Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Ελπίζω να περάσατε καλά με τους αγαπημένους σας. Δεν πιστεύω να φάγατε πολύ; Εγώ πάντως όχι. Είναι το πρώτο Πάσχα που βρίσκομαι με μείον ένα κιλό αντί για συν 1-2 όπως συνήθως. Τελικά, όλα μια ιδέα είναι...
Να σας γλυκάνω με ένα κεκάκι εποχής; Κέικ με φράουλες και γέμιση κακάο!
Κέικ με φράουλες και σοκολάτα
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. μαργαρίνη soft
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
για το σοκολατένιο μίγμα
1 κ. σ. γάλα
3 κ. γ. κακάο σκόνη
4 κ. σ. μίγμα από το κέικ
για το γλάσο
άχνη ζάχαρη
ελάχιστο νεράκι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη μυτούλα της οδοντογλυφίδας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς σε αέρα.
Βουτυρώνουμε (ή λαδώνουμε) και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του γλάσου) και τα χτυπάμε με μίξερ για 3-4 λεπτά. Τις φράουλες δεν τις πολτοποίησα αλλά ψιλοέλιωναν με το χτύπημα. Μου άρεσε που έμεναν κομματάκια πού και πού. Αν δεν θέλετε να φαίνονται, πολτοποιήστε τις.
Μέσα σε ένα μπωλάκι βάζουμε 4 κ. σ. από το μίγμα, το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στη φόρμα το μισό υλικό.
Από πάνω βάζουμε το μίγμα με το κακάο.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο υλικό.
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα.
Να σας γλυκάνω με ένα κεκάκι εποχής; Κέικ με φράουλες και γέμιση κακάο!
Κέικ με φράουλες και σοκολάτα
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. μαργαρίνη soft
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
για το σοκολατένιο μίγμα
1 κ. σ. γάλα
3 κ. γ. κακάο σκόνη
4 κ. σ. μίγμα από το κέικ
για το γλάσο
άχνη ζάχαρη
ελάχιστο νεράκι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη μυτούλα της οδοντογλυφίδας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς σε αέρα.
Βουτυρώνουμε (ή λαδώνουμε) και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του γλάσου) και τα χτυπάμε με μίξερ για 3-4 λεπτά. Τις φράουλες δεν τις πολτοποίησα αλλά ψιλοέλιωναν με το χτύπημα. Μου άρεσε που έμεναν κομματάκια πού και πού. Αν δεν θέλετε να φαίνονται, πολτοποιήστε τις.
Μέσα σε ένα μπωλάκι βάζουμε 4 κ. σ. από το μίγμα, το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στη φόρμα το μισό υλικό.
Από πάνω βάζουμε το μίγμα με το κακάο.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο υλικό.
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα.
Χρόνια Πολλά!!!
ReplyDeleteΕπίσης!
DeleteΧρονια Πολλα Κικη!
ReplyDeleteΑ, να και το κεκακι που λεγαμε... πολυ νοστιμο φαινεται!
Εγω παντως το εβγαλα αυτο το πασχα με πρασοκιμαδοπιτα, ξηρα τροφη δηλαδη, καθ' οτι χτυπησα 2 συνεχομενα 12ωρα στην δουλεια! Αλλα στα γλυκα δεν εκανα εκπτωσεις, καθως εφτιαξα μια ωραιοτατη κολομπα, ιταλικο γλυκακι, κατι σαν τσουρεκι, την οποια την περιποιηθηκαμε δεοντως!
Και του χρονου με υγεια, και ναι, σιγουρα ολα μια ιδεα ειναι!
Φιλια!
Εγώ τσάκισα τους μπεζέδες! ;-)
DeleteΧριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά, Κική. Κάθε καλό στο σπιτικό σου και σε όσους αγαπάς. Αυτό το κέικ φράουλας-σοκολάτας, είναι φτιαγμένο για μένα, που αγαπώ και τις δύο γεύσεις. Γι' αυτό θα πάρω...όλο το γλυκάκι και θα το τσακίσω!! (Μήπως τα θέλω όλα δικά μου;;;)
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Ευχαριστώ! Επίσης!
DeleteΒάλε όσο θες!
Χρόνια πολλά Κικίτσα! Έχω κάτι φράουλες και έψαχνα στον Γούγλη για κέικ φράουλας. Είδα αυτό και λέω πότε το είχε βάλει αυτό και εγώ δεν το είδα; χαχαχα, τώρα είδα ότι είναι σημερινό!!
ReplyDeleteΠάω να το φτιάξω αμέσως!!!
Μας μάτιασαν λέμε ;-)
DeleteΧρόνια πολλά Κική μου, Χριστός Ανέστη!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Αληθώς!
DeleteΧρόνια Πολλά Κική! Πώς τα κατάφερες βρε θηρίο και αδυνάτισες;; Πρωτοφανές νομίζω!
ReplyDeleteΕννοείται ότι μας κερνάς κεκάκι, φαίνεται απίθανο! Πολύ μου αρέσουν τα κέικ που περιέχουν φράουλες, γίνονται πάντα πιο ζουμερά και πολύ νόστιμα!
Φιλιά πολλά!
Πρωτοφανές και για μένα! Πρώτη φορά μετά το Πάσχα και δεν έχω πάρει 2 κιλά...Απλά συγκρατήθηκα ;-)
DeleteΦιλάκια!
Κική μου, εμένα η ζυγαριά πήρε την ανιούσα, αλλά δεν πτοούμαι! Σε θαυμάζω πάντως που κατάφερες όχι μόνο να δείξεις εγκράτεια, αλλά να χάσεις και κιλά! Εύγε!
ReplyDeleteΤο κέικ φαίνεται τόσο λαχταριστό! Θα με κάνεις να πάω για φράουλες!
Πολλά φιλάκια!!!
Ευχαριστώ!
DeleteΦιλιά!
Χρόνια πολλά και καλά Κική μου!
ReplyDeleteΤο κέικ σου σουπεράκι αλλά και η τούρτα των γενεθλίων σου απίθανη!!!! Την λάτρεψα!!!
Απορώ με τόσες νοστιμιές που φτιάχνεις πως χάνεις κιλά!!! Εγώ πάντως και μόνο που τα βλέπω...ζαλίζομαι!!!
Έμαθα να ψιλοσυγκρατιέμαι! ;-)
DeleteΚικίτσα, Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΤι όμορφο κεκάκι έφτιαξες! Φράουλα και σοκολάτα, τέλειος συνδυασμος! Φιλιά!
Επίσης!
DeleteΦιλάκια!
Όμορφο το φραουλένιο σου Κική μου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΧρόνια πολλά Κική!!Χριστός Ανέστη!!Πολύ όμορφο τό κεκάκι σου!!Συνδύασες πολύ όμορφα τήν σοκολάτα μέ τίς φραούλες!!Ωραίο γλάσσο!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Επίσης!
DeleteΕίναι υπέροχο!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά :)
Ευχαριστώ!
DeleteΧρόνια πολλά!!!!
ReplyDeleteΚαταπληκτικό το κεκάκι, υπέροχο!!!!
Φιλιά!
Ευχαριστώ! Επίσης!
Delete