Εντάξει. το ομολογώ. Γίνεται του λεπκούχεν εδώ και κάνα μήνα στο σπίτι μου. Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές συνταγές. Σαν καλύτερες ως τώρα, σημειώνω αυτή που έβαλα την περασμένη εβδομάδα και τη σημερινή. Αν σας αρέσουν τα μαλακά, μελένια μπισκότα, είσαστε στο σωστό σημείο. Στα συν, προσθέτω την ευκολία με την οποία γίνονται, αφού δεν χρησιμοποιείς μίξερ.
Μαλακά απλά λεπκούχεν.
Υλικά για 24 μεγάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν λίγο ακόμα)
1,5 κ. σ. κακάο
1 κ. γ κανέλλα
150 ml γάλα
125 γρ. μέλι
125 γρ. ζάχαρη
1,5 κ. σ μπαχαρικό για λεπκούχεν Δες τιπς)
1.5 κ. γ. μπέικιν
2 κ. σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με σύρμα ή κουτάλι. Επιμένουμε να λιώσει το μέλι και να ενσωματωθεί. Μην σαν ανησυχεί αν δεν λιώνει η ζάχαρη εντελώς.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κακάο και το μπέκιν ανακατεμένο με λίγο από το αλεύρι.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Η δική μου ζύμη, ήταν λίγο αραιή και θεώρησα ότι θα απλώνουν πολύ καθώς θα βάζω κουταλιές στο ταψί, οπότε πρόσθεσα 50 γρ. ακόμα αλεύρι. Κρίνετε από τη δική σας ζύμη αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα. Δεν θέλουμε να πλάθουμε μπισκότα. Θέλουμε να βάζουμε κουταλιές ζύμης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς με αέρα.
Ετοιμάζουμε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας για κάθε λεπκούχεν. Μην τα βάλετε κοντά γιατί φουσκώνουν.
Συνολικά έβγαλα 24 μαλακά μπισκότα.
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ταψί μόλις κρυώσουν. Αν θέλετε λιώνετε κουβερτούρα και τα καλύπτετε.
Αν δεν βρίσκετε μίγμα μπαχαρικών για λεπκούχεν, προσθέστε από 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο, τζίντζερ, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο και 1 κ. γ. κανέλλα. Ήτα δυνατά, παρόλο που δεν ήταν 1,5 κ. σ. όπως ζητάει η συνταγή.
Καλή επιτυχία!
Συγχαρητήρια για την συνταγή! Εύκολα υλικά, σωστές οδηγίες και νόστιμο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε. Καλές γιορτές!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Καλές γιορτές!
Delete