Ο κουρκουμάς, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά που υπάρχουν. Είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και άλλα πολλά. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να τον προσθέτουμε στο πιάτο μας, όσο πιο συχνά μπορούμε. Σε συνταγές για σούπες, σε πιάτα με ρύζι, πατάτες, ροφήματα κλπ.
Στα πλαίσια του "φτιάχνω σούπα για τον αρρωστούλη μου" έκανα κοτόσουπα με κουρκουμά. Πρόσθεσα ένα ωραιότατο κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης που μου έφεραν από Θεσσαλονίκη και ήταν τέλεια.
Γενικά στις σούπες (και ειδικά όταν πρόκειται για αρρωστούλη) προτιμήστε στήθος από κοτόπουλο. Έχει αποδειχτεί ότι είναι καταλληλότερο για τους αρρώστους. Εγώ χρησιμοποίησα μπούτι που είχα.
Κοτόσουπα με κουρκουμά και κριθαράκι
Υλικά για 2 άτομα
1 στήθος κοτόπουλου (ή έστω μπούτι)
2-3 μικρές πατάτες
2-3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες
150 γρ. κριθαράκι (χρησιμοποίησα με πιπεριά)
λίγο λάδι
νερό
αλάτι
1/4-1/2 κ. γ. κουρκουμά
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα μέτρια, σχεδόν μέχρι τη μέση, να βράσει.
Προσθέτουμε τα καρότα (που είναι τα πιο σκληρά) και το κοτόπουλο (όταν αρχίσει να βράζει).
Μετά από κάνα δεκάλεπτο, προσθέτουμε και τις πατάτες καθαρισμένες, πλυμένες, ολόκληρες.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι (αν θέλουμε πιπέρι) και κουρκουμά και τα αφήνουμε να βράσουν.
Γύρω στα 20 λεπτά, θα κοντεύει το φαγητό μας. Τότε προσθέτουμε και το κριθαράκι ή ρύζι ή τίποτα αν δεν θέλουμε. Αν δεν θέλουμε κριθαράκι, μπορούμε να βάλουμε παραπάνω πατάτες.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Στα πλαίσια του "φτιάχνω σούπα για τον αρρωστούλη μου" έκανα κοτόσουπα με κουρκουμά. Πρόσθεσα ένα ωραιότατο κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης που μου έφεραν από Θεσσαλονίκη και ήταν τέλεια.
Γενικά στις σούπες (και ειδικά όταν πρόκειται για αρρωστούλη) προτιμήστε στήθος από κοτόπουλο. Έχει αποδειχτεί ότι είναι καταλληλότερο για τους αρρώστους. Εγώ χρησιμοποίησα μπούτι που είχα.
Κοτόσουπα με κουρκουμά και κριθαράκι
Υλικά για 2 άτομα
1 στήθος κοτόπουλου (ή έστω μπούτι)
2-3 μικρές πατάτες
2-3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες
150 γρ. κριθαράκι (χρησιμοποίησα με πιπεριά)
λίγο λάδι
νερό
αλάτι
1/4-1/2 κ. γ. κουρκουμά
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα μέτρια, σχεδόν μέχρι τη μέση, να βράσει.
Προσθέτουμε τα καρότα (που είναι τα πιο σκληρά) και το κοτόπουλο (όταν αρχίσει να βράζει).
Μετά από κάνα δεκάλεπτο, προσθέτουμε και τις πατάτες καθαρισμένες, πλυμένες, ολόκληρες.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι (αν θέλουμε πιπέρι) και κουρκουμά και τα αφήνουμε να βράσουν.
Γύρω στα 20 λεπτά, θα κοντεύει το φαγητό μας. Τότε προσθέτουμε και το κριθαράκι ή ρύζι ή τίποτα αν δεν θέλουμε. Αν δεν θέλουμε κριθαράκι, μπορούμε να βάλουμε παραπάνω πατάτες.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Κι εμενα μου αρεσει ο κουρκουμάς. Κι οπου μπορώ των προσθέτω
ReplyDeleteΣτην κοτόσουπα πάει και ειναι και καλό γιατρικό ;)