θα προλάβαιναν να φωτογραφηθούν, αφού όλοι αυτά περιμένουμε, μόλις ψηθεί ο οβελίας!
ReplyDeleteΚαι του χρόνου να είσαι καλά, και να μαγειρέψεις όμορφα και νόστιμα
εδέσματα, σαν και τα φετινά.
Ευχαριστω Ειρήνη μου! Να είσαι καλά!
DeleteΧρόνια πολλά Κική Πανέμορφο το πασχαλινό σου τραπέζι! Και του χρόνου να΄στε καλά.
ReplyDeleteΤα φιλιά μου
Ευχαριστώ Νίκη! Επίσης! Φιλάκια!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά με υγεία!!!!!!! Όλα τόσο υπέροχα!!!
ReplyDeleteΚαι του χρόνου!!!!!
Φιλιά!!!!!!
Ευχαριστωωώ!
Deleteυπεροχα κικη.
ReplyDeleteκαι του χρονου!!!
ειρηνη
Χρόνια πολλά Κική μου Χριστός Ανέστη!!!
ReplyDeleteΚαι του χρόνου με υγεία!!!Είναι όλα καταπληκτικά μπράβο γεια στα χέρια σου!!!
Φιλιά πολλά!!!
Ευχαριστώ Ελένη μου! Να είσαι καλά!
DeleteΧριστός Ανέστη...και του χρόνου με υγεία,το τραπέζι σου φοβερό όπως και τα γλυκά σου!!!
ReplyDeleteΕυχαριστωωωώ!
DeleteΥπέροχα όλα! Και του χρόνου Κικίτσα:)
ReplyDeleteΕυχαριστωωωωώ! Μμμμμμάκια!
DeleteΓειά στα χέρια σου Κική μου! Ολα υπέροχα! Και του χρόνου να είστε καλά!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Εφάκι μου! Επίσης!
DeleteΧρόνια πολλά, τέλεια τα εδέσματά σου Κική και του χρόνου να είσαι καλά να φτιάξεις καινούρια.
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα και η σπανακότουρτα και το σπρεντ τυριού αλλά εννοείται και όλα τα γλυκά.. Τι πειρασμοί..
ReplyDeleteΝα είσαι καλά πάντα να φτιάχνει και να τρως..χωρίς τύψεις!
Χρόνια Πολλά και Καλά!
Όλα ήταν πολύ νόστιμα πράγματι Ρεγγίνα!
DeleteΕυχαριστώ! Χωρίς τύψεις ε; Χμμμμ...
Καλημερα! Χρονια Πολλα, Χριστος Ανεστη!!!
ReplyDeleteΤοσα πολλα και νοστημα πραγματα ολα μαζι τα βλεπω και πειναω παλι, παρολο που φαγαμε τοσο πολυ!!
Σληθώς ανέστη! Ευχαριστώ!
DeleteΧριστός Ανέστει και χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΦιλιά
Ευχαριστώ Δήμητρα!
DeleteΚαλή σου μέρα αγαπητή μου Κική.
ReplyDeleteΧριστός Ανέστη και χρόνια σου πολλά.
Προκλητικά τα cup caces οου.
Νάσαι καλά.
Χρόνια πολλά κ. Ντενη! Ευχαριστώ!
DeleteΤο ένα πιο λαχταριστό από το άλλο τα πιάτα σου Κική! Και του χρόνου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Βαγγελιώ μου! Επίσης!!
Delete