Χρόνια πολλά και καλά. Λίγες μέρες στην Πάτρα για Χριστούγεννα, με κράτησαν μακριά από ίντερνετ. Επιτέλους στο σπιτάκι μου και πάλι. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά!
Ένα νόστιμο μεζεδάκι σας προτείνω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο γι΄ αυτό!
Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη φίλη μου την Πέννυ. Δύο υλικά όλα-όλα, αλλά φτιάχνουν ένα τέλειο ορεκτικό!
Μισή λωρίδα μπέικον για κάθε δαμάσκηνο
Οδοντογλυφίδες
Τυλίγουμε κάθε δαμάσκηνο με μισή φέτα μπέικον και την στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο γκριλ (στους 200 βαθμούς αν έχετε επιλογή για θερμοκρασία) για 5-8 λεπτά.
Προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν γιατί τα παραψημένα θα μοιάζουν κάπως έτσι:
Μπορεί να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων, σε πολύ πιο σύντομο τρόπο. Αυτά στην πρώτη φωτό, είναι φτιαγμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, έτσι όμως γίνονται και σε κανονικό φούρνο αν δεν παραψηθούν!
Ένα νόστιμο μεζεδάκι σας προτείνω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο γι΄ αυτό!
Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη φίλη μου την Πέννυ. Δύο υλικά όλα-όλα, αλλά φτιάχνουν ένα τέλειο ορεκτικό!
Δαμάσκηνα με μπέικον
Υλικά
Δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσιΜισή λωρίδα μπέικον για κάθε δαμάσκηνο
Οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 190-200 βαθμούςΤυλίγουμε κάθε δαμάσκηνο με μισή φέτα μπέικον και την στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο γκριλ (στους 200 βαθμούς αν έχετε επιλογή για θερμοκρασία) για 5-8 λεπτά.
Προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν γιατί τα παραψημένα θα μοιάζουν κάπως έτσι:
Μπορεί να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων, σε πολύ πιο σύντομο τρόπο. Αυτά στην πρώτη φωτό, είναι φτιαγμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, έτσι όμως γίνονται και σε κανονικό φούρνο αν δεν παραψηθούν!
Χρόνια Πολλά με Υγεία κι Αγάπη!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά.
Επίσης!
DeleteΕμένα γιατί τα παραψημένα μου φαίνονται καλύτερα;
ReplyDeleteΚι όμως αν παραψηθούν το μπέικον σκληραίνει και γίνεται σαν σχοινί! :-)
DeleteΧρόνια πολλά Κική μου! Γίνονται και στο τηγάνι αν θες! Συμφωνώ με την Σοφία ότι τα ξεροψημένα, είναι πιο λαχταριστά!
ReplyDeleteΣτο τηγάνι θα παραμείνει η οδοντογλυφίδα; Θα τα πιάσουμε πλάγια υποθέτω. Εμένα μου αρέσουν λιγότερο ψημμένα, γιατί το μπέικον σκληραίνει με το παραψήσιμο. Χρόνια πολλά και καλά!
DeleteYπέροχο μεζεδάκι!Χρόνια πολλά σου εύχομαι και καλές γιορτές γεμάτες ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου!Να περάσετε τέλεια!Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΕπίσης! Ευχαριστώ!
DeleteΧρόνια πολλά Κική μου!
ReplyDeleteΨηφίζω και εγώ ξεροψημένα ως προς την όψη.
Το ίδιο μεζεδάκι γίνεται και με χουρμάδες και είναι εξίσου ωραίο.
Φιλιά πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά!
Σε όψη ίσως, αλλά σε γεύση πιστέψτε με είναι καλύτερα τα όχι καλοψημμένα!
DeleteΕυχαριστώ! Επίσης!
Νοστιμότατο μεζεδάκι! Προσωπικά το τρώω ευχαρίστως όλο τον χρόνο!
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια και χρόνια πολλά! Υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά!
Χρόνια πολλά και καλα! Ευχαριστώ!
DeleteΧρόνια πολλά Κική μου με τα όμορφα μεζεδάκια σου.
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Επίσης!
Deleteχρόνια πολλά ,με υγεία και όμορφες γεύσεις πάντα κική!
ReplyDeleteΜμμμμ... γευστικότατο φαίνεται!!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά Κική μου!!
Ευχαριστώ Μαριέλα! Επίσης!
DeleteΠολύ ωραίο το μεζεδάκι σου Κικίτσα! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά:)
ReplyDeleteΕυχαριστωωωωώ! Επίσης!
DeleteΠολύ πρωτότυπο μεζεδάκι!! Καλή χρονιά Κική μου με υγεία ευτυχία και δημιουργικότητα!!!
ReplyDeleteΝα είσαι καλά! Καλή χρονιά!
DeleteΧρόνια Πολλά από Θεσσαλονίκη και Έδεσσα σε όλους σας!!
ReplyDeleteΤι μου θύμησες με τη συνταγή αυτή από εκείνη τη βραδιά μας...
Τα βιβλία σου ήταν η καλύτερη επιλογή για δώρο αυτές τις
γιορτινές μέρες.Δώσαμε τόση χαρά σε όσα σπιτικά σε γνώρισαν
μέσα απο τις συνταγές των βιβλίων σου που όλοι μια ευχή σου
στέλνουμε "Να είσαι γερή και να μας εμπνέεις με νέες και νέες
και νέες βιβλιοσυνταγές σου!"
Φιλάκια πολλά από όλους μας
Ευχαριστώ πολύ Πέννυ μου! Χαίρομαι που τα βιβλία μου πιάνουν τόπο! Καλά να περνάτε και καλή χρονιά!
DeleteΜια πιατελίτσα θα την ήθελα!!!!
ReplyDeleteΝα ευχηθώ Καλή Χρονιά από καρδιάς, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλές νοστιμιές!!!
Ευχαριστωωωωώ! Επίσηηης!
DeleteΩραιότατο (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον) μεζεδάκι Κική μου.
ReplyDeleteΚαλή Χρονιά να έχετε όλοι σας μέσα στην οικογένεια και με την κάθε προσωπική ευχή να γίνεται πραγματικότητα μέσα στην πορεία του χρόνου.
Ευχαριστώ Πηνελόπη μου! Επίσης!
DeleteΧρόνια πολλά Κίκη μου!Πολύ όμορφο καί νόστιμο μεζεδάκι!Καλή χρονιά σου εύχομαι και ό,τι καλύτερο στην οικογένειά σου!!!!Φιλία!!
ReplyDeleteΕυχαριστωωωωώ! Επίσης! Να είσαι καλά!
DeleteΜε ή χωρίς δαμάσκηνα, με ή χωρίς μπέικον, ( αλλά προτιμούμε "με"), ευτυχές το νέον έτος, δαιμονία μετρ μου εσύ!
ReplyDeleteΠολλές ευχές από καρδιάς για σένα και τα αγόρια σου:-)
Αγαπημένε μας, καλή χρονια! Φιλιά σε όλους!
DeleteΜέχρι τώρα παρουσίαζα σύκα ή βερύκοκα με τυρί για καλωσόρισμα. Δεν έχεις άδικο όμως: μπέικον με δαμάσκηνα, πολύ καλή ιδέα!
ReplyDeleteΚαλωσήρθες! Δοκίμασέ τα, είναι νόστιμα! Καλή χρονιά!
Delete