Σε συνέχεια της αγκινάρας...
Εκτέλεση
Ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα μέρος από τις αγκινάρες σε κάτι έξτρα καλό. Κάτι που η γεύση τους να μας μείνει αξέχαστη. Κάτι που να μας αρέσει πολύ. Και το πέτυχα. Αν σας αρέσουν οι αγκινάρες, δοκιμάστε αυτή τη μακαρονάδα. Και ΜΗΝ παραλείψετε το ούζο. Αντιθέτως, να είστε γενναιόδωροι :)
Ζυμαρικά με κοτόπουλο και αγκινάρες
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες (μπόύτι ή στήθος,
χρησιμοποίησα μπούτι)
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
καρδιές αγκινάρας (έβαλα καμιά δεκαριά πολύ μικρές καρδιές,
κομμένες στη μέση. Μπορείτε να βάλετε λιγότερες και να τις κόψετε σε μακρόστενα
κομμάτια)
ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
¼ κούπας ούζο
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.
Αφού σωταριστεί, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αν
χρειάζεται, προσθέτουμε νερό.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το ούζο και μαγειρεύουμε για
10-15 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να είναι μαλακό το κοτόπουλο και οι αγκινάρες.
Το φαγητό μας θέλουμε να έχει ζουμάκι, οπότε αν δεν έχει,
προσθέτουμε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2
λεπτά να χυλώσει.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
και σερβίρουμε.
Ήταν από τα νοστιμότερα ζυμαρικά που έχω φτιάξει ποτέ.
Ζυμαρικά και κοτόπουλο, ειναι απ τους αγαπημενους μου συνδυασμούς!
ReplyDeleteΣυμπαθω και την αγκιναρα και την κόκκινη πιπερια.
Πολύ ωραία πρόταση
fetoula.blogspot.gr