Εν μέσω αποτελεσμάτων πανελληνίων εξετάσεων, το παρόν μπλογκ αδυνατεί να σκεφτεί και να πολυλογήσει. Γι΄αυτό, το μόνο που μπορώ να βάλω σήμερα είναι ένα ελαφρύ ποτάκι για να τα τσούξουμε! χαχα! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν σε κάποια σχολή. Να θυμάστε όλοι όσοι ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως δεν πήγατε καλά, ότι τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία και κάθε εμπόδιο είναι για καλό! Καλή συνέχεια σε όλους!
Λικέρ προύνος
Υλικά
300 γρ. προύνοι
300 γρ. μπράντυ
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε γυάλα βάζουμε το μπράντυ και τους προυνούς χαραγμένους με μαχαίρι ή κομμένους σε κομματάκια μαζί με τα κουκούτσια.
Αφήνουμε σε σκιερό μέρος μέσα στο σπίτι, για ένα μήνα.
Μετά από ένα μήνα, φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό, που θα βράσουμε για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το προσθέτουμε στη γυάλα.
Αφήνουμε μερικές μέρες ακόμα να ενωθούν τα υλικά και φιλτράρουμε σε καθαρή μπουκάλα.
Cheeeeeeeeeeeers!
update:
Μια και το ζήτησε η Έφη, ορίστε ο προύνος!
Λικέρ προύνος
Υλικά
300 γρ. προύνοι
300 γρ. μπράντυ
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε γυάλα βάζουμε το μπράντυ και τους προυνούς χαραγμένους με μαχαίρι ή κομμένους σε κομματάκια μαζί με τα κουκούτσια.
Αφήνουμε σε σκιερό μέρος μέσα στο σπίτι, για ένα μήνα.
Μετά από ένα μήνα, φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό, που θα βράσουμε για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το προσθέτουμε στη γυάλα.
Αφήνουμε μερικές μέρες ακόμα να ενωθούν τα υλικά και φιλτράρουμε σε καθαρή μπουκάλα.
Cheeeeeeeeeeeers!
update:
Μια και το ζήτησε η Έφη, ορίστε ο προύνος!
Φαντάζομαι ότι θα έχει υπέροχη γεύση !!!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για τη συνταγή !!!!
Θα χαρώ πολύ αν περάσεις κι εσύ από το σπιτάκι
μου !!!!
Καλώς τηνε!
DeleteΦαντάζομαι ότι για να το τσούζουμε, τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια, καλή πρόοδο και κυρίως καλή τύχη να έχουν!
Ευχαριστούμε!
DeleteΒάλε βρε Κικίτσα και μια φωτό να βλέπει ο κόσμος τι είναι οι ρημαδοπρούνοι (που θα πάρουμε ντοκτορά σε λίγο με όλα αυτά τα berries και τους καρπούς)....ααχαχαχαχαχ!!
ReplyDeleteΦοβερό χρώμα!!! Cheers dear και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου! :)
Βάζω, βάζω!
DeleteΕυχαριστούμε!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΝΟΙ?
ReplyDeleteΔες φωτό που ανέβασα!
DeleteCheeeeeers!!!
ReplyDeleteKαι φυσικά...... Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!!!
Καλή σταδιοδρομία στον αγαπημένο μου πρώην μαθητή,
τις πιο ζεστές μας ευχές στους γονείς
και πολλά φιλιά σε όλους σας!!
[ωραίο χρώμα το λικεράκι σου!]
Ευχαριστούμεεεε!
DeleteΩραίο τό λικεράκι σου Κική!!
ReplyDeleteΔαμάσκηνο είναι ο προύνος?
Φαντάζομαι τήν γεύση του καί τό άρωμά του!!
Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!
Είναι σκούρο κορόμηλο και ανήκουν όλα στην οικογένεια των δαμάσκηνων.
DeleteΦιλιά!
Παρότι βλέπω τη φωτογραφία δεν καταλαβαίνω τι είναι οι προύνοι! Όπως λέει και η Εφη τα έχουμε μπλέξει λίγο όλα τα berries (ποια είναι η ελληνική λέξη άραγε!) Νομίζω ότι πρέπει να πάρω ένα τετράδιο "φυτολόγιο", σαν αυτό που είχαμε στο δημοτικό και να κολλήσω φωτογραφίες και καρπούς για να μάθω επιτέλου να τα ξεχωρίζω! Αστείρευτη πάντως η ελληνική φύση σε καρπούς!
ReplyDeleteΌμως το λικέρ φαίνεται να είναι υπέροχο!
Περίμενες αποτελέσματα Κική; Συγχαρητήρια απ' ότι καταλαβαίνω!
Τα μπέρις είναι όλα τα είδη μούρων. Βατόμουρα (μπλακμπερις), μούρα, γκότζι μπέρις, γκόλντεν μπέρις, μπλούμπερις, φραμπουάζ (σμέουρα). Σε κάλυψα; χαχα!
DeleteΚαλή ιδέα το φυτολόγιο!
Ευχαριστώ!
Μπράβο Κικίτσα μου! Νομίζω ότι ο καρπός μπερδεύει τους περισσότερους από εμάς αλλά βοηθάει ότι ξεχωρίζει από το κοκκινόχρωμο φύλλωμα το φυτό. Φιλάκια! Καλό φθινόπωρο! :)
ReplyDelete;-)
DeleteΕπίσης!
Κική μου,προσπαθώ να σου στειλω μηνυμα δεν τα καταφέρνω δεν ξερω γιατι.Συνηθως στελνω πολύ ευκολα.χρειάζομαι οδηγιες για λικερ σαμπουκο
ReplyDeleteΜα γιατί δε μπορείς;
DeleteΔεν έχω φτιάξει ποτέ σαμπουκο. Στείλε μέιλ!