Monday, July 8, 2013

Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα

Τα κρεατικά που ψήνονται μέσα σε λαδόκολλα γίνονται πολύ νόστιμα. Αν αργοψήνονται, ακόμα καλύτερα. Η λαδόκολλα βοηθάει να κρατήσει το φαγητό τους χυμούς του με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Η παρακάτω συνταγή είναι ευέλικτη. Μπορείτε να επιλέξετε λαχανικά εποχής, ανάλογα τι λαχανικά έχετε διαθέσιμα, να το κάνετε πιο πλούσιο ή πιο light ανάλογα αν θα βάλετε τυριά ή όχι. Σας δίνω 2 διαφορετικές εκδοχές από τις φορές που το έχω κάνει. Το έχω κάνει ακόμα και χωρίς λάδι καθόλου και ήταν μια χαρά. Στη 2η συνταγή έχω βάλει ντόπιο λαδοτύρι, έτσι για να τιμήσουμε και τα τοπικά μας προϊόντα!

 
Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα
Για 4 μερίδες
1 ολόκληρο στήθος και 2 μπούτια φιλέτα κοτόπουλου
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κομμάτι φέτα (πχ 100 γρ) σε κύβους
1 κομμάτι παρμεζάνα σε κύβους
χυμό ενός λεμονιού
λίγο λάδι
ρίγανη
αλατοπίπερο
λαδόκολλα
σπάγκος φαγητού

1η συνταγή



Εναλλακτικά:
1 ολόκληρο στήθος φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή παραπάνω αν είναι για 4 άτομα)
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες ή κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
1 ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε φέτες
λίγη φέτα σε κύβους
λίγο ντόπιο λαδοτύρι σε κύβους
χυμό ενός λεμονιού
λίγο λάδι
αλάτι με μπαχαρικά και βότανα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
Βάζουμε μια διπλή λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί, τουλάχιστον διπλάσια σε μήκος από το μήκος του ταψιού.
Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (2-3 κομμάτια κομμένα το στήθος, στη μέση τα μπούτια).
Αλατοπιπερώνουμε και βάζω ρίγανη.
Από πάνω βάζουμε κομμένα τα λαχανικά εναλλάξ και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το τυρί, το οποίο μπορούμε να βάλουμε και πάνω από το κοτόπουλο.
Βρέχουμε με το χυμό λεμονιού (έβαλα 3 παγάκια λεμονιού) και λίγο λάδι (1-2 κ. σ.) και κλείνουμε τη λαδόκολλα.

2η συνταγή

Κλείνουμε καλά στα πλάγια για να μην φύγουν τα ζουμιά καθώς θα ψήνεται.
Δένουμε με το σπάγκο, βάζουμε 2 ποτήρια νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180-190.


Ανάλογα πόσο ψηλά θα αφήσουμε τη θερμοκρασία, αναλόγως γρήγορα θα γίνει το φαγητό μας. Είναι προτιμότερο και νοστιμότερο να ψηθεί πιο αργά σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Προσθέτουμε νερό στο ταψί όποτε μένει στεγνό.


Όταν γίνει, παίρνουμε το πακετάκι και το ανοίγουμε σε ένα καθαρό ταψί έτσι ώστε να μείνουν εκεί τα ζουμάκια του. Προσοχή γιατί καίει πολύ ο ατμός καθώς ανοίγει!

Σερβιρήστηκε με πουρέ πατάτας.

Καλή εβδομάδα!

18 comments:

  1. Καταπληκτική, πεντανόστιμη και ελαφριά συνταγή Κική μου, η μάρκα μου! <3
    Φιλάκια πολλά, να περνάτε καλά κ να κάνετε καμιά βουτιά και για μας!

    ReplyDelete
  2. Τι νοστιμιά που θα είναι! Ψηφίζω με το λαδοτύρι, όχι όμως ότι δεν θα τσάκιζα και την άλλη βερσιόν! Φιλιά Κικίτσα μου και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Ωραίο φαίνεται αυτό!

    ReplyDelete
  4. Έλεος βρε Κική...
    Με έκανες και πείνασα μέσα στα άγρια μεσάνυχτα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κακή ώρα για βόλτα σε μπλογκς! χαχα! Φιλιά!

      Delete
  5. α πα παααα....πρωινιατικα!καλημερούδια!

    ReplyDelete
  6. Πολύ καλό καλοκαιρινό πιάτο Κική! Και τι χρώματα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολλά χρώματα, πολλές διαφορετικές βιταμίνες ;-)

      Delete
  7. Κικίτσα μου το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια...........έχω και καμιά δεκαριά κοκκόρια στην κατάψυξη που η λαδόκολλα θα τα κάνει λουκούμι!!!!!

    ReplyDelete
  8. Καί μετά ανοίγεις τήν λαδόκολα καί σού τρέχουν τά σάλια από τίς υπέροχες μυρωδιές!!!Ενα φαγητό,καλοκαιρινό,καί γίνετε καί εύκολα!!!Καλή εβδομάδα Κική!!!!Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  9. Ωραία ιδέα, καλοκαιρινό και ελαφρύ φαγητό και δεν έχει και πολύ λάντζα μετά!

    ReplyDelete