Χρόνια πολλά και καλά! Ελπίζω να περάσατε όμορφα τα Χριστούγεννα με αγαπημένους ανθρώπους γύρω σας.
Hummus
Υλικά για 6-8 άτομα
200 γραμμ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 κτγ σκόνη σκόρδο
·χυμός από 1-2 λεμόνια
150 ml ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ταχίνι
1 κτγ κύμινο
1/2 κτγ πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό ολονυχτίς.
Τα
ξεπλένουμε, απομακρύνουμε τις φλούδες τρίβοντάς τα, τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα,
σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε επί μία ή μιάμιση ώρα (ανάλογα τα
ρεβίθια)..
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειασθεί.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια, κρατάμε το
νερό τους.
Ρίχνουμε στο δοχείο του μούλτι 2-3 κ.σ. από
το νερό των ρεβιθιών, τον χυμό λεμόνι, αναμειγνύουμε, προσθέτουμε το σκόρδο,
το κύμινο και τμηματικώς τα ρεβίθια και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ταχίνι,
αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ίσως λίγο
νερό από τα βραστά ρεβίθια, ώστε το hoummus να πάρει την σωστή πυκνότητα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο λεμόνι και πάπρικα.
Χούμους με αβοκάντο
Υλικά
200γρ χούμους
2 κτ σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Τον χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
3-4 σταγόνες Ταμπάσκο (προτιμώ το
πράσινο)(προαιρετικό)
1 ώριμο αβοκάντο
Λίγο αλάτι
Χωρίζουμε το αβοκάντο στην μέση.
Βγάζουμε το
κουκούτσι.
Με το κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα του από το φλούδι.
Ρίχνουμε στο δοχείο του μούλτι όλα τα υλικά
και πολτοποιούμε να ομογενοποιηθούν.
Διορθώνουμε την γεύση με λίγο περισσότερο
αλάτι ή λεμόνι σύμφωνα με τα γούστα μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα το ντιπ
σκεπασμένο, να ενισχυθούν οι γεύσεις.
Σεβρίρεται με ψημένες πίτες ή κριτσίνια ή
tortillas ή λαχανικά (ντοματούλες τσέρι, σέλερι, πιπεριές κομμένες σε
μπαστουνάκια, καρότα κλπ)
Πολύ καλό, θα το δοκιμάσω!! Μου αρέσει ο συνδυασμός ρεβίθια-αβοκάντο, νομίζω θα είναι πολύ γευστικός συνδυασμός!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά με υγεία!!