Wednesday, April 3, 2019

Πρασόπιτα με μυζήθρα και φέτα



Μια εύκολη πίτα για τους λάτρεις του πράσου. Αν δεν σας αρέσει η μυζήθρα, μπορείτε να αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή να βάλετε μόνο φέτα.

Το αστείο στην ιστορία είναι ότι ξέχασα να φωτογραφήσω το τελικό προϊόν. Η πίτα πήγαινε για τα παιδιά μου, ταξίδεψα και ξέχασα να τη φωτογραφίσω :p Οπότε η τελική φωτογραφία από παλιά!


Πρασόπιτα με μυζήθρα και φέτα
Υλικά για ταψί φούρνου
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα (χρησιμοποίησα πακέτο με 6 χωριάτικα φύλλα)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4-5 πράσα κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. μυζήθρα φρέσκια θρυμματισμένη
350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2-3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με το λίγο λάδι πράσα και κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να βράσουν κάνα δεκάλεπτο προσθέτοντας λίγο νεράκι για να μαλακώσουν λίγο τα πράσα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ταψί φούρνου και στρώνουμε ένα φύλλο.



Ξαναλαδώνουμε ελαφρώς και βάζουμε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνουμε και για το 3ο φύλλο.


Ρίχνουμε τη φέτα και μυζήθρα στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο όσο θέλουμε και ανακατεύουμε.


Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.


Καλύπτουμε με 3 φύλλα τα οποία θα λαδώσουμε ένα-ένα κι αυτά. Κλείνουμε την πίτα μας στις άκρες στριφογυρίζοντας το φύλλο προς τα μέσα. Λαδώνουμε από πάνω και στις άκρες καλά.


 Χαράζουμε με μαχαίρι την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  με αέρα για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.

1 comment:

  1. Πολύ λαχταριστή! Πως μου αρέσει το πράσο!!!

    ReplyDelete