Όταν βαριέσαι να φτιάχνεις τα ίδια και τα ίδια, σκέφτεσαι ιδέες που θα είναι αρεστές σε όλους. Έτσι, τις προάλλες σκεφτόμουνα, πώς θα μπορούσα να φτιάξω τα φιλέτα κοτόπουλου που είχα πάρει. Είπα λοιπόν να τα κάνω γεμιστά και έκανα το εξής:
δύο κόκκινες πιπεριές ή πορτοκαλί ή ό,τι έχετε
ένα κομμάτι φέτα (σαν 2 σπιρτόκουτα)
μια κονσέρβα μανιτάρια φέτες
ένα πορτοκάλι
ένα λεμόνι
μπαχαρικά για κοτόπουλο
λίγο λάδι
Άνοιξα με το μαχαίρι τα φιλέτα όσο μπορούσα έτσι ώστε να τυλίγονται και να κλείνουν.
Έβαλα σε κάθε φιλέτο ένα κομματάκι φέτα, μερικά κομμάτια πιπεριά και τα έκλεισα σε ρολό με συρμάτινες οδοντογλυφίδες. Τα κομμάτια πιπεριάς που έμειναν, τα σκόρπισα στο ταψί μαζί με τα μανιτάρια. Έστυψα ένα πορτοκάλι κι ένα λεμόνι, πρόσθεσα μια σταλιά λάδι, πασπάλισα το κοτόπουλο με μπαχαρικά για κοτόπουλο και τα έψησα στο γκριλ γύρω στο μισάωρο.
Δε φαντάζεστε τι νόστιμα που ήταν. Το ζουμάκι στο ταψί ήταν πεντανόστιμο. Το πορτοκάλι μάλλον έκανε τη διαφορά και η φέτα που είχε λιώσει μέσα στο ζουμάκι. (έβαλα ένα κομματάκι φέτα που είχε περισσέψει μέσα στο ταψί). Το καλό είναι ότι άρεσε πάρα πολύ και στα παιδιά.
Σε άλλη παραλλαγή, το φαγητό έγινε στο γκριλ χωρίς καθόλου σάλτσα (φωτό). Ήταν εξίσου νόστιμο.
Καλή εβδομάδα!
Ρολάκια κοτόπουλου με φέτα και πιπεριά
Χρειάστηκα:
2 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου στήθος χωρισμένα στα δύοδύο κόκκινες πιπεριές ή πορτοκαλί ή ό,τι έχετε
ένα κομμάτι φέτα (σαν 2 σπιρτόκουτα)
μια κονσέρβα μανιτάρια φέτες
ένα πορτοκάλι
ένα λεμόνι
μπαχαρικά για κοτόπουλο
λίγο λάδι
Και τι έκανα:
Έκοψα τις πιπεριές μακρόστενες. Άνοιξα με το μαχαίρι τα φιλέτα όσο μπορούσα έτσι ώστε να τυλίγονται και να κλείνουν.
Έβαλα σε κάθε φιλέτο ένα κομματάκι φέτα, μερικά κομμάτια πιπεριά και τα έκλεισα σε ρολό με συρμάτινες οδοντογλυφίδες. Τα κομμάτια πιπεριάς που έμειναν, τα σκόρπισα στο ταψί μαζί με τα μανιτάρια. Έστυψα ένα πορτοκάλι κι ένα λεμόνι, πρόσθεσα μια σταλιά λάδι, πασπάλισα το κοτόπουλο με μπαχαρικά για κοτόπουλο και τα έψησα στο γκριλ γύρω στο μισάωρο.
Δε φαντάζεστε τι νόστιμα που ήταν. Το ζουμάκι στο ταψί ήταν πεντανόστιμο. Το πορτοκάλι μάλλον έκανε τη διαφορά και η φέτα που είχε λιώσει μέσα στο ζουμάκι. (έβαλα ένα κομματάκι φέτα που είχε περισσέψει μέσα στο ταψί). Το καλό είναι ότι άρεσε πάρα πολύ και στα παιδιά.
Σε άλλη παραλλαγή, το φαγητό έγινε στο γκριλ χωρίς καθόλου σάλτσα (φωτό). Ήταν εξίσου νόστιμο.
Καλή εβδομάδα!
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι υπέροχα, φαντστικά φαίνονται! Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΑυτά είναι φαγητά για μένα! Και νόστιμα και λάιτ!!!
ReplyDeleteΚαι για μέναααα!
DeleteΚαλή εβδομάδα Κική μου!Τα φιλέτα κοτόπουλου έχουν τόσες παραλλαγές για μαγείρεμα.Πολύ νόστιμη και η δικιά σου.
ReplyDeleteΈτσι ακριβώς! Ευχαριστώ!
DeleteΚαλή εβδομάδα! Πολύ ωραία ιδέα! Εγώ θέλω με τη σαλτσούλα:)
ReplyDeleteΗ σαλτσούλα ήταν καλήηηηη! ;-)
DeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!Πολύ ωραία τα ρολάκια με υλικά που δένουν πολύ μεταξύ τους.Νοστιμότατα πρέπει να έγιναν!
ReplyDeleteΛατρευω κοτοπουλο κι αυτο που βλεπω φαινεται τοσο λαχταριστο!
ReplyDeleteΚι εμένα μου αρέσει. Γίνεται γρήγορα και με πολλούς τρόπους!
DeleteΘα αφήσουμε ασχολίαστο το ότι μου τρέχουν τα σάλια....και θα εστιάσουμε στο "συρμάτινες" οδοντογλυφίδες.....Τι θέλει να πει ο ποιητής ακριβώς?? Φιλιά! Καλές Απόκριες!
ReplyDeleteΘα σου στείλω φωτό να δεις! χαχα!
DeleteΠολυ ωραία η γέμιση με τη φέτα..και το πορτοκάλι δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα
Έτσι Μάριον! Γιάμι!
DeleteΚαλησπέρα Κική μου! πολύ ζουμερά φαίνονται τα κοτοπουλάκια σου και εμένα προσωπικά το πορτοκα΄λι μου αρέσει παντού!!! καλη εβδομάδα! μάκια!
ReplyDeleteΚική εγώ βάζω γραβιέρα και τα τυλίγω σε αμπελόφυλλα. Πολύ μου άρεσε το al' orange σου!
ReplyDeleteΣε αμπελόφυλλα! Μμμμμμμ!
Deleteαλησπέρα αγαπητή Κική.
ReplyDeleteΌπως συνήθως πέρασα να ευχηθώ καλή βδομάδα και θα θαυμάσω τα φαγητά σου.
Για μεζέ δεν το συζητάω.
Νάσαι καλά
Καλή εβδομάδα!
DeleteΠολύ ωραία ιδέα Κική.
ReplyDeleteΕυχαριστούμε.
Φιλιά