Αν θέλετε να φτιάξετε ομελέτα αλλά δεν θέλετε να τηγανίσετε, υπάρχει η λύση της ομελέτας φούρνου. Είναι σίγουρα πιο δαπανηρό να την κάνεις στο φούρνο αντί για το τηγάνι, αλλά χρειάζεται λιγότερο λάδι ή βούτυρο, οπότε μια φορά στις τόσες δεν πειράζει να κάψετε το φούρνο για να κάνετε ομελέτα. Άλλωστε, μπορείτε να την κάνετε αφού έχετε ψήσει κάτι άλλο πριν ή παράλληλα με κάτι άλλο μαζί!
Ομελέτα φούρνου
Υλικά
3 αυγά
1 μεγάλο λουκάνικο Φρανκφούρτης ή μερικά μικρά, κομμένα ροδέλες
2-3 κ. σ. γάλα
2-3 κ. σ. τυρί τριμμένο (στη συγκεκριμένη έβαλα τσένταρ)
μαργαρίνη για το ταψάκι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
Ρίχνουμε το υλικό μέσα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να κάνει χρώμα από πάνω.
Σε άλλη εκδοχή, έχω προσθέσει λαχανικά. Μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθι κλπ. Στο φούρνο τα λαχανικά κρατάνε λιγάκι, εκτός και θέλετε να τα περάσετε λίγο από το τηγάνι, αλλά δεν έχει νόημα έτσι, αφού πάλι θα μπλέξετε με τηγάνι. Εμένα μου αρέσουν τα λαχανικά να κρατάνε, άλλωστε τα περισσότερα μπορώ άνετα να τα φάω ωμά. Βάλτε τη φαντασία σας και προσθέστε ό,τι σας αρέσει!
Καλό πσκ!
Ομελέτα φούρνου
Υλικά
3 αυγά
1 μεγάλο λουκάνικο Φρανκφούρτης ή μερικά μικρά, κομμένα ροδέλες
2-3 κ. σ. γάλα
2-3 κ. σ. τυρί τριμμένο (στη συγκεκριμένη έβαλα τσένταρ)
μαργαρίνη για το ταψάκι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
Ρίχνουμε το υλικό μέσα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να κάνει χρώμα από πάνω.
Σε άλλη εκδοχή, έχω προσθέσει λαχανικά. Μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθι κλπ. Στο φούρνο τα λαχανικά κρατάνε λιγάκι, εκτός και θέλετε να τα περάσετε λίγο από το τηγάνι, αλλά δεν έχει νόημα έτσι, αφού πάλι θα μπλέξετε με τηγάνι. Εμένα μου αρέσουν τα λαχανικά να κρατάνε, άλλωστε τα περισσότερα μπορώ άνετα να τα φάω ωμά. Βάλτε τη φαντασία σας και προσθέστε ό,τι σας αρέσει!
Καλό πσκ!
Τέλεια πρόταση και σίγουρα πιο υγειηνή!!! Βγαινει και με ατόφιο το σχήμα της χωρίς να κομματιάζεται!!!
ReplyDeleteΚαλό ΠΣΚ και σε σένα!!!!
Έτσι!
Delete:-)
Εγώ έτσι την κάνω εδώ και καιρό και με τις δύο εκδοχές στην ίδια ομελέτα! Το μισό πυρέξ το κάνω με αβγά, τυρί και λουκανικάκι ή ζαμπον και στο άλλο μισό πυρέξ προσθέτω και λαχανικά! Γίνεται ελαφρια και στέκεται σαν πίτσα!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!
Τέλεια!
Deleteυπεροχη! εαν ημουν βρεττανη σιγουρα θα την εφιαχνα για πρωινο, οντας ελληνιδα για βραδυνο ειναι ο,τι πρεπει.
ReplyDeleteγια τον φουρνο που λες, εμεις, επειδη ειμαστε δυο στο σπιτι και η μια, εγω δηλαδη, μονιμως σε διαιτα οποτε μαγειρευω πολυ μικρες ποσοτητες, αγορασα ενα μικρο φουρνακι για να μην αναβω τον μεγαλο ασκοπα.
καλη σου ημερα
Ούτε εγώ τη θέλω για πρωινό! :-)
DeleteΤέλεια αγορά!
Και μονο η φωτογραφία μας άνοιξε την όρεξη!
ReplyDeleteΘα περνάμε.....
Καλώς τηνε!
DeleteΜου αρέσει,γιατί είναι στο φούρνο,θα τη δοκιμάσω. Καλή σου μέρα!
ReplyDelete:-)
DeleteΚαλημέρα Κική!!Μού άρεσε η ιδέα τού φούρνου!!Ωραία καί εύκολη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!
ReplyDeleteΦιλάκια!
DeleteΑγαπημένο πιάτο!
ReplyDeleteΟμελέτα ψητή σε άπειρες παραλλαγές είναι κάτι που τρώμε αρκετά συχνά στο σπιτικό μας! Και όντως είναι πιο δαπανηρό και χρονοβόρο σε σχέση με το μαγείρεμα στο τηγάνι, αλλά προσωπικά προτιμώ την πιο ανάλαφρη γεύση της ψητής ομελέτας!
Φιλιά!
Είναι όντως πιο ανάλαφρη!
DeleteΠροτιμώ την ψητή ομελέτα από την τηγανιτή και η δική σου και στις δύο εκδοχές φαίνεται τέλεια!!! Και για πρωινό και για ελαφρύ γεύμα είναι εξαιρετική!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Φιλάκια!
DeleteΤην είδε ο Ζήσης τη φωταγραφία και μου λέει 'αυτή θέλω να μου φτιάξεις'!
ReplyDeleteΣαν αβγουλάς που είναι νομίζω θα του αρέσει πολύ.
Μοιάζει και σαν πιτσούλα οπότε μπορεί να ξεγελαστεί και η Ειρήνη!
Φιλάκια!
Κι εμένα μοιρασμένα είναι τα παιδιά. Ο ένας αυγουλάς, η άλλη όχι!
DeleteΤέλεια και για πρωινό!
ReplyDelete:-)
DeleteΚική μου, το λουκάνικο το ψήνουμε πριν?Σκέφτομαι να τη φτιάξω απόψε κιόλας, μου άρεσε η ιδέα!
ReplyDeleteΌχι απαραίτητα!
Deleteευχαριστώ για την απάντηση,Κική μου!
DeleteΚαλή βδομάδα!
Καλό σκ!
DeleteΚαλά φαίνεται φανταστική!!!! Ετσι κι αλλιώς προτιμώ το φούρνο από το τηγάνι οπότε θα το δοκιμάσω.
ReplyDeleteΦιλιά, Φανή
Δοκίμασέ τη! :-)
Deleteαλευρακι παιζει μεσα στην ομελετα?
ReplyDeleteγιατι εμενα στο φουρνο μου φουσκωσε και εξω μου ξεφουσκωσε :(
Έτσι ξεφουσκώνει ό,τι έχει αυγά :-)
Delete